29 مارس 2024 - 10:00
سفیر ترکیه در ایران گفت:

ترکیه خواستار توسعه پروازهای خود به ایران است

29 ژوئیه 2015 - 10:00 dsfr.ir/nr2ca

سفیر ترکیه در ایران گفت: با توجه به آنکه رییس جمهور ایران اهمیت ویژه ای به بخش گردشگری قائل است، این موضوع برای کشور ترکیه پوشیده نیست و از این رو خواهان توسعه پروازهای خود به ایران برای توسعه صنعت توریسم است.

هاکان تکین در دیدار با استاندار زنجان افزود: گردشگری یکی از مهم ترین حوزه ها در توسعه رابطه بین ایران و ترکیه محسوب می شود و ما از این مساله که حجم رو به رشدی از ایرانیان به ترکیه سفر می کنند، خوشحالیم و برای سفر شهروندان بیشتری از ترکیه به ایران تلاش خواهیم کرد.

وی اظهار کرد: شرکت خطوط هوایی ترکیه فعال ترین شرکت هواپیمایی خارجی در ایران فعال است و در این سال ها نقش تاثیرگذاری در جا به جایی بار و مسافر داشته است.

سفیر ترکیه در ایران با اشاره به اینکه هم اکنون شرکت خطوط هوایی ترکیه به هفت شهر ایران پرواز دارد و هر هفته 63 پرواز به ایران انجام می شود، گفت: این شرکت می خواهد این تعداد پرواز را به 100 مورد در هفته افزایش دهد. این شرکت امروز آماده افزایش این خطوط پرواز است، اما مدیریت هواپیمایی کشوری در این خصوص تعلل و سخت گیری بیشتری در این زمینه دارند.

وی یکی از اصلی ترین خواسته ها در بخش خصوصی را ایجاد خط پروازی از ترکیه به ایران بیان کرد و افزود: امیدواریم این موضوع در آینده محقق شود و برای اینکه روابط گردشگری به صورت دو جانبه گسترش پیدا کند ایران زیرساخت های توسعه کردشگری را تقویت و استحکام بخشد. ایران متاسفانه تاکنون به قدر کفایت به این موضوع نپرداخته است و این کشور نیازمند سرمایه گذاری و توسعه بیشتر در بخش گردشگری است.

تکین تاکید کرد: ترکیه می تواند در این حوزه به ایران کمک جدی داشته باشد چرا که ترکیه در بین کشورهای جهان در زمینه جذب توریست رتبه 6 دنیا را دارد و سال گذشته 41 میلیون توریست به این کشور سفر کرده اند. وی ترکیه را در صنعت هتل داری، رستوران داری و سایر خدمات گردشگری توسعه یافته خواند و افزود: با اجرایی شدن توافق ایران با کشورهای عضو گروه 1+5 و برداشته شدن تحریم ها، بخش هتلداری ترک ها علاقه زیادی برای فعالیت در ایران خواهد داشت چرا که از هم اکنون نشانه های آن را می بینیم و مطالباتی از طرف ترکیه در این خصوص وجود دارد.

سفیر ترکیه در ایران ادامه داد: روابط این کشور و ایران در تمام حوزه ها و جوانب رو به رشد و توسعه است و بعد از توافقی که از مذاکرات بین ایران و کشورهای 5 +1 حاصل شد شرایط مناسبت تری برای توسعه روابط دو کشور خواهیم داشت. می خواهیم در روابط دو جانبه، بعد مربوط به زنجان را غنای بیشتری ببخشیم و شکی از کمک و یاری استاندار زنجان در این مورد نداریم. و باید در تمام حوزه های فرهنگی، علمی، سیاسی فرهنگی باید روابط خود را توسعه دهیم.

وی بخش تجاری و اقتصادی را مهم ترین بخش در توسعه روابط میان دو کشور ذکر و خاطرنشان کرد: سهم بیشتری از تجارت خارجی استان زنجان مربوط به ترکیه می شود و این مساله باعث خوشحالی است که در آینده این ارتباطات را بیشتر کنیم.

سفیر ترکیه در ایران گفت: هر فعالیتی که از طرف ترکیه برای گسترش روابط نیاز باشد دریغ نخواهم کرد، چرا که بین ایران و ترکیه اشتراکات زبانی، دینی، فرهنگی و تاریخی وجود دارد که باید با تاکیه بر این موارد، منافع مشترک روابط را بیش از پیش توسعه داد.

تکین روابط علمی را حوزه مهمی خواند و تاکید کرد: باید برای توسعه این بخش از روابط بررسی های لازم را انجام دهیم. ایران یکی از امن ترین کشورهای منطقه است و این امتیازی برای جمهوری اسلامی برای جلب سرمایه گذاران خارجی به شمار می رود اما فقط امنیت برای سرمایه گذاران کافی نیست. با توجه به آنکه سرمایه گذاران به دنبال ثبات بیشتری در اجرای قوانین هستند، باید سیستم بروکراسی و دیوان سالاری در ایران کارآمدی بیشتری داشته باشد.

تکین با اشاره به اینکه بخش مهمی از سرمایه گذاری که ترکیه در ایران انجام داده است، در استان زنجان قرار دارد، اظهار کرد: شرکت پارس حیات نزدیک به 200 میلیون دلار در این استان سرمایه گذاری کرده است. این شرکت سرمایه گذار، اقدام به ایجاد یک هزار و 50 شغل کرده است و از پرسنل آنان فقط 20 نفر از ترکیه هستند و در سطح استان زنجان بیشترین مالیات را پرداخت می کنند. با کمک استاندار زنجان و مسوولان این استان و تهران مشکلات مربوط به پرداخت مالیات و دیگر مشکلات قابل حل است و مشکلی وجود ندارد که قابل حل نباشد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « ایرنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.

دیدگاه ها

  • علیزاده 30 ژوئیه 2015 - 15:13

    توسعه پرواز ها در چارچوب موافقت نامه ها و در سطح روابط و نیاز بازار انجام می شود و سفیر یا هر مقام ترکیه در این مورد دخالتی نمی تواند داشته باشد. نود درصد شکایات مسافران از آژانس های مسافرتی مربوط به تورهای ترکیه است. بسیاری از آژانس ها از کارگزاران ترک و هتل ها و ایرلاین ها شاکی هستند و شکایت آنها راه به جایی نمی برد. ترکیه در بازار ایران بیشترین پرواز را دارد و در حال حاضر حد اقل 25 درصد پرواز مازاد وجود دارد. ترک ها می خواهند با افزایش پرواز با شرکت های عربی و پروازهای کانکشن رقابت کنند. علاوه بر آن بسیاری از شهرهای مختلف پروازهای برنامه ای و یا فوق العاده چارتری دارند و نیازی به این همه پرواز نیست . ترک ها می خواهند این بازار بشدت اسیب دیده را هم از دست ما خارج کنند. اگر سازمان هواپیمایی فقط یک کار درست انجام داده باشد همین عدم صدور مجوز پروازهای اضافه است. باید ظرفیت ایرلاین های ایرانی و عربی و احتمالا قریب الورود اروپایی را هم در نظر گرفت . سفره ما برای میزبانی همیشه آماده همسایگان است ولی همسایگان بخصوص ترک ها همه سفره را می خواهند! تمام دهاتتان را آباد کردیم دیگر بس است.

  • توکلی 31 ژوئیه 2015 - 22:27

    ترک ها بجای پرواز اضافه امنیت گردشگران ما را تضمین کنند. 2 حمله به قطار های ما در عرض 2 روز . وزارت امور خارجه و میراث خوابند؟

1