25 آوریل 2024 - 03:31
شرایط جذب نیروی کار متخصص در استرالیا

اخذ ویزای نیرو کار متخصص در استرالیا

3 دسامبر 2019 - 11:30 dsfr.ir/tb4bv

اخذ ویزای نیرو کار متخصص در استرالیا
sabaplan.com
شرایط جذب نیروی کار متخصص در استرالیا

بازار کار خوب و سطح رفاه اجتماعی بالا، کشور استرالیا را یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی برای ایرانیان ساخته است.

کشور استرالیا در برخی مشاغل با کمبود نیروی کار مواجه است. به همین خاطر،‌ اقدام به جذب و استخدام نیروهای متخصص از کشورهای دیگر می کند. استرالیا  لیستی از مشاغل مورد نیاز که در بازار کار تقاضای بیشتری دارند را اعلام می کند تا مهاجران بتوانند از این طریق وارد بازار کار این کشور شوند. مسئولان کشور استرالیا با همراهی اداره مهاجرت این کشور، برنامه جامعی برای سامان دهی نیروهای کاری ورودی به استرالیا تعیین کرده اند در ادامه شما سعی میکنیم تا شما را با شرایط مهاجرت به استرالیا آشناتر کنیم و اطلاعات به روز و دقیق تری در ختیارتان قرار دهیم.

ویزایskilled worker  مهمترین و اساسی ترین طرح در این برنامه است. این ویزا اجازه کار قانونی و زندگی در کشور استرالیا را می دهد. برای دریافت این ویزا، شغل متقاضی باید در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا قرار بگیرد و او باید سایر پارامترهای مهاجرت را هم داشته باشد. قرار گرفتن شغل متقاضی در لیست مشاغل مهارتی مورد نیاز استرالیا بخش مهمی از سیستم امتیازدهی ویزای کاری استرالیا برای مهاجرت است. هنگام ارسال درخواست، واجدین شرایط برای مهاجــرت از طریق نیروی متخصص کاری باید یک شغل را از لیست موسوم به  SOL انتخاب کنند.

با این وجود اگر تقاضای مهاجرت از طریق یک ایالت یا دولت استرالیا را دارید، می توانید نامزد شغـــلی از فهرست مشاغل قانونی حمایت شده موسوم به (CSOL)  استرالیا شوید.  برای تشخیص این که رسته شغلی شما در کدام برنامه گروه قرار می گیرد، لیست مشاغل واجد شرایط را بررسی کنید.  بررسی این لیست مشخص می کند که کدام نوع ویزا برای حرفه شما مناسب و در دسترس است.

هر یک از این دسته ها، مجموعه قوانین، کمـــک هزینه ها و محدودیت های خاص خود را دارند. چنانچه شخصی یکی از انواع ویزاهـــای Skilled Nominated Visa ،Employer Nomination Schema Visa یا Regional  Sponsored Migration Schema Visa را دریافت نماید، اقامت دائم کشور استرالیا را کسب خواهد کرد. برای اینکه با ویزای skilled worker استرالیا آشنا شویم، لازم است در ابتدا مروری بر لیست مهارت های شغلی استرالیا داشته باشیم. ویزاهای کاری که متقاضی با دریافت آن اقامت دائم استرالیا را کسب می کند در این مقاله بررسی خواهند شد.

Skilled Nominated Visa

ویزای skilled worker استرالیا از مهم ترین راه های مهاجرت به کشور استرالیا است. این ویزا مبتنی بر داشتن تخصص و مهارت متقاضیان می باشد. از دیگر دلایل مهم و مزایای ویزای skilled worker نسبت به سایر ویزاهای مهاجرتی کشور استرالیا اقامت دائم این نوع ویزا است. جدول های امتیازی برای داوطلبان ویزای skilled worker وجود دارد که هر شخص اگر بتواند مجموع ۶۵ امتیاز از این جدول را به خود اختصاص دهد، می تواند ویزای معتبر skilled worker را دریافت نماید.  ویزای skilled worker انواع گوناگونی دارد که در ادامه مورد بررسی قرار خواهیم داد، برای اخذ هر کدام از این ویزاها باید شرایط لازم را احراز نمائید.

کدام پارامترها در سیستم مهاجرتی skilled worker امتیاز آور است؟

  • مدارک تحصیلی (امتیاز مدارک دکتری، ۲۰ ، امتیاز مدارک لیسانس ۱۵،‌ امتیاز مدارک فوق دیپلم ۱۰ و امتیاز ‌ پایان دوره ارزیابی‌شده مرتبط با تخصص ۱۰)
  • تحصیل در استرالیا (امتیاز تحصیل در مناطق کم‌جمعیت استرالیا ۵ ، امتیاز تحصیل یک دوره در استرالیا ۵)
  • امتیاز زبان‌( امتیاز برای زبان فارسی یا زبان‌های دیگر ۵، امتیاز ‌تسلط به زبان انگلیسی سطح خوب ۱۰ و سطح عالی ۲۰)
  • صلاحیت تحصیلات تخصصی(امتیاز مدرک کارشناسی ارشد پژوهش محور یا دکتری از مؤسسات تحصیلی استرالیا؛ حداقل شامل ۲ سال آکادمیک۵)
  • اسپانسر) امتیاز داشتن اسپانسر ایالتی یا فامیلی (میزان دقیق امتیاز به نوع ویزا بستگی دارد) ۵ یا ۱۰)
  • سن (۱۸ تا ۲۴ سال تمام ۲۵ امتیاز. ۲۵ تا ۳۲ سال تمام ۳۰ امتیاز،  ۳۳ تا ۳۹ سال تمام ۲۵ امتیاز و ۴۰ تا ۴۴ سال تمام  ۱۵ امتیاز)
  • سابقه کاری مرتبط در استرالیا در ۱۰ سال گذشته (امتیاز ۱ تا ۲ سال ۵ ، امتیاز ۳ تا ۴ سال ۱۰، امتیاز ۵ تا ۷ سال ۱۵ و  امتیاز ۸ تا ۱۰ سال ۲۰)
  • سابقه کاری مرتبط در خارج از استرالیا در ۱۰ سال گذشته (امتیاز ۳ تا ۴ سال ۵ ، امتیاز ۵ تا ۷ سال ۱۰ و امتیاز ۸   تا ۱۰ سال ۱۵)
  • امتیاز همسر ۵

شرایط skilled worker استرالیا

مجموع امتیاز متقاضی در این روش باید حداقل ۶۵ امتیاز باشد تا او بتواند این ویزا را دریافت کند. همچنین متقاضی باید بتواند دارا بودن شرایط دیگری را نیز  به اثبات برساند که عبارتند از : سن فرد متقاضی که نباید از ۴۴ سال بیشتر باشد؛ ارائه مدرک آکادمیک که از ضروریات است. مدارکی که فرد ارائه می کند ،‌ باید گواهی و نشان دهنده گذارندن دوره های مرتبط شغلی او باشد؛‌ مدارک دانشگاهی که بتواند ثابت کند فرد متقاضی برای شغل خود دوره های تئوری خاصی را گذرانده و در این زمینه مدرک قابل قبول و معتبری دریافت کرده است. تحصیلات دانشگاهی باید دارای اعتبار باشد و زمان به پایان رساندن آن توسط متقاضی باید کاملا مشخص شده باشد. متقاضی باید بتواند این مدارک را ترجمه کند و از طریق آن برای مهاجرت اقدام کند. در خصوص سوابق کاری، افرادی که  دارای سابقه بیمه هستند، یک قدم جلوتر هستند. سابقه کار عملی بر اساس دوره و رشته های مختلف تفاوت می کند. مثلا برای مدارک تحصیلی فنی و حرفه ای حداقل ۵ سال سابقه قابل قبول است و برای مدرک تحصیلی رشته های تحصیلی دانشگاهی ۳ سال سابقه کار مورد نیاز است. ذکر این نکته ضروری است که در طرح‌ های اسپانسر ایالتی احتمالا سابقه کار فرق خواهد داشت.

ویزای skilled worker ایالتی به همراه اسپانسر

متقاضیان کار در کشور استرالیا، می بایست دارای اسپانسر باشند.  در صورتی که فرد متقاضی اکثر امتیازات ضروری برای ویزای کاری مطلوب را به طور مستقل به دست آورده باشد،  اگر بتواند اسپانسر هم پیدا کند، به مجموع امتیازات او  ۵ امتیاز (بابت ایالت اسپانسر کننده) اضافه خواهد شد. هر شرکت، گروه و یا کسب و کاری که به طور قانونی در کشور استرالیا به ثبت رسیده باشد و فعالیت قانونی داشته باشد، می تواند درخواست اسپانسرشیپ بدهد. چنانچه درخواست متقاضی اسپانسرشیپی مورد پذیرش قرار گیرد، ایمیلی دریافت خواهد کرد که شامل شماره موافقت نامه اسپانسرشیپی،‌ تعهدات مربوط به اسپانسرشیپ و تاریخ پایان اعتبار اسپانسرشیپی می شود. چنانچه درخواست متقاضی اسپانسرشیپی مورد پذیرش قرار نگیرد، ایمیلی دریافت خواهد کرد که شامل دلیل رد درخواست و ذکر این مورد که آیا حق بررسی مجدد و بازبینی درخواست برای متقاضی وجود دارد یا خیر می شود. انواع مختلف اسپانسرشیپ در کشور استرالیا عبارتند از:

  • Standard Business Sponsor
  • Accredited Sponsor
  • Temporary Activity Sponsor

Standard Business Sponsor

مبنای این طرح حمایت از یک شخص برای کار در کشور استرالیا است. اسپانسر می تواند از یک نفر برای کار در کشور استرالیا حمایت کند. مدت زمان این نوع اسپانسرشیپ از زمانی که مورد تایید قرار می گیرد و شروع می شود، ۵ سال است. در این نوع اسپانسرشیپ،‌ لازم است شخصی که مسئول بیزینس یا شرکتی در استرالیا است، آن کسب و کار را به طور قانونی در کشور استرالیا به ثبت رسانده باشد. علاوه بر اینکه لازم است آن کسب و کار در حال حاضر فعال باشد. اثبات این مورد که شرکت مورد نظر در حال حاضر فعال است، از طریق ارائه گزارش مربوط به تراز مالی سالیانه، ارائه اظهار نامه سود و زیان مجموعه، اظهار نامه بیزینس پلن و گواهی گردش حساب اخیر صورت می پذیرد. این که بیزینس یا شرکت درون کشور استرالیا و یا خارج از آن فعال باشد، تفاوتی نمی کند .

چنانچه اسپانسر یک شرکت استرالیایی باشد، باید حتما  از طریق شماره تجارت استرالیا (ABN)  به ثبت رسده باشد. در صورتی که شرکت یا بیزینسی که اسپانسر متقاضی شده، متقاضی خارجی است و اجازه فعالیت در کشور استرالیا را داشته دارد، باید Activation Registered Body Number (ARBN) داشته باشد. از دیگر شروط لازم برای اسپانسر شیپ می توان به این مورد اشاره کرد که مجموعه متقاضی می بایست اثبات کند که در فرآیند استخدام نیروهای خود، تبعیض قائل نمی شود و همچنین می بایست رزومه قوی در استخدام نیروهای کاری محلی و استرالیایی داشته باشد.

اسپانسرشیپ  Standard Business

اقدام برای اخذ اسپانسرشیپ  Standard Business ،‌ از طریق اینترنت انجام می شود. روال کار به این صورت است: ساخت اکانت در پرتال مربوطه، تکمیل اطلاعات،‌ ارسال مدارک مورد نیاز و پرداخت هزینه درخواست که معادل ۴۲۰ دلار استرالیا است.

اسپانسرشیپAccredited Sponsor

متقاضی این نوع اسپانسرشیپ، می بایست در ابتدا صلاحیت اسپانسرشیپی نوع قبل را احراز نماید.

Temporary Activity Sponsor

همان طور که از نام آن پیداست، مدت زمان اعتبار این نوع اسپانسرشیپی بین ۱ تا ۴ سال است. چنانچه مجموعه ای این نوع اسپانسرشیپی را کسب کند، قادر خواهد بود اسپانسر متقاضیان دریافت ویزای فعالیت موقت،‌ نظیر کار فصلی و‌ متقاضیان دریافت ویزای کارآموزی شود.  درخواست برای این نوع اسپانسرشیپ، اینترنتی انجام می شود و مانند روش قبلی است. شرایط مورد نیاز برای دریافت این نوع اسپانسرشیپ عبارتند از این که آن شرکت یا گروه باید در کشور استرالیا ثبت شده باشد و به طور قانونی مشغول به فعالیت باشد، مثلا :

  • شرکت ها، سازمان ها و نهادهای غیر انتفاعی
  • کمپانی خارجی که در کشور دیگری ثبت شده باشد و به صورت قانونی در استرالیا در حال فعالیت است.
  • آژانس دولتی خارجی که در کشور استرالیا مشغول فعالیت است. برای مثال با ماموریت دیپلماتیک یا کنسولی.

اسپانسرشیپ ایالت ها

با توجه به رشته ها و مهارت های مورد نیاز در هر ایالت،‌ امتیازات مختلف خواهد بود. روش گرفتن و برخورداری از اسپانسر ایالتی به این صورت است که هر کدام از شهرها و ایالت های کشور استرالیا لیست مشاغل نیروی متخصص استرالیا مورد نیاز را ارائه و چاپ و آگهی می کنند. لذا کار و رشته متقاضی اگر در فهرست مربوطه موجود باشد می تواند مدارک و ضمائم خود را به آن ایالت مربوطه ارسال نماید و پس از آن متقاضی می تواند در ویزای  (skilled worker) استرالیا از امتیازات اسپانسر ایالتی، امتیاز ایالت مورد نظر را دریافت کند.

دیگر انواع ویزاهای کاری Employer Nomination Schema Visa

ویزای   Employer Nomination این امکان را به نیروهای کاری متخصص (Skilled Worker) که توسط یک کارفرمای استرالیایی انتخاب شده اند، می دهد که به طور دائم در کشور استرالیا کار و زندگی کنند. علاوه بر این، دارنده این نوع ویزا، در صورت داشتن شرایط لازم، می تواند برای اخذ تابعیت کشور استرالیا هم اقدام نماید. دارنده این ویزا و خانواده او می بایست از قوانین کشور استرالیا تبعیت کنند. انتظار می رود که دارنده ویزا، حداقل به مدت ۲ سال برای کارفرمای مورد نظر در کشور استرالیا کار کند. شرایط مورد نیاز برای دریافت این نوع ویزا عبارتند از:

  • ارائه گواهینامه های حرفه ای مرتبط با کار.
  • احراز الزامات مورد نیاز مربوط به سلامتی (Health Requirement)
  • احراز الزامات مورد نیاز مربوط به شخصیت (Character Requirement)
  • حداقل نمره آیلتس ۶ در هر چهار مهارت اسپیکینگ، لیسنینگ، رایتینگ و ریدینگ.
  • متقاضی سابقه کنسل کردن ویزای کشور استرالیا را نداشته باشد.
  • متقاضی بیانیه ارزش (Value Statement) کشور استرالیا را مطالعه و امضا کرده باشد.
  • متقاضی می بایست شغلی داشته باشد که در لیست مشاغل ماهر (Skilled Occupation) کشور استرالیا باشد.
  • متقاضی می بایست حداقل ۳ سال سابقه کار مرتبط داشته باشد.
  • ارزیابی مهارت (Skill Assessment) متقاضی، مثبت باشد.
  • متقاضی توسط یک کارفرمای استرالیایی انتخاب شده باشد که بیزینسی قانونی و فعال در کشور استرالیا دارد.
  • سن متقاضی در زمان اقدام می بایست کمتر از ۴۵ سال باشد. استثنائات شامل موارد زیر است:
  • متقاضی به عنوان یک هیئت علمی توسط دانشگاه یا موسسه آموزش عالی در کشور استرالیا برگزیده باشد.
  • متقاضی به عنوان دانشمند، محقق یا متخصص فنی در مشاغل با سطح مهارتی ۱ و ۲ توسط آژانس علمی دولتی استرالیا، برگزیده شده باشد.
  • متقاضی در حال حاضر ویزای ۴۴۴ کشور استرالیا را برای کار داشته و برای مدت زمان ۲ سال، برای یک کارفرمای استرالیایی کار کرده باشد.
  • متقاضی پاسپورت معتبر داشته باشد.

موارد زیر، از مزیت های این نوع ویزای کاری محسوب می شود:

  • امکان اقامت در کشور استرالیا به صورت نامحدود
  • امکان کار و تحصیل در کشور استرالیا
  • امکان حمایت مالی خانواده، برای انتقال آنها به کشور استرالیا.
  • دریافت اقامت دائمی کشور استرالیا از تاریخی که ویزا را دریافت می کند.

در خصوص ویزاهای کاری که در صورت دریافت، متقاضی قادر خواهد بود تا ۴ سال اقامت استرالیا را کسب کند،‌ باید این توضیح را داد که چنانچه شخصی یکی از انواع ویزاهای Temporary Skill Shortage Visa  یا ‌  Skilled Regional (provisional) Visa  را دریافت نماید، می تواند اقامت تا ۴ سال، اقامت کشور استرالیا را دریافت نماید.

ویزای کاری نوع  (Skilled Regional provisional)

ویزای   Skilled Regional ، ویزای مختص متقاضیان کار متخصصی است که قصد اقامت و کار در کشور استرالیا را دارند. با داشتن این ویزا، شخص می تواند به مدت ۴ سال در کشور استرالیا اقامت داشته باشد. امکان اقامت در کشور استرالیا به مدت ۴ سال،‌ امکان زندگی، کار و تحصیل در کشور استرالیا،‌ امکان داشتن سفر نا محدود به کشور استرالیا در مدت زمان اعتبار ویزا،  امکان حمایت مالی خانواده، برای انتقال آنها به کشور استرالیا و دریافت اقامت دائمی کشور استرالیا از تاریخی که ویزا را دریافت می کند از مزیت های این طرح است. شخص در صورت داشتن شرایط مورد نیاز، می تواند برای اقامت دائم اقدام نماید. لازم است که برای این طرح باید از متقاضی دعوت شود تا برای این ویزا اقدام نماید. بر این اساس، متقاضی می بایست فرم ابراز علاقه مندی (EOL) را که بیانگر علاقه متقاضی به این نوع ویزا است را تکمیل و ارسال نماید. متقاضی همچنین می بایست توسط یکی از ایالت های کشور استرالیا و یا آژانس دولتی استرالیایی برگزیده باشد و یا اینکه هزینه های متقاضی، توسط یکی از اعضای خانواده او پوشش داده شود.

مدارک کلی مورد نیاز

ترجمه رسمی مدارک تحصیلی به زبان انگلیسی و همچنین ارائه رزومه. کپی صفحات پاسپورت که شامل عکس، اطلاعات فردی، تاریخ صدور و انقضای پاسپورت باشد، مدارک شناسایی ،‌ مدارک مربوط به ازدواج یا طلاق (در صورت وجود (،‌ گواهی عدم سوء پیشینه، کپی مدارک مربوط به ارزیابی مهارت،‌ مدارک مربوط به (EOL)،‌ چنانچه متقاضی قرار است حامی مالی داشته باشد، مدارک مربوطه نظیر تابعیت و یا اقامت دائم او ارسال شود، مدارک مربوط به برگزیدگی (Nomination)،‌ مدارک مربوط به اعضای خانواده، در صورتی که قصد دارید در زمان درخواست برای آنها نیز اقدام کنید. کلیه این مدارک باید به زبان انگلیسی ترجمه شده باشند. دیگر مدارک مورد نیاز عبارتند از:

پرینت چک لیست،‌ پاسپورت و کپی آن،  گواهی عدم سوء پیشینه،  تائیدیه فرم درخواست از Application portal  ( هنگامی که به عنوان متقاضی درخواست خود را آنلاین ثبت می کنید و  تاییدیه به شما ایمیل می شود)، دو قطعه عکس ۳ در ۴ با زمینه سفید مربوط به ۶ ماه گذشته که تمام این تصویر می بایست مورد مورد تأیید سفارت قرار گرفته باشند.  ارائه مدارک و مستنداتی مبنی بر اثبات داشتن محل اقامت در کشور استرالیا و همچنین ارائه مستندات مربوط به این مورد که حقوق دریافتی شما، الزامات شغلی مورد نظر کشور استرالیا را تامین می کند.‌

مروری بر بازار کاری کشور استرالیا

از میان کارفرمایانی که در کشور استرالیا بالاترین آمار استخدام را از میان فارغ التحصیلان دانشگاهی دارند، می توان به موارد زیر اشاره کرد: Microsoft ، Shell،‌  IBM ، Apple   ، Google Australia  ASIS   ANZ & Qantas ،BHP. متقاضیان جویای کار در کشور استرالیا، معمولاً از طریق اینترنت و یا موقعیت های شغلی که در جراید تبلیغ شده اند، به جستجوی شغل مورد نظر می پردازند. متقاضیان پس از یافتن موقعیت شغلی مناسب، رزومه خود را برای کارفرما ارسال می کنند. به طور کلی، مصاحبه، از مهمترین بخش های فرایند اپلای کاری در کشور استرالیا است و ممکن است به صورت رسمی و یا در طول چند جلسه بحث و گفت و گو انجام شود. ساعات کاری در کشور استرالیا به طور متوسط، ۳۸ ساعت در هفته است.

با تکمیل فرم مشاوره مشاوران صباپلن در اولین فرصت با شما تماس گرفته و به روز ترین اطلاعات در مورد مهاجرت را در ‏اختیارتان قرار میدهند.

در آخر این نکته را یاد آور میشویم با توجه به اینکه قوانین کشورها و شرایط پذیرش دانشگاه ها در حال تغییر است، زمانی که تصمیم ‏به مهاجرت می گیرید با مشاورین ارشد در زمینه ی حقوق بین الملل و مهاجرت مشورت نمایید تا از آخرین اتفاقات روز آگاه شده و ‏مطمئن ترین مسیر ممکن را جهت رسیدن به هدف تان انتخاب نمایید. در صورت تمایل می توانید با مشاوران ارشد موسسه اعزام ‏دانشجوی صباپلن تماس حاصل فرموده و به صورت رایگان پاسخ سوالاتتان را دریافت نمایید.‏

 

« دنیای سفر » این نوشته را از « صباپلن » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1