مدیرعامل منطقه آزاد چابهار ضمن اعلام شناسایی نقاط پرخطر و کمک رسانی به حدود ۷۰ حاشیه نشین در منطقه چابهار، از نیاز الکل و پارچه ماسک واحدهای تولیدی برای تولید تجهیزات مورد نیاز مقابله با کرونا خبر داد و گفت: اگر مواد اولیه تامین شود به طور حتم می توان به غیر از چابهار بخشی از نیاز سایر حوزه ها را نیز تامین کرد.
به دنبال شیوع ویروس کرونا در ایران و فراگیر شدن آن در کل کشور در روزهای اخیر اعلام شد که شهر چابهار و منطقه آزاد چابهار نیز درگیر این موضوع شده اند؛ از این رو مسئولان در منطقه اعلام کردند با تشکیل ستاد پیشگیری از کرونا اقداماتی از جمله تعطیلی بازارها و یا فعالیت های اقتصادی و همچنین عدم پذیرش مسافر در منطقه صورت گرفته است.
اما آخرین وضعیت منطقه آزاد چابهار و به ویژه بخش های حاشیه ای شهر چابهار موضوعی است که در گفت وگو با عبدالرحیم کردی - مدیرعامل منطقه آزاد چابهار - مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با بیان این که در این مدت نقاط پرخطر چابهار شناسایی شده اند، اظهار کرد: با برنامه هایی که در دستور کار قرار گرفت سعی بر این بود که بخش های حاشیه نشینی را تحت کنترل قرار دهیم، چراکه در چابهار حدود ۷۰ هزار حاشیه نشین وجود دارد که اگر درگیر این ویروس شوند بسیار مسأله ساز خواهد بود، از این رو با شناسایی این مناطق پرخطر توانستیم با استفاده از ظرفیت های موجود منطقه آزاد این محل ها را در چند نوبت ضدعفونی و گندزدایی کنیم.
کردی افزود: در عین حال بررسی هایی انجام شده تا بتوان اقلام مورد نیاز و تجهیزات مقابله با کرونا را در اختیار بخش های حاشیه نشینی قرار داده و از شیوع ویروس در این مناطق تا حد ممکن پیشگیری شود.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در ادامه به وضعیت تامین و تولید تجهیزات مورد نیاز برای مقابله با کرونا در منطقه اشاره کرد و توضیح داد: از همان ابتدا با مذاکراتی که با فعالان و تولید کنندگان داشتیم واحدهای تولیدی اقدام به اصلاح خط تولید جهت تولید اقلام ضروری مورد نیاز همچون مایع ضد عفونی مورد نیاز کردند؛ به طوری که حتی واحدهای تولید عطر و ادکلن به سمت تولید مواد ضدعفونی کننده رفتند، اما مسأله اینجاست که با معضل کمبود مواد اولیه به ویژه الکل مواجه هستیم که اگر دستگاه های ذیربط در اختیار ما قرار دهند به طور حتم منطقه آزاد چابهار می تواند نه تنها نیاز چابهار را از این لحاظ تامین کند، بلکه نیاز بخشی از کشور را تامین خواهد کرد.
وی با بیان این که مذاکراتی با دانشگاه های علوم پزشکی استان برای اعلام نیاز و تامین نیازهای کادر درمان و پزشکی داشته ایم، ادامه داد: از این جهت واحد تولیدی تجهیزات پزشکی آماده است تا نسبت به تولید نیازها اقدام کند این در حالی است که تولید گان (لباس کادر درمان) آغاز شده و تولید ماسک را نیز انجام خواهند داد.
کردی ادامه داد: با واحدهای تولید پلاستیک نیز مذاکراتی انجام شده که بتوانند تولید دستکش انجام دهند که اگر دستگاه مورد نیاز آنها تامین شود، می تواند دغدغه تولید در این بخش را نیز تا حد زیادی برطرف کنند.
وی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده در چابهار گفت: با برنامه ریزی انجام شده و استفاده از ظرفیت موسسه خیریه طلوع بی نشان ها قرار است اقشار آسیب پذیر درمانی از جمله دیابتی ها و سرطانی ها شناسایی و اطلاعات آنها را دریافت کنیم که در صورت بروز مشکل بتوان نیازهای دارویی و بهداشتی آنها را تامین و به آنها تحویل داد تا از خانه خارج نشده و کمترین عبور و مرور را داشته باشند.
مدیر عامل منطقه آزاد چابهار که اخیرا از مردم خواسته بود که به چابهار نروند، بار دیگر از مردم خواست که به هیچ عنوان به چابهار سفر نکنند و گفت: بی توجهی به این موضوع باعث می شود که خودشان در این سفر با مشکل مواجه شوند، چراکه ما در گیت های ورودی غربالگری انجام می دهیم و از سوی دیگر نه هتل ها و نه خانه ها به هیچ عنوان پذیرش مهمان ندارند و امکان برپایی کمپ نیز وجود ندارد.
وی افزود: از سوی دیگر واحدهای تجاری کاملا بسته هستند و در نهایت ورود به چابهار برای آنها مطلوب نخواهد بود. بهترین راه مقابله و پیشگیری از این بیماری در خانه ماندن و رعایت توصیه های بهداشتی است که باید به آن توجه داشته باشند.
« دنیای سفر » این نوشته را از « ایسنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.