29 مارس 2024 - 15:08
با حضور نمایندگان استان های میزبان؛

دستاوردهای کنوانسیون راهنمایان گردشگری 2017 نقد و بررسی شد

21 فوریه 2017 - 19:50 dsfr.ir/tg4rz

دستاوردهای کنوانسیون راهنمایان گردشگری 2017 نقد و بررسی شد
هانی قاسمی
رونمایی از تندیس نخستین میدان راهنمایان گردشگری در جهان

دستاوردهای کنوانسیون راهنمایان گردشگری 2017 در حاشیه دهمین گردهمایی راهنمایان در گیلان، نقد و بررسی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در نشست بررسی دستاوردهای کنوانسیون 2017 راهنمایان گردشگری که شامگاه گذشته دوم اسفندماه و در حاشیه برگزاری دهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری در استان گیلان برگزار شد، اعضای هیأت مدیره انجمن های صنفی استان هایی که میزبان راهنمایان گردشگری از کشورهای مختلف دنیا بودند، به بیان دستاوردهای کنوانسیون برای استان خود پرداختند.

وحیده شاپوری از استان البرز بازدید از محوطه ازبک به عنوان یکی از مهم ترین سایت های تاریخی استان و احیای این محوطه را از جمله مهمترین دستاوردهای کنوانسیون 2017 دانست.

رضا ابوطالبی از استان قزوین هم مطرح کرد: دو سال همه تلاش ما این بود که به ستاد تسهیلات نوروزی بقبولانیم که راهنمای گردشگری، بخشی از نوروز است. کنوانسیون 2017 موجب شد که تمام مسئولیت های نوروز به راهنمایان درگیر کنوانسیون سپرده شود.

وی در ادامه بیان کرد: ما در تمام این مدت بر آن بودیم تا به مسئولان استان بقبولانیم که بناهای تاریخی قزوین، به سرویس بهداشتی فرنگی نیاز دارد. حداقل دستاورد کنوانسیون برای استان ما این بود که 6 چشمه توالت فرنگی در بناهای تاریخی ما کار گذاشته شد و مهم ترین و بزرگ ترین دستاورد کنوانسیون 2017 برای ما اتحاد و یکپارچه شدن راهنمایان گردشگری بود.

اُویس کیانی از زنجان هم با اشاره به اینکه زنجان نخستین محل اقامت راهنمایان گردشگری بود که از کشورهای مختلف به ایران آمده بودند، گفت: اگر برنامه های زنجان به خوبی انجام می شد، مسافران به ادامه سفر خود دلگرم و امیدوار می شدند. حاصل کنوانسیون برای ما دستاوردهای عظیم اجتماعی بود و اینکه مسئولان دولتی توانایی های ما را باور کردند.

بهنام افتخاریان از همدان هم با اشاره به اینکه همه مسئولان و نهادهای دولتی در همدان جمع شدند تا این برنامه به بهترین نحو برگزار شود، گفت: ما خواستیم خودمان را در درجه اول به خودمان، بَعد به همکاران مان در ایران، مدیریت شهری و همکاران من در جهان معرفی کنیم و این اتفاق افتاد. همچنین کنوانسیون باعث شد هتل ها رتبه و کیفیت خود را بالا ببرند، تولیدکنندگان صنایع دستی به افزایش کیفیت محصولات خود، بازاریابی و بسته بندی آن توجه کنند. همچنین توانستیم خاطره سازی کنیم و به تولید محتوا از طریق فیلم و کتاب بیاندیشیم.

امیر سبوکی از استان فارس گفته های خود را با خواندن غزلی از حافظ شروع کرد و افزود: دستگاه های دولتی در استان فارس به کمک ما آمدند. ما برای نخستین بار در دنیا توانستیم یکی از بهترین گذرگاه های گردشگری در شیراز را به نام راهنمایان گردشگری تصویب کنیم. یک گروه 40 نفره از دف نوازان در حافظیه به استقبال مسافران خارجی آمدند تا فرهنگ و هنر مردم ایران را به راهنمایان گردشگری که از کشورهای مختلف به سرزمین ما آمده بودند، معرفی کنند.

حسین دهقان از یزد هم با اشاره به اینکه 36 دستگاه و نهاد مختلف، حامیان مالی و معنوی کنوانسیون 2017 در استان یزد بودند، گفت: ما 10 چشمه سرویس بهداشتی در میبد راه اندازی کردیم. امروز مسئولین استان یزد، اتاق فکری تشکیل دادند که سه کرسی از 20 کرسی آن به راهنمایان گردشگری استان یزد اختصاص یافته است.

مریم هدائیان از استان اصفهان هم با اشاره به اینکه مجموعه شهرداری، صدا و سیما، اتاق بازرگانی و دیگر مسئولان دولتی و شهری همکاری خوبی با اعضای انجمن صنفی راهنمایان در استان اصفهان داشته اند، گفت: ما توانستیم یکی از مهمترین رویدادهای گردشگری را در شهر خود رقم بزنیم. مردم اصفهان میزبان 240 راهنمای گردشگری از 31 کشور مختلف بودند.

اکبر غمخوار از کاشان هم به بازدید 240 میهمان از پایتخت خانه های تاریخی، کاشان اشاره کرد و افزود: ما توانستیم راهنمایان گردشگری را با پارچه بافی در کاشان و همچنین صنایع مسگری آشنا کنیم و بسته ای گل سرخ به عنوان مهمترین سوغات کاشان در اختیارشان بگذاریم.

مهسا مطهر از تهران هم بیان کرد: ما از بیش ترین حجم میهمانان در شهر تهران پذیرایی کردیم و مهم ترین اتفاقی که در جشن راهنمایان گردشگری رقم زده شد، حضور رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه بود و من از همه دوستان و همکاران خود در انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران که شبانه روز کوشیدند تا این مراسم به بهترین نحو برگزار شود، تشکر می کنم.

محسن حاجی سعید دبیر کنوانسیون 2017 هم در پایان بیان کرد: برای نخستین بار رئیس جمهور یک مملکت و همچنین دبیرکل سازمان راهنمایان گردشگری در چنین مراسمی شرکت می کردند و من این جمله رئیس جمهور را فراموش نمی کنم که «راهنمایان گردشگری، خادمان تمدن بشریت و واسطه انتقال تاریخ به نسل جدید هستند». همچنین نخستین بار بود که در کنوانسیون 2017 که در ایران برگزار شد، خیابانی به نام «راهنمایان گردشگری» به ثبت رسید و راهنمایان نوشتند که «سفیران صلح هستند» و لوگوی کنوانسیون روی بدنه یک شرکت هواپیمایی نقش بست و حک شد؛ اینها دستاوردهای بزرگی بودند که به همت راهنمایان گردشگری رقم خورد.

دهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری از اول تا چهارم اسفند ماه در استان گیلان برگزار شد.

1