18 آوریل 2024 - 19:38

گردشگری نجومی نیازمند تبلیغات بیشتر است

29 سپتامبر 2019 - 15:00 dsfr.ir/nd8e8

گردشگری نجومی

متین نجارزاده گفت: ضعف های بسیاری در زمینه معرفی کشورمان به لحاظ گردشگری نجومی نسبت به کشور های اروپایی وجود دارد.

گردشگری نجومی نیازمند تبلیغات بیشتر است متین نجارزاده فعال گردشگری در زمینه نجوم ، درباره چرایی نادیده شدن گردشگری نجومی با توجه به وجود زیرساخت ها و ابنیه ای که بر اساس نجوم و معماریشان طراحی کرده اند، گفت: کشورمان در دنیا زیاد شناخته شده نیست از این رو گردشگر خارجی کمتر وارد می شود.

گردشگری صنعت پردرآمدی محسوب می شود که زیرساخت های زیادی بسیاری در این صنعت مانند پرنده نگری، اکوتوریسم، طبیعت، مذهبی و غذا وجود دارد که یکی از این شاخه ها اترو توریسم یا گردشگری نجومی است و در دنیا یک شاخه نو از گردشگری محسوب می شود.

برخی از کشور ها مانند شیلی در این صنعت پیشرو و سرآمد هستند و کشور های دیگر به صورت جسته گریخته مانند کشور های خلیج فارس، عمان و کشورهای اروپایی و آمریکا گردشگرانی را به سوی خودجذب می کنند.

یک بحث مهمی که در صنعت گردشگری نجومی وجود دارد آفتابی، مهتابی و صاف بودن آسمان آن کشور است که در کشور های اروپایی شاید در کل سال از ۳۶۵ روز سال ۳۰ روز هوای آفتابی وجود داشته باشد در حالی که در برخی از نقاط کشورمان بیش از ۲۸۰ روز در سال هوای آفتابی داریم.

اگر ما بخواهیم صنعت گردشگری را توسعه دهیم نیازمند زیرساخت ها و سرمایه گذاری ها در برخی از زمینه ها وشاخه های گردشگری هستیم، اما این شاخه از گردشگری بدون هیچ گونه سرمایه گذاری فقط باید استفاده و اجرا شود.

در کشورمان بنا های نجومی بسیاری مانند چغازنبیل، رصد خانه مراغه و چهار طاقی هایی است که در تمام مناطق ایران در کاربریشان اختلاف نظر است و از درگاه های این چهار طاقی ها طلوع و غروب خورشید در اعتدالین و انقلابین مشهود می شده، وجود دارد.

ما برج های نجومی مانند برج رادکان در خراسان شمالی داریم همچنین وجود بحث نیمروز در کشور وجود دارد که تا قبل از قرن ۱۸ میلادی مکانی در سیستان بلوچستان وجود داشت که صفر مبدا به دلیل اینکه طول مدت صبح و شبش آن یکی بود مبنای محاسبه قرار گرفت و تمام ساعت های کشور های جهان براساس این مبدا تنظیم می شدند که مکان یابی این اثر توسط ابوریحان بیرونی در کتاب های خطی وجود دارد.

با توجه به وضعیت کشور ما و اینکه انگلستان نسبت به دیگر کشور ها پیشرو بود روستایی به نام گرینویچ را به لحاظ جغرافیایی به عنوان مبدا صفر به جهانیان معرفی کرد.

ایران بنا های نجومی، ساعت های آفتابی، شاخص های ظهر دارد به صورتی که تمام بنا های باستانی ما با غروب و طلوع خورشید و پارامتر های نجومی تنظیم شده است، مانند میدان نقش جهان، عالی قاپو و نحوه طلوع خورشید به گونه ای بوده است که از پشت سر پادشاه آن زمان ظاهر می شد.

در چند سال اخیر کشورمان به لحاظ تبلیغاتی که در رسانه ها و شبکه های اجتماعی و تشکل های مردم نهاد انجام شده است کم کم صنعت گردشگری نجومی عمومیت پیدا کرده است به طوری که شما به هر شهری از استان های کشور حتی شهر های کوچک سفر کنید انجمن های نجوم گردشگری فعالیت دارند و مردم نیز استقبال خوبی کردند.

ضعف های بسیاری در زمینه معرفی کشورمان به لحاظ گردشگری نجومی نسبت به کشور های اروپایی وجود دارد، اینکه در دفترچه پکیج هایی که در دست تمام گردشگران خارجی وجود دارد این سوال پیش می آید که آیا چغازنبیل با کارکرد ستاره شناسی به قدر کافی معرفی شده است؟

در کتاب های راهنمای سفر گردشگران خارجی فقط به شهر های طلایی مانند اصفهان، شیراز و یزد اشاره شده است یعنی هر توریستی که وارد کشور می شود بیشتر وارد این شهر ها می شود و شهر های شمالی کشور و یا مناطق دیگر پا نمی گذارد البته توریست های اعراب خلیج فارس بعد از زیارت قم و مشهد به سمت مناطق شمالی کشور می روند که البته با وضعیت موجود کشور، این توریست ها چالش ها را پر میکنند و اقتصاد گردشگری ما را می گردانند.

برای جذب کردن توریست های کشور های اروپایی باید در کتابچه های تور های گردشگری اصلاحاتی انجام شود، باید در سایت ها به معرفی هرچه بیشتر ابنیه هایمان بپردازیم که این کار نیازمند یک کار رسانه ای و مستند سازی است.

نجارزاده گفت: مجموعه های داخلی و آژانس های گردشگری که مسئول نوشتن راهنما و کتابچه سفر گردشگران خارجی هستند باید به معرفی چغازنبیل و دیگر معماری هایی که براساس پارامتر های نجومی طراحی و ساخته شده است معرفی واضافه کند، اگر رسانه ها وشبکه های اجتماعی به صورت فعالانه و دوزبانه در این مورد اقدام کند خود توریست خواستار این می شود که به دیگر شهر های کشورمان سفر کند.

« دنیای سفر » این نوشته را از « باشگاه خبرنگاران جوان » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.

دیدگاه ها

  • سهیل 10 آوریل 2020 - 00:56

    عالی بود

1