بازی های محلی زوران و پلان، شاهنامه خوانی کردی و دانش بومی واحدهای سنجش به عنوان میراث ناملموس کرمانشاه به ثبت ملی رسیدند.
علی فعله گری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اعلام این خبر گفت: در جلسه اخیر کمیته ثبت آثار کشور پرونده 4 اثر استان کرمانشاه شامل بازی محلی زوران، بازی پلان، شاهنامه خوانی کردی و دانش بومی واحدهای سنجش به عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدند.
فعله گری گفت: ثبت بازی های بومی و محلی جزو برنامه های این اداره کل است. با توجه به اینکه تعدادی از استان های همجوار نیز خواستگاه بازی های زوران و پلان هستند، ثبت این بازی ها به نام استان کرمانشاه کار بسیار ارزشمندی است که توسط کارشناسان میراث فرهنگی استان کرمانشاه به سرانجام رسیده است. همچنین فرهنگ شاهنامه خوانی در میان مردم کرمانشاه از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است که امیدواریم با ثبت ملی این فرهنگ به حفظ و احیاء آن کمک شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، در خاتمه ثبت ملی آثار ناملموس را از جمله اقدامات این اداره کل برای حفظ فرهنگ اصیل مردم استان کرمانشاه دانست و تصریح کرد: برای جلوگیری از زوال یک فرهنگ، هنر، بازی، حرفه و ... که بخشی از هویت فرهنگی هر جامعه است، ثبت ملی می تواند برای نگه داری از آن ها راه گشا باشد.
گفتنی است، استان کرمانشاه دارای بیش از 4000 اثر شناخته شده تاریخی، طبیعی و فرهنگی است که تا کنون بیش از 2 هزار و 300 مورد آن به ثبت ملی رسیده است.
« دنیای سفر » این نوشته را از « میراث آریا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.