25 آوریل 2024 - 08:54

15 پهنه از جنگل های هیرکانی ثبت جهانی می شود

27 ژوئن 2019 - 09:00 dsfr.ir/km72n

جنگل های هیرکانی

معاون میراث فرهنگی گفت: ثبت جهانی 15 پهنه از اثر طبیعی جنگل های هیرکانی در محدوده چهار استان مازندران، گلستان، گیلان و سمنان در دستور کار است.

محمد حسین طالبیان روز چهارشنبه 5 تیر 98 در جلسه شورای ثبت میراث ناملموس کشور گفت: از 2 میلیون هکتار جنگل های هیرکانی، 15 پهنه برای ثبت انتخاب شده و می تواند تحول قابل توجهی در گردشگری استان های ذکرشده به دنبال داشته باشد.

ثبت میراث طبیعی از سختی ویژه ای برخوردار است و با توجه به اینکه سهمیه سالانه کشور در یونسکو یک اثر است، ضروری است استان ها در معرفی آثار طبیعی با دقت و اهتمام ویژه اقدام کنند.

در حال حاضر پنج اثر از استان ها برای ثبت ملی به یونسکو ارسال شده و به دلیل سهمیه بندی کشورها مشکلاتی در ارسال آثار داریم.

طالبیان با بیان اینکه از جمله آثار با قابلیت ثبت جهانی کوه سبلان در استان اردبیل است، ادامه داد: سبلان به عنوان اثر طبیعی فرهنگی قابلیت ثبت جهانی را دارد که ضروری است مطالعات پرونده آن تکمیل شود.

معرفی آثار برای ثبت ملی از سوی استان ها تقویت شده و از جمله توس در خراسان، سبلان در اردبیل و اورامانات در کرمانشاه و کردستان در حال بررسی است.

در ثبت جهانی آثار مهم طی کردن فرایند صحیح ثبت جهانی است و خوشبختانه اقبال استان ها برای ثبت با افزایش همراه است.

در سال های اخیر میراث فرهنگی اهمیت ویژه ای در کشورها به خود گرفته و به موضوعی حیثیتی تبدیل شده است به همین دلیل انتظار ما هم استان ها در ثبت ملی و جهانی آثار خود است.

طالبیان خواستار مشارکت دستگاه های اجرایی و استانداران در ثبت ملی و جهانی آثار شد و افزود: همچنین لازم است موضوع حریم مورد توجه قرار بگیرد چراکه در تعیین حریم با مشکل مواجه هستیم.

معاون میراث فرهنگی از تدوین کتاب میراث ناملموس کشور خبر داد و گفت: به ویژه در ثبت میراث ناملموس آثاری که مشترک در بین مناطق و استان ها است مورد توجه و حائز اهمیت است.

طالبیان با ذکر مثالی به عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) اشاره کرد و افزود: به ویژه به دلیل اشتراک این مراسم در بین استان ها لازم است مطالعات برای ثبت ملی انجام شود.

در خصوص ثبت مراسم اربعین نیز اخیرا رایزنی هایی با مسئولان کشور عراق انجام شده و با اخذ رضایت از آن ها لازم است تیم عملیاتی در کمترین زمان تشکیل و عملیات ثبت آغاز شود.

طالبیان همچنین در خصوص میزبانی استان اردبیل جهت برگزاری سالانه شورای ثبت میراث ناملموس نیز تصریح کرد: هر استانی بیش از 50 اثر ثبتی دارد می تواند میزبان این رویداد باشد و در صورتی که میزبانی اردبیل در فصل تابستانی عملیاتی شود لازم است میزبان سایر فصول نیز مشخص شود.

« دنیای سفر » این نوشته را از « میراث آریا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1