8 دسامبر 2023 - 01:51
http://dsfr.ir/oh9w9h

نبض سفر

افزایش ۷ برابری نرخ عوارضی جاده مرنجاب!

با گذشت بیش از دو دهه انتظار، همچنان ساماندهی جاده خاکی مرنجاب درگیر تنازعات و مصداق این بیت «هر دم از این باغ بری می رسد، تازه تر از تازه تری می رسد»، شده است!

ویژگی های خاص تهران که تهرانگردی را جذاب می کند

در این مقاله به ۴ ویژگی اصلی تهران که از جذابیت های تهرانگردی محسوب می شوند و به شکل های مختلف به عادات مردم تهران تبدیل شده اند، می پردازیم.

«رؤیای سفر، وین» منتشر شد

کتاب «رؤیای سفر، وین» از مجموعه ٔ کتاب های راهنمای سفر به شهرها و کشورها برای استفاده گردشگران ایرانی منتشر شد.

تغییر ساعت و تعطیلی های موزه زمان

موزه زمان با حذف تعطیلی روزهای شنبه، مدت زمان بازدید را نیز افزایش داد.

ثبت ۳ هزار میراث ناملموس فرهنگی در ایران

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه بعضی ها تلاش می کنند تا همه انسان ها را یکسان کنند ولی نتوانستند، افزود: این در تفکر کمونیسم ها هم وجود داشت ولی موفق نشدند.

«ایکه بانا»؛ هنر سنتی گل آرایی ژاپنی

ایکه بانا (Ikebana) یا هنر گل آرایی یکی از مشهورترین هنرهای ژاپنی است که قدمت آن به قرن ها پیش باز می گردد.

همراه با دو سرآشپز ایتالیایی در تهران

به مناسبت هفتمین دوره هفته آشپزی ایتالیایی در جهان، سفارت ایتالیا در همکاری با دفتر موسسه تجارت خارجی ایتالیا ICE در تهران، مجموعه ای از رویداد های نوآورانه را با هدف ترویج و ارج نهادن به کیفیت محصولات غذایی و نیز فرایند تولیدشان به سبک و سیاق کشورمان برنامه ریزی کرده است.

«بچه زرنگ» تم گردشگری مسئولانه دارد

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه پویانمایی سینمایی بچه زرنگ آموزش گردشگری مسئولانه است، گفت: شخصیت داستان در مسیر سفر به مازندران، تهران و مشهد از جنگل ابر عبور می کند و مسئولانه برای حفظ محیط زیست تلاش می کند، در پایان فیلم هم به مفاهیم معنوی و مذهبی و معرفی اماکن مذهبی کشور پرداخته می شود.

سرپرست دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی منصوب شد

با حکم معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سرپرست دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی منصوب و وظایف این بخش از معاونت گردشگری تشریح شد.

حالشان بد نیست غم کم می خورند

زبان حال امروز برخی ابنیه و آثار تاریخی کشور بی شباهت به سروده این شاعر نیست که آورده است: «حالمان بد نیست غم کم می خوریم، کم که نه! هر روز کم کم می خوریم».

ثبت جهانی دره خرم آباد نیازمند عزم همگانی است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: مراحل ثبت جهانی دره خرم آباد در دستور کار قرار دارد که در این راستا نیازمند عزم دستگاه های اجرایی است.

قدمی دیگر برای ثبت جهانی خرم آباد

جهانی شدن دره خرم آباد به عنوان یکی از نخستین سکونت گاه های بشر از اولویت های میراث فرهنگی لرستان است تا تخریب سازه های غیرمجاز دامنه غار پیش از تاریخی «کنجی» امروز عملیاتی شود.

کشف محوطه مخفی ۳ هزار ساله

تصاویر ماهواره ای بقایای یک سکونتگاه مخفی عصر برنز واقع در صربستان را آشکار کرد.

کشف ۲۰۰۰ مُهر تاریخی 23 نوامبر 2023 - 18:10
کشف ۲۰۰۰ مُهر تاریخی

باستان شناسان با کاوش در ترکیه بیش از ۲۰۰۰ مٌهر رومی را کشف کردند.

عوامل عقب ماندگی گردشگری خوزستان چیست؟

مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: استان خوزستان به دلیل قرارگیری در نقطه خاص جغرافیایی خود یک کشور است؛ استانی که با جاذبه های گردشگری که در کل کشور وجود دارد می تواند رقابت کند و پابه پای کشور در حوزه گردشگری پیشرفت داشته باشد.

لزوم تسریع در بازسازی و مرمت خانه موزه «فروغ فرخزاد»

نایب رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران بر لزوم تسریع در بازسازی و مرمت خانه موزه «فروغ فرخزاد» تاکید کرد.

ردپای هخامنشی ها در نزدیکی تهران پیدا شد؟

باستان شناسان پس از حدود سه ماه کاوش در محوطه «ازبکی» در دشت نظرآباد استان البرز، درحالی در جست وجو یک محوطه «عصر آهن III» یا «ماد» بودند، که یک سازه معماری متفاوت را شناسایی کردند. گمان اولیه آن ها بر این است که این سازۀ خشتی به دوره «هخامنشی» ها تعلق داشته باشد.

در سفر وزیر گردشگری به اصفهان چه گذشت؟

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در روز نکوداشت اصفهان و به منظور افتتاح هتل چهارباغ، بازدید از کارخانه ریسباف، بازدید از قلعه مورچه خورت و همچنین افتتاح مجتمع گردشگری پارتاک در شهرستان شاهین شهر به استان اصفهان سفر کرد.

نمایشگاه «جناس موزه ای» در موزه ملک

نمایشگاهی با عنوان «جناس موزه ای» برای آن که تعامل هنر معاصر و موزه را به نمایش بگذارد، در تالار هنر و زندگی موزه ملک برپا شده است.

جشن چوپانی در پاییز 23 نوامبر 2023 - 17:30
جشن چوپانی در پاییز

مردم یکی از روستاهای آذربایجان شرقی در پاییز رسم دارند که برای سپاس و قدردانی از زحمات چوپانان جشنی برای آن ها برگزار می کنند و در این روز علاوه بر قدردانی از آن ها، پایان کار چوپان ها بعد از چند ماه گله چرانی اعلام می شود.

آغاز مطالعات طرح مرمت ارگ تاریخی شهرستان انار، بزودی

مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان انار گفت: به زودی مطالعات طرح مرمت ارگ تاریخی شهرستان انار با همکاری دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام می شود.

کاروانسرای خانِ خوی احیا می شود

احیای کاروانسرای خان برای ترغیب گردشگران از سراسر کشور برای حضور در این کاروانسرای تاریخی با تصویب شورای شهر خوی عملی می شود.

لاک تراشی؛ هنری به وسعت تاریخ چوب

هنر لاک تراش با استفاده از شناخت کافی از چوب و طبیعت، خود از دو هنر دست و ذهن خلاق نسبت به داشته های فرهنگی و تاریخی، تلفیقی بی بدیل ایجاد می کند.

اهتمام بوم گردی ها به تولید محتوا جهت معرفی جذابیت ها و جذب گردشگران

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور بر لزوم تولید محتوای جهت معرفی جذابیت بوم گردی ها و افزایش سهم گردشگران خارجی تاکید کرد و گفت: تولید محتوای بوم گردی ها باید بیانگر واقیعت زندگی و روحیه میهان نوازی ایرانی ها باشد.

کشف هزاران سکه و سنگ جواهر رومی

باستان شناسان با کاوش در یکی از محوطه های رومی واقع در ایتالیا، هزاران سکه و ده ها جواهر کشف کردند.

باز شدن گورستان Via Triumphalis به روی مردم

موزه های واتیکان امکان بازدید از یک گورستان باستانی رومی را برای نخستین بار برای عموم مردم آزاد اعلام کرد.

درآمدی بیشتر از پول نفت!

«به همسایه هایمان نگاه کنیم، مگر آن ها نفت ندارند؟ پس چرا سرمایه گذاری در گردشگری را توسعه داده اند؟ دبی را ببینید؛ در سال ۱۵ تا ۲۰ میلیون توریست دارد، چرا؟»

دره خرم آباد و قلعه فلک الافلاک در 2024 ثبت جهانی می شوند؟

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان از اختصاص سهمیه سال ۲۰۲۴ ثبت جهانی به دره خرم آباد و قلعه فلک الافلاک خبر داد.

درخواست وزیر میراث از مجلس برای اصلاح مصوبه حریم آثار ثبتی

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نامه های جداگانه ای به رؤسای مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر شورای نگهبان، اصلاح مصوبه حریم آثار ثبتی را خواستار شد.

ورود ۲۹۱ میلیون دلار سرمایه ایرانیان خارج نشین به گردشگری

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم ۲۹۱ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی از سوی ایرانیان مقیم خارج در عرصه گردشگری جذب شه است.

احکام ۷ مدیر پایگاه های میراث ملی و جهانی ارائه شد

معاون میراث فرهنگی کشور با اعلام احکام ۷ مدیر پایگاه های میراث ملی و جهانی، انتخاب این مدیران را با وسواس و سخت گیری عنوان کرد.

نساجی سنتی کاشان و کپو بافی دزفول جهانی شدند

پرونده دو شهر صنایع دستی در رشته های نساجی سنتی (کاشان) و کپو بافی (دزفول) به ثبت جهانی رسید.

نمایش دو ساعت دیده نشده در موزه زمان

دو ساعت انگشتری و بادبزنی به زودی از خزانه موزه زمان بیرون آورده و برای اولین بار به نمایش گذاشته می شود.

کتاب «هنر شاهنشاهی هخامنشی در مصر» رونمایی می شود

مراسم رونمایی و معرفی کتاب «باستان شناسی و هنر شاهنشاهی هخامنشی در مصر» در موزه آبگینه برگزار می شود.

کشف سازه عجیب در قلعه رودخان فومن

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از کشف سازه عجیب در قلعه رودخان فومن خبر داد.

آغاز به کار انجمن خیرین میراث فرهنگی

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی گفت: انجمن خیرین میراث فرهنگی با برگزاری مراسمی ویژه ای از هفته اول آذرماه به صورت رسمی آغاز به کار می کند.

اسامی ۶۸ کشور پیشنهادشده برای لغو روادید اعلام شد

۶۸ کشور در فهرست کشورهایی قرار دارند که وزارت میراث فرهنگی پیشنهاد کرده تا با آنها لغو روادید انجام شود.

تبلیغ و فروش بلیت کنسرت «خوانندگان لس آنجلسی» ممنوع

اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران به شرکت های گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی که کنسرت های خوانندگان در اصطلاح «لس آنجلسی» را تبلیغ می کنند و خدمات مرتبط با آن را می فروشند، اخطار داد.

گوشه شهنشاه، دیارِ هم آغوشِ تاریخ و طبیعت

روستای گوشه شهنشاه خرم آباد، دیاری که هم آغوش تاریخ و طبیعت است.

گردشگری ژاپن اوج گرفت 17 نوامبر 2023 - 10:00
گردشگری ژاپن اوج گرفت

تعداد گردشگران ژاپن به صورت ماهانه به سطح قبل از کووید بازگشت.

کشف یک شیء تازه در کاخ سعدآباد

یک اثر سنگی که به گمان کارشناسان یک فواره آب نمای محیطی و تزئینی است، در محوطه مجموعه کاخ های سعدآباد کشف شد. دوره تاریخی این شیء هنوز مشخص نیست.

استفاده از فناوری بلاکچین در ثبت آثار گردشگری در کشور

با امضای توافق نامه همکاری توسط معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، توسعه بازار و حفظ صنایع دستی، میراث فرهنگی و تحول حوزه گردشگری با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و خلاق کلید خورد.

پروژه «فرودگاه آینده» در دبی

دبی در حال پیشبرد برنامه های خود برای جایگزینی شلوغ ترین فرودگاه جهان با فرودگاهی حتی بزرگ تر است، زیرا ترافیک مسافران از سطح قبل از همه گیری پیشی گرفته است.

از شهر «اشکانی ها» چه کشف شد؟

باستان شناسان پس از بررسی و پیمایش بخش هایی از محوطه باستانی «شهر قومس» در دامغان، آسیاب، کانال های آبرسانی، کوره های سفال گری و سرداب های ذخیرۀ آذوقه را شناسایی کردند. همچنین، شواهد سطحی گسترده ای از استقرار پیش از تاریخی در مرکز این شهر به دست آمد که از نظر زمانی به حدود ۴۴۰۰ تا ۳۵۰۰ قبل از میلاد بر می گردد.

ورود شناورهای تفریحی به کشور آزاد شد

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری از دستور رئیس جمهور به وزیر صمت برای آزاد سازی و رفع موانع ورود شناورهای تفریحی به کشور خبر داد.

سامان دهی پل شاه علی شوشتر

سرپرست پایگاه میراث جهانی شوشتر از پاکسازی و محوطه سازی بخشی از پل شاه علی در این شهرستان خبر داد.

راهنمای پر کردن فرم ورود به کانادا در هواپیما

مهاجران و شهروندان خارجی هنگام ورود به کانادا باید سه فرم ورود به کانادا یعنی فرم های Declaration Card، Bsf186 و bsf168a را در هواپیما پر کنند.

آمار بلیت صادرشده گویای افزایش سفرهای ریلی است

مدیرعامل شرکت راه آهن درباره اینکه چرا اکنون بلیت گرفتن به دشواری انجام می شود، گفت: تلاش ما این بوده که تا جایی که می توانیم بلیت را در دسترس مردم قرار دهیم؛ علی رغم بدهی ها و انباشت عدم تعمیرات از گذشته تلاش شده به مردم خدمت رسانی کنیم و آمار بلیت صادر شده هم نشان می دهد که سفرهای ریلی بیشتر شده است.

شهمیرزاد، بستر جذب گردشگران خارجی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان لازمه جذب گردشگران بین المللی را توسعه گردشگری در شهر نمونه گردشگری بین المللی شهمیرزاد دانست.

کشف تصادفی ۱۰۰ هزار سکه تاریخی

مجموعه بزرگی از ۱۰۰ هزار سکه باستانی در جریان ساخت یک کارخانه در ژاپن پیدا شد.