12 دسامبر 2024 - 06:02

خطرهایی که هتلداران را تهدید می کند

3 اوت 2015 - 17:00 dsfr.ir/q409k

هتلدارهای کشور در نشست هماهنگی خود بر وحدت رویه هتل های سراسر کشور در برخورد با گردشگران و جلوگیری از دخالت های سلیقه ای با هتل ها در برخی استان ها تأکید کردند.

در این نشست که اتحادیه های هتل ها و هتل آپارتمان ها و مهمانپذیران استان های تهران، اصفهان، کرمان، مشهد، فارس و آذربایجان شرقی حضور داشتند، نسبت به انحلال اتحادیه ها هشدار داده و این اقدام به زیان صنعت هتلداری و گردشگری اعلام شد.

واکنش به نامه انحلال
محمدعلی فرخ مهر، رئیس اتحادیه هتل ها و هتل آپارتمان های استان تهران در این نشست خبر داد: اداره تدوین قوانین و استانداردهای سازمان میراث فرهنگی یک ماه پیش و بدون هماهنگی با اتحادیه های هتلداری در کشور به تمامی استان ها نامه زده و از آنها خواسته است که تاسیسات گردشگری از زیرمجموعه قانون نظام صنفی خارج شوند. او گفت: با رئیس سازمان میراث فرهنگی در این موضوع صحبت شد و ایشان گفتند که از این نامه اطلاع ندارد. به گفته وی، اتحادیه ها به این موضوع اعتراض دارند که چرا بدون اطلاع معاون رئیس جمهور نامه ای ارسال شده که نظم و نظام هتلداری در کشور را بر هم می زند.

رئیس اتحادیه هتل ها و هتل آپارتمان های کشور همچنین اعلام کرد: اتحادیه هتل ها و هتل آپارتمان های کشور در نامه ای به رئیس سازمان میراث فرهنگی خواسته های خود را مطرح و اعلام کرده است که باید فکری به حال آموزش نیروی انسانی متخصص، بهداشت و به کارگیری کارکنان خارجی در هتل ها شود. او گفت: بیش از 500 هتل در کشور در حال ساخت است که نیاز به نیروی انسانی کارآمد دارد. به گفته او، اتحادیه هتل ها در نامه ای به رئیس سازمان میراث فرهنگی از آن سازمان خواسته است که مجوز استفاده از اتباع خارجی در هتل های کشور صادر شود.

تدوین قوانین جدید؛ شرط تقویت گردشگری
رئیس هیأت مدیره اتحادیه هتل ها و هتل آپارتمان های استان اصفهان نیز در واکنش به نامه سازمان میراث فرهنگی برای انحلال اتحادیه های هتلداری گفت: هتلداران کشور از اتحادیه های خود رضایت دارند و نیازی به انحلال اتحادیه ها نیست.

حسن محمدزاده تأکید کرد: اگر قرار است حمایتی از صنعت گردشگری و هتلداری انجام شود باید قوانین جدید در حوزه گردشگری و هتلداری در کشور تدوین شود. به گفته او در شرایطی که سازمان های دولتی سفرکارت توزیع می کنند و خودشان هم اقامتگاه دارند و پول سفر را هم خودشان می دهند، چطور می توان انتظار سرمایه گذاری داشت؟

مطالعه دقیق پیش نیاز ساخت هتل در ایران
رئیس سازمان میراث فرهنگی هفته گذشته گفته بود که هتل سازهای اروپایی و چینی به ایران اعلام کرده اند ظرف 6 تا 9 ماه قادر به ساخت هتل هستند. محمدعلی فرخ مهر، رئیس اتحادیه هتل ها و هتل آپارتمان های استان تهران اما می گوید: ورود سرمایه گذار برای ساخت هتل در تهران و شهرهای کشور نیاز به مطالعه و برنامه ریزی دقیق دارد.

او تأکید کرد: بسیاری از ایرانیان مقیم خارج از کشور که در صنعت هتلداری مشغول به فعالیت هستند بارها به اتحادیه ها پیام داده و خواستار سرمایه گذاری در صنعت هتل سازی ایران شده اند اما به دلیل زمانبر بودن صدور پروانه ها و مجوزهای ایجاد تاسیسات گردشگری نسبت به آوردن سرمایه خود اطمینان ندارند.

رئیس اتحادیه هتل ها و هتل آپارتمان های استان تهران با تأکید بر اینکه در 50 هتل جدید ساخته شده در ایران هنوز برخی بخش ها مانند رستوران و کافی شاپ به دلیل نبود نیروی متخصص راه اندازی نشده است، گفت: نباید به بهانه کمبود فضای اقامتی در کشور عجله کرد و واحدهایی به نام خانه مسافر، خانه های استیجاری و آپارتمان سرویس راه اندازی کرد. این اقدامات موجب می شود سرمایه گذار از ورود به صنعت هتل سازی پشیمان شود و حتی هتل سازها اقدام به فروش زمین های خود کنند.

اتحادیه های هتل ها و هتل آپارتمان های کشور در پایان نشست خود از دولت خواستند تا از انحلال اتحادیه های هتل ها خودداری کرده و شرایط را با مطالعه دقیق برای سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور برای هتل سازی فراهم کند.

« دنیای سفر » این نوشته را از « همشهری » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1