25 آوریل 2024 - 03:35

پیشنهاد تورگردانان به وزیر میراث

23 ژانویه 2020 - 13:00 dsfr.ir/uc2kn

پیشنهاد تورگردانان به وزیر میراث

تشکیل کمیته بحران، معافیت های مالیاتی برای آژانس ها، تسهیلات ویژه در زمینه تأمین اجتماعی، امهال بدهی تأسیسات گردشگری به بانک ها پیشنهادهای اعضای جامعه تورگردانان به وزیر میراث فرهنگی بود.

نشست هم اندیشی جامعه تورگردانان ایران با وزیر میراث فرهنگی در حضور مسئول دیپلماسی گردشگری وزارت خارجه عصر روز گذشته اول بهمن ماه در هتل اسپیناس پالاس برگزار شد. در این برنامه هر یک از اعضای این جامعه و فعالان در حوزه تورهای ورودی پیشنهادات خود را مطرح کردند.

تشکیل کمیته بحران، معافیت های مالیاتی برای آژانس ها، تسهیلات ویژه در زمینه تأمین اجتماعی، امهال بدهی تأسیسات گردشگری به بانک ها، کاهش قیمت بلیت موزه ها برای گردشگران خارجی، تسهیل روادید برای کشورها، تشکیل کارگروه و کار تبلیغاتی و استفاده از ظرفیت تورهای آشناسازی، استفاده از ظرفیت رسانه ای، فعال شدن نماینده های خارج از کشور، بهره برداری از ظرفیت اکو، وام بلند مدت با بهره کم برای سرمایه گذاری، اتاق های بازرگانی انجمن های دوستی ایران و سایر کشورها و معرفی آثار ملموس و ناملموس از دیگر پیشنهادهای اعضای جامعه تورگردانان بود.

در این نشست ابراهیم پور فرج رئیس این جامعه گفت: باید در کنار هم یک راهکاری را ارائه کنیم که هم ما به عنوان بخش خصوصی و هم بخش دولتی بتوانیم شرایط مطلوبی را پیش رو ایجاد کنیم. برخی همکاران عددهایی را درباره کنسلی تورها اعلام می کنند درواقع رسانه های معاند از این اخبار سواستفاده می کنند و تورهای دیگری که قصد آمدن به ایران را دارند تحت تأثیر این اخبار قرار می گیرند.

پورفرج بیان کرد: اگر دولت بتواند نقش خود را به درستی در این وضعیت ایفا کند بخش خصوصی هم در کنار آن خواهد بود. به نظر می آید باید چند کار انجام شود مانند شرکت در نمایشگاه های گردشگری قوی تر از قبل و معرفی ایران در آن طرف مرزها. قبلاً هم کشورهایی مانند مصر و یا ترکیه دچار بحران شده بودند که به خوبی توانستند از آن عبور کنند. ما باید به یک تفاهمی در حوزه نمایشگاه ها با شرکت مادر تخصصی گردشگری برسیم تا هزینه هایمان کاهش پیدا کند و قوی تر حضور داشته باشیم.

وی با بیان اینکه با وضعیت موجود عقب نشینی نمی کنیم و از تعدیل نیروی آژانس های مسافرتی نیز جلوگیری کرده ایم ادامه داد: رایزنان فرهنگی بیش از هر زمان دیگری باید تلاش کنند و سفرا نیز با ایرلاین های مختلف گفتگو کرده تا دوباره پروازها برقرار شود.

یکی از تورگردانان در این نشست از هشدارهایی که سفارتخانه های خارجی برای عدم سفر به ایران می دهند گلایه کرد که سیدرضا هاشمی، رئیس اداره دیپلماسی گردشگری وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: به سفارتخانه ها ابلاغ شده که تمام انرژی خود را برای خارج شدن از این وضعیت بگذارند. محورهای مذاکرات دریافت شده است تا این فضا زودتر از بین برود ولی این اقدام نیازمند زمان هست. چارچوب روابط بین الملل از یک پروتکل ویژه برخوردار است تلاش می شود که از حداکثر ظرفیت ها استفاده شود تا بخش خصوصی و دولتی از ظرفیت سفارتخانه های مقیم استفاده کنند.

غمخوار یکی دیگر از آژانسداران در این نشست گفت: بحران در گردشگری غیر طبیعی نیست. منتها باید بدانیم چطور از آن گذر کنیم در کشورهای دیگر اتفاقات بدتری افتاده است اما آنها یک کمیته بحران دارند. راهبری آن همیشه بر عهده حاکمیت بوده است. در این زمینه همیشه باید بسته های حمایتی وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه اگر تقاضایی برای ورود به ایران باشد این تقاضا کلاً از بین نمی رود بلکه ممکن است به زمان دیگری موکول شود گفت: باید کاری کرد که تصویر مخدوش ایران اصلاح شود. باید وزارت گردشگری در حوزه بازاریابی فعال تر ورود کند. همیشه می گوئیم می خواهیم از برند گردشگری رونمایی کنیم ولی تبلیغات برای معرفی برند بر عهده وزارت میراث فرهنگی است. استفاده از رسانه های بین المللی، تبیین گردشگری و اثرات اقتصادی آن از دیگر پیشنهادات ماست.

« دنیای سفر » این نوشته را از « خبرگزاری مهر » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1