8 سپتامبر 2024 - 07:52

آغاز به کار دفترهای ‌گردشگری ‌ایران در 8 کشور‌

23 آوریل 2015 - 04:50 dsfr.ir/qtd8f

دفترهای اطلاع‌رسانی گردشگری ایران طی مراسمی فعالیت خود را در کشورهای اسپانیا، ایتالیا، ژاپن، سوئیس، سنگاپور، چین، مالزی و عمان آغاز کردند.

مراسم اعطای مجوز به گروه نخست نمایدگی‌های اطلاع‌رسانی گردشگری ایران در حالی با حضور هشت تن از ایرانیان مقیم آن کشورها برگزار شد که برخی از این نمایندگان هنوز نسبت به نوع فعالیت و وظایف دفاتر اطلاع‌رسانی گردشگری در خارج از کشور، ابهام‌هایی داشتند و با وجود بیش از یک ساعت گفتمان درباره عملکردی که این نمایندگان تاکنون در کشورهای خارجی داشتند؛ اما این سوال همچنان تا پایان مراسم مطرح بود که اکنون برای آن‌ها به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران چه برنامه و وظایفی ترسیم شده و وجهه‌شان در مجامع بین‌المللی چگونه تعریف خواهد شد؟ برخی نیز درخواست داشتند؛ از آن‌ها با عنوان سفیر گردشگری جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین‌المللی یاد شود.

ابوالقاسم ایرجی مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی درباره‌ ابهاماتی که نمایندگان جدید اطلاع‌رسانی گردشگری ایران درباره وظایف و برنامه‌های این دفاتر داشتند، گفت: پیش از اعطای مجوز، برای برخی از آن‌ها جلسه توجیهی برگزار شد؛ اما برخی دیگر در ایران نبودند تا در این جلسه شرکت کنند که به مرور برای آن‌ها نیز چنین برنامه‌ای اجرا خواهد شد؛ ولی در هر حال در قراردادی که این نمایندگان با کانون امضا کرده‌اند وظایف مشخص و به ابهامات پاسخ داده شده است.

براساس قراردادی که این 9 نماینده با کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی ایران امضا کرده‌اند وظایف دفاتر اطلاع‌رسانی گردشگری در چهار بند اطلاع‌رسانی، تبلیغات، ‌بازاریابی و سرمایه‌گذاری مشخص شده است که از آن جمله می‌توان به توزیع اقلام اطلاع‌رسانی گردشگری بین دفاتر خدمات مسافرتی کشور هدف، انجام نظرسنجی و نیازسنجی از گردشگران، انتشار گزارش و اطلاعات گردشگری در رسانه‌های کشور هدف، هماهنگی برای تبلیغ سفر به ایران در رسانه‌ها، برنامه‌ریزی و برگزاری نمایشگاه عکس از جاذبه‌های گردشگری ایران، برنامه‌ریزی و حضور برای اطلاع‌رسانی، تبلیغ و بازاریابی گردشگری ایران در جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های جهانی، ملی و محلی، برنامه‌ریزی و برگزاری تورهای آشناسازی، معرفی و ارائه بسته‌های مختلف سفر به ایران، مطالعه و بررسی بازار هدف، تشکیل شبکه بازاریابی، اطلاع‌ رسانی و معرفی بسته‌های سرمایه‌گذاری و پاسخگویی به نیازها و انتظارات سرمایه‌گذاران، اشاره کرد.

در ادامه، مسعود سلطانی‌فر رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به احساس نیاز جدی برای ایجاد و گسترش شبکه جذب گردشگران خارجی، یادآور شد: در حال حاضر اشتیاق زیادی برای سفر به ایران وجود دارد؛ اما به دلیل مشکلات زیرساختی، بسیاری از تقاضاها رد می‌شود. برای همین فشار زیادی می‌آوریم تا پروژه‌های نیمه تمام گردشگری زودتر به نتیجه برسند.

معاون رییس‌جمهور ادامه داد: باید به سمتی برویم که سه تا پنج سال آینده تعداد گردشگران ورودی به گردشگران خروجی بچربد. فکر می‌کنم این امکان‌پذیر است بویژه با انتخاب بازارهای هدف و استدلالی که پشت آن است حتما به این مهم می‌رسیم. اکنون این 9 دفتر اطلاع‌رسانی گردشگری در تعدادی از کشورهای هدف ایجاد شده است و حتما به تعداد آن ها تا پایان سال اضافه می‌شود و فکر می‌کنم بتوانیم 10 دفتر نمانیندگی دیگر را در خارج از کشور ایجاد کنیم.

او در ادامه یادآور شد: دقیق که رصد می‌کنم متوجه می‌شوم کشورهای دنیا تا 10 درصد از تولید ناخالص ملی‌شان به گردشگری اختصاص دارد، در حالی که گردشگری ایران دو درصد از تولید ناخالص ملی را شامل می‌شود. این نشان می‌دهد بین وضعیت و ظرفیت گردشگری در ایران فاصله وجود دارد. او سپس با اشاره به درآمد گردشگری دنیا و سهم نیم درصدی ایران از آن، اظهار کرد: این استراتژی ما است که در دو برنامه ششم و هفتم توسعه به سهم مورد نظری که در چشم‌انداز 20 ساله ترسیم شده است، دست یابیم.

سلطانی‌فر با اشاره به تنوع مقصدی که در نوروز امسال حاصل شد، گفت: ضرورت دارد برای گردشگران خارجی نیز این تنوع مقصدی ایجاد شود. اکنون 9 نماینده اطلاع‌رسانی گردشگری در تعدادی از 44 کشور هدف گردشگری ایجاد شده‌اند که برنامه‌ریزی شده این فعالیت توسعه یابد و برای آن برنامه عملیاتی وجود دارد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « اقتصاد آنلاین » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1