23 آوریل 2024 - 23:31
سلطانی فر تاکید کرد:

لزوم عزم جدی در زمینه توسعه همکاری های گردشگری ایران و گرجستان

9 اوت 2015 - 17:30 dsfr.ir/4l7ic

لزوم عزم جدی برای خیز اساسی در زمینه توسعه همکاری های گردشگری ایران و گرجستان تعداد گردشگرانی که بین ایران و گرجستان تردد می کنند قابل توجه نیست، باید عزم و اراده ای وجود داشته باشد و هماهنگی هایی صورت گیرد تا در این بخش یک خیز اساسی برداشته شود و تعداد گردشگران بین دو کشور افزایش یابد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دیدار با گوباز سایند کیدزه، نایب رئیس مجلس و رئیس گروه دوستی مجلس گرجستان و هیات همراه، گفت: ایران و گرجستان، فرهنگ، تاریخ و هویت مشترک تاریخی و فرهنگی دارند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: همکاری با کشورهای همسایه و کشورهایی که از نظر اشتراکات تاریخی با کشور ما نزدیکی دارند برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است، به خصوص در فضای جدیدی که بعد از توافق هسته ای به وجود آمده است، در کنار تعامل گسترده با دنیا که پس از آغاز به کار دولت تدبیر و امید به وجود آمد، اعتقاد داریم که همکاری های ما با تمامی کشورهای جهان باید گسترده تر شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه حفظ حقوق هسته ای و سایر دستاوردهای ما در عرصه اقتصادی متعلق به ملت ماست و در عین حال در اختیار سایر کشورهای دوست قرار خواهد گرفت. ایران کشور بزرگی است و ظرفیت های اقتصادی و فرهنگی بسیاری دارد که این ظرفیت ها در فضای جدید به وجود آمده می تواند در مسیر توسعه همه کشورهای دوست مورد استفاده قرار گیرد.

معاون رئیس جمهور اضافه کرد: ما برای فضای پس از لغو تحریم ها در همه بخش ها برنامه ریزی داریم تا در کوتاه ترین زمان ممکن، زمینه همکاری جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه را فراهم کنیم و بخش خصوصی این کشورها هم فرصت استفاده از این فضای همکاری را داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در زمینه گردشگری از جمله گردشگری فرهنگی، تاریخی، طبیعی، زیارتی و امکانات بهداشتی و درمانی دارای امکانات و ظرفیت های بسیار زیادی است، تاکید کرد: این ظرفیت ها و امکانات مورد استفاده بسیاری از اتباع کشورهای همسایه قرار می گیرد و ما به سرعت در حال آماده کردن زیرساخت های کشورمان هستیم تا آمادگی پذیرایی و میزبانی از گردشگرانی که از کشورهای غربی، آسیای میانه و کشورهای اسلامی به ایران سفر خواهند کرد را داشته باشیم و امکانات خوبی را در اختیارشان قرار دهیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه، کشور گرجستان هم دارای امکانات و ظرفیت های گردشگری و جاذبه های تاریخی بسیاری است، یادآور شد: این جاذبه های کشور گرجستان مورد توجه گردشگران ایرانی است اما تعداد گردشگرانی که بین 2 کشور تردد می کنند قابل توجه نیست، باید عزم و اراده ای وجود داشته باشد و هماهنگی هایی صورت گیرد تا در این بخش یک خیز اساسی برداشته شود و تعداد گردشگران بین ایران و گرجستان افزایش یابد.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه، ایران یک کشور موزه است و یک میلیون بنا، سایت و محوطه تاریخی در کشورمان وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر 19 اثر تاریخی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و با توجه به اینکه هر کشور، سالیانه مجاز به ثبت جهانی یک اثر تاریخی است، نزدیک به 60 اثر از کشور ما در لیست انتظار ثبت جهانی یونسکو است.

وی یادآور شد: ایران در سال 2014 میلادی میزبان 5 میلیون و 100 هزار گردشگر خارجی بوده است و بر اساس برنامه ریزی ها بنا داریم تا سال 2025 تعداد گردشگران خارجی ورودی را به 20 میلیون نفر برسانیم، متناسب با این هدف، ما در حال آماده سازی زیرساخت ها، شبکه حمل و نقل هوایی، تسهیلات صدور ویزا و آموزش نیروی انسانی متخصص هستیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه تقویت همکاری ها بین ایران و گرجستان در حوزه گردشگری می تواند دو کشور را از منافع اقتصادی این حوزه بهره مند کند، یادآور شد: در بخش میراث فرهنگی، ما کارشناسان مختلفی داریم که مورد تایید کارشناسان یونسکو هستند و این توانایی را دارند که در زمینه مرمت و بازسازی آثار تاریخی به کشور گرجستان کمک کنند.

معاون رئیس جمهور با اعلام این خبر که بازسازی اماکن تاریخی سوریه و عراق قرار است از طرف یونسکو به جمهوری اسلامی ایران سپرده شود، ادامه داد: همکاری های ایران و گرجستان می تواند در حوزه موزه های 2 کشور هم صورت گیرد و اشیاء و آثار تاریخی به منظور استفاده و بازدید مردم، باستان شناسان و پژوهشگران، میان ایران و گرجستان مبادله شود.

وی با اشاره به اینکه پس از استقلال کشور گرجستان، جمهوری اسلامی ایران در تمامی مقاطع خاص تاریخی، حمایت های لازم را از این کشور داشته است، اضافه کرد: یقین دارم که در فضای جدید سیاسی پس از برطرف شدن تحریم ها، امکان گسترده تر کردن همکاری ها در همه بخش ها و به ویژه در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی وجود دارد.

معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه زمینه بسیار خوبی برای همکاری بین 2 کشور در ابعاد اقتصادی، علمی و فرهنگی وجود دارد، گفت: گرجستان برای ما یک کشور آشنا است و به دلیل اشتراکات فرهنگی و تاریخی بین 2 کشور، ما با همین روند مثبت و سازنده با گرجستان برخورد خواهیم کرد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: جمهوری اسلامی ایران و دولت جدید طی 22 ماه گذشته و در فرآیند مذاکرات با 1+5 نشان داد برخلاف تبلیغات صهیونیست ها، اهل منطق، تعامل، گفتگو، خردمندی، سعه صدر و خویشتن داری در برخورد با کشورهای مختلف است.

وی افزود: آنچه در این مذاکرات برنده شد، جایگزینی عقل و تدبیر با جای کشمکش و منازعات است و ما با توجه به ظرفیت ها و توانمندی های کشورمان به آینده بسیار امیدواریم و شرایط خوبی را برای کشورمان پیش بینی می کنیم.

1