25 آوریل 2024 - 05:34

آب زمزم را سمی کرده اند؟

17 اوت 2017 - 09:00 dsfr.ir/my2ng

یک زائر خانه کعبه در حال نوشیدن آب زمزم

پنج سال پس از تکذیب آلوده بودن آب زمزم از سوی عربستان، همچنان بحث هایی درباره ی سمی بودن این آب و شیوع بیماری های متنوع در بین زائران، مطرح است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، سال 2012 پس از اعتراض برخی کشورها نسبت به آلوده بودن آب زمزم، مدیرکل خدمات و نگهداری اداره امور مسجدالحرام و مسجد شریف نبوی (ص) آن را شایعه ای کذب خواند و به یکی از مخازن نگهداری آب برای مصرف در سرویس های بهداشتی اشاره کرد و گفت: مخزنی که در جنوب غربی و 20 کیلومتری مسجدالحرام واقع شده، حاوی آب زمزم نیست.

این مقام سعودی آن زمان تاکید کرد که مخازن آب زمزم به سیستم های ضدعفونی، تصفیه و گندزدایی آب با اشعه مجهز است.

یک سال قبل از آن، برخی رسانه های انگلستان گزارشی از نتایج آزمایش هایی که در لندن روی آب زمزم انجام شده، منتشر کردند که نشان می داد؛ مقدار قابل توجهی ماده معدنی «زرنیخ» در آب این چاه وجود دارد. همان موقع سخنگوی رسمی امور حرمین شریفین در گفت وگو با شبکه تلویزیونی «فرانس پرس» اعلام کرد: آلوده بودن آب چاه مقدس زمزم در مسجدالحرام به شدت تکذیب می شود، چرا که این آب سالم ترین آب در دنیا است.

نادر طالب زاده - تهیه کننده و مستندساز ایرانی - نیز پس از این جریان ها و در مصاحبه های مکرری که چند سال اخیر انجام داده، به استناد گزارشی چاپ شده در روزنامه ی گاردین به سال 2006 میلادی و سایر رسانه های انگلیس، همچنان تاکید دارد که آب زمزم مسموم است.

او اخیرا در مصاحبه هایی که داشته، گفته که اسنادی را مبنی بر آب مسموم زمزم که حاوی آرسنیک و نیترات بوده به مقامات حج و زیارت ایران ارائه کرده، اما آن ها بی توجهی نشان داده اند و به زائران اطلاع رسانی نکرده اند که مثلا از آب موجود در بشکه های نارنجی مکه، ننوشند.

طالب زاده، علت انکار مسموم بودن آب زمزم را بیزینس بزرگی دانسته که از کنار آن پدید آمده است.

حجت السلام و المسلمین قاضی عسکر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اما در تازه ترین اظهاراتش به این سخنان که برای چندمین بار تکرار شده، واکنش نشان داد و گفت: وجود نیترات و آرسنیک بیش از حدِ مجاز در آب زمزم خلاف واقع است.

سرپرست حجاج ایرانی اظهار کرد: با آزمایش هایی که صورت گرفت مشخص شد این حرف (مسموم بودن آب زمزم) کاملا نادرست است.

چاه زمزم در 21 متری مسجدالحرام است 30 متر عمق دارد و در زمان ملک خالد، 12 متر آن را سنگ بند کردند. دهانه ی چاه تا سطح مسجدالحرام یک متر و 56 سانتی متر است. بخشی از آب این چاه که بوسیله ی چندین پمپ پرقدرت به مسجدالحرام منتقل می شود، خشک شده است. عربستان در سال 2010 پروژه ای را به ارزش 186 میلیون دلار در چاه زمزم اجرا کرد تا حجم بیشتری از آب آن را برای صدور به سراسر جهان، استخراج کند.

1