قیمت خدمات گردشگری در تابستان مشکلی ندارد. البته وقتی اقامتگاه ها قیمت هایشان را کاهش نمی دهند، این مردم هستند که باید توزیع زمانی سفر داشته باشند، یعنی اگر امکانات ضعیفی در اختیار دارند، زمان دیگری را که قیمت ها ارزان تر است برای سفر در نظر بگیرند.
راه حل معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در واکنش به اعتراض های مردمی درباره گران بودن نرخ خدمات گردشگری "توزیع زمانی" سفر است، چون اقامتگاه ها، ناوگان حمل و نقل درون و برون شهری و مراکز رفاهی و پذیرایی حاضر نیستند قیمت های خود را کاهش دهند و بازار داغ سفرهای داخلی را از دست بدهند.
از سوی دیگر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مدام اصرار دارد مردم با تور به سفر بروند تا شاید از این طریق هزینه هایشان کمتر شود، اما این بین نرخ تورهای گردشگری تناقضی را سبب شده است.
در همین تابستان قیمت برخی تورهای گردشگری به دو مقصد پرطرفدار اصفهان و شیراز به حدی است که فکر سفر دسته جمعی را از ذهن دور می کند، مثلا اگر قصدی برای سفر به اصفهان باشد، هزینه 2 شب اقامت در هتل های 3، 4 و 5 ستاره بدون وعده های غذایی ناهار و شام و بدون در نظر گرفتن بلیت ورودی سایت های تاریخی، بسته به نوع وسیله جا به جایی مسافر، اتوبوس یا هواپیما متغیر از 350 تا حدود 800 هزار تومان است. گاهی اگر تور خدمات اضافه تری داشته باشد، مبلغ آن به بیش از 1 میلیون تومان هم می رسد.
هزینه سفر به شیراز هم کمی بیشتر از اصفهان است، سفر با تور در شرایطی مشابه با تورهای اصفهان از 500 هزار تا 1 میلیون تومان و در مواقعی بیشتر از آن تمام می شود. نرخ سفر به سایر شهرهای ایران نیز دست کمی از اصفهان و شیراز ندارد، سوای عادت و فرهنگ سفر با تور، بسیاری با مشاهده این قیمت ها گمان می کنند سفر شخصی ارزان تر می شود، اما غافل از آن که آسمان در همه جا یک رنگ است.
با همه این ها، سخنان معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مؤید آن است که این سازمان برای امسال برنامه ای به منظور ارزان کردن خدمات گردشگری در دستور ندارد، البته "مرتضی رحمانی موحد" می گوید که "روی طرحی مشترک بین استان های همجوار به منظور اجرای تورهای تلفیقی و برای رقابتی تر شدن فضا و کنترل قیمت ها کار می کنند که گمان نمی کند به امسال برسد."
معاون گردشگری می گوید: در گردشگری داخلی تمرکز اصلی ما بر تجمیع جاذبه ها، امکانات و ظرفیت استان های همجوار است که فاز اول این طرح برای استان های فارس، اصفهان، یزد و کهکیلویه و بویراحمد نهایی شده است که 5 تور 1 تا 5 روزه تلفیقی را در برمی گیرد. در این بسته ها، جاذبه ها و مسیرها مشخص شده و اطلاعات آن نیز در قالب کاتالوگ در اختیار مسافران قرار می گیرد. هر یک از این تورهای تلفیقی که قیمت مشخص هم دارند برای یک سال معتبر خواهند بود و بین این استان های همجوار رقابتی می شود.
او می گوید: فرصت برای اجرای این تورهای تلفیقی در تابستان امسال کم است، اما پس از آماده شدن، این بسته حداکثر یک سال اعتبار زمانی خواهد داشت.
رحمانی موحد به مشارکت استان ها در تبلیغات و معرفی این مسیرها و بسته های سفر تلفیقی اشاره می کند و معتقد است: این طرح سمت و سوی سفرها را به سفرهای دسته جمعی هدایت می کند و استان ها نیز در موضوع قیمت گذاری وارد رقابتی می شوند که ناخودآگاه قیمت ها را کنترل می کند.
« دنیای سفر » این نوشته را از « ایسنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.