16 آوریل 2024 - 21:48
رئیس پژوهشکده باستان شناسی مطرح کرد:

افزایش همکاری های بین المللی برای انجام کاوش های باستان شناسی

8 اوت 2015 - 15:50 dsfr.ir/ah6xm

رئیس پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از افزایش همکاری های مشترک با هیات های بین المللی در زمینه کاوش و پژوهش های باستان شناسی خبر داد.

حمیده چوبک اظهار کرد: موسسه باستان شناسی آلمان، لور و کشورهای ایتالیا و انگلیس از جمله کشورهایی هستند که در این کاوش ها و پژوهش ها، هیات های ایرانی را همراهی می کنند.

وی در ارتباط با تاثیر بهبود روابط خارجی ایران به دنبال توافقات هسته ای بر کاوش های باستان شناسی گفت: مطمئنا زمانی که روابط بین کشورها در سطح گسترده تری مطرح شود، این مسئله در کاوش های باستان شناسی بین المللی تاثیر خواهد گذاشت، هر چند که ما در گذشته نیز روابط فرهنگی خود با دانشگاه های خارجی را داشتیم که البته این روابط و تفاهم نامه ها از سال 94 افزایش چشم گیری داشته است. البته ناآرامی کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه و افغانستان و پاکستان نیز سبب شده است که هیات های کاوش های بین المللی که در این کشورها کار می کردند، تمایل داشته باشند که به ایران بیایند.

رئیس پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی با اشاره به اینکه در حال حاضر هیات های مشترک و بین المللی در ایران در حال فعالیت نیستند، گفت: تعدادی از این هیات های مشترک برنامه های خود را ارائه دادند و از پاییز امسال فعالیت آن ها آغاز می شود. ایتالیا، فرانسه، انگلیس و آلمان جز کشورهایی هستند که قرار است؛ پژوهش هایی را در کشور انجام دهند.

وی ادامه داد: همچنین موسسات باستان شناسی آلمان و لور نیز قرار است؛ همکاری های بیشتری داشته باشند، هفته گذشته نیز با دانشگاه چین ارتباطاتی را داشتیم تا همکاری های بین 2 کشور با توجه به پیشینه ارتباط تاریخی و فرهنگی بین ما افزایش پیدا کند، علاوه بر آن مبادلات دو جانبه ای نیز قرار است که با بلغارستان داشته باشیم.

وی ادامه داد: استقبال هیات های بین المللی برای همکاری های باستان شناسی با ایران بسیار خوب بوده است و امیدواریم بتوانیم با کشورهای پیرامون مان همچون ارمنستان، ترکیه و ترکمنستان که از گذشته ارتباطات فرهنگی داشته ایم، بیشتر همکاری کنیم.

چوبک تصریح کرد: البته رویکرد ما این گونه است که در بخش هایی که نیاز داریم و خودمان تقاضا می کنیم از هیات های باستان شناسی کمک بگیریم و ارتباط ما این گونه نخواهد بود که هر جا که آنها تمایل داشتند، کاوش کنند.

وی در پاسخ به این سوال که قرار است؛ در چه بخش هایی از کشور پژوهش و کاوش با همکاری هیات های بین المللی صورت بگیرد، اظهار کرد: در پل آجری پارسه، ایذه، استان فارس و دیوار گرگان برنامه هایی برای همکاری های مشترک مصوب شده و چند برنامه دیگر نیز در دست تصویب است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « ایلنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1