19 آوریل 2024 - 01:05

سفال لالجین «سمی» نیست!

2 سپتامبر 2018 - 16:00 dsfr.ir/sy7b5

هنر سفالگری

بیشتر از پنج سال است درباره وجود سرب با درصد بالا در سفال های لالجین هشدار داده شده، اما اینک شهردار و مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهر جهانی لالجین منکر این موضوع شده اند و میزان سرب موجود در سفال های مصرفی را استاندارد و غیرسمی می دانند.

لالجین نزدیک دو سال است به فهرست شهرهای جهانی صنایع دستی اضافه شده و مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آن مدعی است این واقعه همه شایعات مربوط به سفال لالجین را از چهره این شهر پاک کرده است؛ از سمی بودن آن بخاطر استفاده زیاد سرب گرفته تا سفال های بی کیفیتی که ایران را در بازار جهانی بدنام کرده است.

محمدرضا قادری وجود سرب را در ظروف مصرفی لالجین تکذیب کرد و به خبرنگارانی که در جریان رویداد همدان ٢٠١٨ سری هم به لالجین زدند، گفت: در گذشته از سرب در ظروف مصرفی استفاده می کردند، ولی اکنون دو سه سال است که در جریان جهانی شدن این شهر، دیگر کمتر از سرب استفاده می شود. مصرف سرب در لعاب به خاطر جلا دادن به رنگ سفال است که درصد آن استاندارد بوده و مضر نیست.

البته او اشاره کرد که در تولید ظروف تزیینی به خاطر زیبایی رنگ از سرب، بیشتر استفاده می شود.

امین محبی شهردار لالجین هم گفت: از نظر علمی قابل اثبات است که درصد سرب مصرفی در سفال های لالجین مضر نیست. تقریبا یکی دو هفته پیش با اساتید که صحبت می کردم، این موضوع را تایید کردند.

« دنیای سفر » این نوشته را از « ایسنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1