24 آوریل 2024 - 22:06
دبیر جشنواره موسیقی نواحی ایران:

سازمان میراث فرهنگی از جشنواره موسیقی نواحی حمایت کند

30 آوریل 2017 - 10:30 dsfr.ir/nh6rs

سازمان میراث فرهنگی از جشنواره موسیقی نواحی حمایت کند
اصغر خمسه
نهمین جشنواره موسیقی نواحی

دبیر دهمین دوره #جشنواره #موسیقی نواحی #ایران گفت: اکنون در مرحله دریافت آثار نوازندگان و طبقه بندی کردن آن ها برای داوری اولیه آثار هستیم.

به گزارش ایسنا، احمد صدری به ستاد خبری جشنواره موسیقی نواحی ایران گفت: دریافت آثار نوازندگان برای شرکت در بخش رقابتی دهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی تا پایان اردیبهشت ماه از طریق دفتر دبیرخانه ادامه دارد و این آثار در نیمه اول خرداد مورد ارزیابی اولیه هیأت داوران قرار خواهد گرفت تا مشخص شود که چه افرادی توانایی حضور در بخش رقابتی دهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی در در کرمان را دارند.

او درباره بخش های دیگر این جشنواره اظهار کرد: جشنواره نواحی که به میزبانی کرمان برگزار می شود، جنبه های مختلفی دارد که بخش رقابتی نوازندگان فقط یکی از آن هاست. یکی از بخش های مهم این جشنواره، برگزاری هفته مستند موسیقایی است که مسئولیت آن برعهده علیرضا قاسم خان است. ما با همکاری که با آقای قاسم خان و دبیرخانه جشنواره طوری برنامه ریزی کرده ایم که هفته مستند موسیقایی به طور همزمان با برگزاری دهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی احتمالا در پایتخت برگزار شود. هدف ما این است که هفته مستند موسیقایی تبدیل به یک جریان باشد و به عنوان یک بخش مستقل در کنار سایر بخش های جشنواره نواحی کرمان قرار گیرد.

صدری درباره حضور استادان موسیقی نواحی و تجلیل از آن ها در دوره دهم جشنواره موسیقی نواحی، بیان کرد: رویکرد ما برای جشنواره امسال این است که در این جشنواره از اساتیدی دعوت شود که تا به حال در جشنواره شرکت نکرده اند. ما از این اساتید دعوت می کنیم که در بخش غیررقابتی جشنواره حضور پیدا کنند و به اجرای برنامه بپردازند که در واقع حضور این عزیزان و اجرای شان در جشنواره به معنای تجلیل از آن هاست.

دبیر جشنواره موسیقی نواحی در انتقاد از عدم حمایت نهادهای مختلف از این جشنواره، گفت: در حال حاضر جشنواره موسیقی نواحی در کل کشور یک بانی ندارد و تنها متولی آن دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این دفتر تنها جایی است که از جشنواره موسیقی نواحی کرمان حمایت می کند، آن هم با بودجه بسیار کم. بودجه امسال ما برای جشنواره نواحی شاید به اندازه دستمزد سه یا چهار گروه موسیقی باشد که در جشنواره موسیقی فجر روی صحنه می روند.

صدری اظهار کرد: به جز دفتر موسیقی، نهادهای دیگر هم باید از جشنواره موسیقی نواحی حمایت کنند. موسیقی نواحی جزو میراث فرهنگی، معنوی و غیرملموس ما محسوب می شود که سازمانی مانند سازمان میراث فرهنگی می تواند برحسب وظیفه از آن حمایت کند. معنای کمک به جشنواره موسیقی نواحی لزوما کمک مالی نیست، بلکه سازمان میراث فرهنگی می تواند آثار اساتید را ضبط و به عنوان میراث معنوی، ثبت ملی و جهانی کند که این کار اصلا بخشی از وظایف این سازمان محسوب می شود.

دبیر جشنواره موسیقی نواحی ادامه داد: سازمان های دیگری مانند صداوسیما نیز می توانند از جشنواره موسیقی نواحی حمایت کنند که متأسفانه این اتفاق نمی افتد. وقتی که مدیرکل ارشاد کرمان از صداوسیمای این استان طلب حمایت می کند، صداوسیمای کرمان اولین سوالی که می پرسد این است که آورده شما چیست؟ در واقع صداوسیما به جای حمایت از یک کار فرهنگی، پیش از هر چیزی طلب بحث مالی می کند و بعد در همین صداوسیما گفته می شود که هویت کشور ما زیر سوال رفت!

صدری به اهمیت موسیقی نواحی در جذب توریسم اشاره کرد و گفت: وقتی سازمان میراث فرهنگی یا اداره میراث فرهنگی کرمان در جشنواره ای چون جشنواره موسیقی نواحی نقش حمایتی داشته باشد، شهر کرمان رونق اقتصادی می گیرد؛ چرا که توریست ها وقتی وارد ایران می شوند، به دنبال فرهنگ ایران می آیند و نمی خواهند چیزی را که در کشور خودشان می بینند دوباره تماشا کنند. بنابراین برگزاری یک جشنواره موسیقی نواحی و بازدید توریست ها و مسافران از آن، فقط به موسیقی جریان نمی دهد و باعث قدرت گرفتن اقتصاد شهر هم می شود.

صدری درباره اهمیت حمایت از جشنواره موسیقی نواحی اظهار کرد: در صورتی که از موسیقی نواحی حمایت شود و جشنواره های نواحی تماشاگر داشته باشند، دیگر جشنواره ای چون جشنواره نواحی کرمان نیاز ندارد که بودجه خود را با سختی های زیاد از دولت بگیرد و نوازندگان هم پشت شان قرص می شود که در سال می توانند کارهای خود را در این جشنواره یا در جشنواره های دیگر ارائه کنند. مطمئناً هنرمندان دیده شدن برای شان مهم تر از مباحث مالی است و آن ها به شرایطی نیاز دارند که بتوانند اجرا کنند و کارشان دیده شود. اگر این حمایت هایی که عرض کردم صورت بگیرد، هم چرخه اقتصادی شکل می گیرد و هم چرخه فرهنگی.

وی ادامه داد: در همین 15-10 سال باید این اتفاق برای جشنواره موسیقی نواحی می افتاد و این جشنواره از طریق گردشگری موسیقایی، چرخه اقتصادی خود را می چرخاند. در واقع جشنواره نواحی باید می توانست گردشگردها را به سمت خود جذب کرده تا اجراها را ببینند و به بهانه جشنواره نواحی، گردشگرها به صنایع دستی کرمان توجه کرده و با خرید از مراکز و فروشگاه های این شهر باعث رونق اقتصاد آن شوند.

دبیر دهمین دور جشنواره موسیقی نواحی افزود: جشنواره های موسیقی نواحی در کشورهایی چون جمهوری آذربایجان و یا ازبکستان، رفته رفته تبدیل به جشنواره های جهانی و منطقه ای شده اند؛ چرا ما نتوانیم این کار را انجام دهیم؟ این کار فقط به حمایت احتیاج دارد. اما چرا هیچ کس حاضر نیست روی جشنواره موسیقی نواحی ایران سرمایه گذاری کند؟ عده ای فکر می کنند که سرمایه گذاری روی این جشنواره بازگشت مالی ندارد، اما اتفاقا بازگشت مالی دارد و بازگشت چند برابری هم دارد. با این وجود، این یک معضل است که همه چیز با شاخص سود سنجیده می شود و کسی با اندیشه فرهنگی به حمایت از این جشنواره فکر نمی کند.

1