19 مارس 2024 - 14:20
معاون رئیس جمهوری در دیدار با سمن های سمنان:

نگرش دولت به سمن ها نمایشی نیست

21 فوریه 2017 - 15:40 dsfr.ir/g55aq

نگرش دولت به سمن ها نمایشی نیست
میراث آریا
زهرا احمدی پور رئیس سازمان میراث فرهنگی

رئیس سازمان میراث فرهنگی بر لزوم بهره گیری از ظرفیت سمن ها در حوزه های سه گانه میراث، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، زهرا احمدی پور در جمع فعالان گردشگری و سازمان های مردم نهاد سمنان اظهار کرد: سمن ها حکم میراث بان و دیده بان را برای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارند.

وی با اشاره به نگاه ویژه دولت به سمن ها در سه سال اخیر افزود: دولت به تنهایی نمی تواند بار مسئولیت های مختلف را به دوش بکشد از همین رو دولت روحانی در این چند سال همه توان خود را به کار گرفته که مردم و خصوصا سمن ها را در کنار خود داشته باشد.

احمدی پور با ابراز خرسندی از آنچه جان گرفتن دوباره سمن ها در کشور می نامید، گفت: دولت با اعتماد به سمن ها علاقه مند است که از ظرفیت های این تشکل ها در ساختن کشور کمک بگیرد.

وی با اشاره به نگاه ویژه دولت به سمن ها در سه سال اخیر افزود: دولت به تنهایی نمی تواند بار مسئولیت های مختلف را به دوش بکشد از همین رو دولت روحانی روحانی در این چند سال همه توان خود را به کار گرفته که مردم و خصوصا سمن ها را در کنار خود داشته باشد.

احمدی پور با ابراز خرسندی از آنچه جان گرفتن دوباره سمن ها در کشور می نامید گفت: دولت با اعتماد به سمن ها علاقه مند است که از ظرفیت های این تشکل ها در ساختن کشور کمک بگیرد.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم در همه بخش ها بر استفاده از بخش خصوصی تاکید دارد افزود: یکی از دلایل موفقیت دولت با وجود مشکلات متعدد در چند سال اخیر نیز استفاده از همین ظرفیت ها بوده است.

معاون رئیس جمهوری به جلسه استیضاح آخوندی وزیر راه در مجلس اشاره و گفت: آخوندی و وزارتخانه تحت مدیریت ایشان به واسطه استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی یکی از موفق ترین وزارتخانه های این دولت بوده است و از همین رو بوده که این وزارتخانه فراتر از برنامه های خود عمل کرده است.

وی، استفاده از بخش خصوصی را نقطه قوت دولت روحانی دانست و اضافه کرد: ما در سازمان میراث فرهنگی نیز بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و تشکل های مردم نهاد فعال در این حوزه اصرار داریم.

اجرای برنامه های نوزوز 96 با کمک سمن ها

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از آمادگی این سازمان برای همکاری و حمایت از سمن ها خبر داد و تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعتماد و اطمینان زیادی به توانمندی سمن ها داشته و به بهره گیری از این ظرفیت به عنوان یک راهکار مستمر و همیشگی نگاه می کند.

وی از سمن ها به عنوان سرمایه یاد کرد و گفت: ما سمن ها و تشکل های مردم نهاد را سرمایه دانسته و معتقدیم که باید از این سرمایه بزرگ در جای درست استفاده کنیم.

احمدی پور از اجرای برنامه های نوزوز امسال با کمک سمن های فعال در سطح کشور خبر داد و افزود: اصولا توفیق در اجرای برنامه های نوروزی بدون همراهی سمن ها غیرممکن و سخت است.

شرایط واگذاری ها از طریق صندوق احیاء بازنگری می شود

وی در پاسخ به مطالبه یکی از فعالان تشکل های مردم نهاد در خصوص واگذاری برخی پروژه های گردشگری به سازمان های مردم نهاد از سوی صندوق احیاء گفت: نحوه واگذاری ها از طریق صندوق احیاء بزودی بازنگری می شود ضمن اینکه ما از واگذاری پروژه ها به سمن ها حمایت می کنیم.

وی با تاکید بر لزوم توجه مسائل کارشناسانه ادامه داد: انتظار ما این است که صندوق احیاء واگذاری پروژه ها را در شرایط برابر به سمن ها واگذار کند و تشکل های مردم نهاد در شرایط کاملا برابر در اولویت قرار گیرند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از سه حوزه کاری این سازمان (میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) به عنوان مکمل های یکدیگر نام برد و اضافه کرد: اگر در استانی رویکرد به یکی از این سه گانه باشد، مزیتی خلق نخواهد شد و بی تردید در این شرایط موفقیت چندانی به دست نخواهد آمد چرا که این سه مکمل یکدیگرند و هر کدام می تواند به موفقیت بخش دیگر کمک کند.

وی بر لزوم برنامه های ترکیبی با استان های دیگر تاکید کرد و گفت: برنامه های ترکیبی با استان های همجوار، برگزاری تورهای گردشگری مشترک بین استان های معبر و استان های مقصد و برنامه هایی از این دست زمینه استفاده از نقاط قوت هر کدام از طرفین را فراهم می کند.

معاون رئیس جمهور بر لزوم راه اندازی بازارچه های مشترک صنایع دستی تاکید کرد و گفت: برگزاری هفته های فرهنگی در استان های مجاور یکی از برنامه هایی است که می تواند به رونق بخش های سه گانه میراث، گردشگری و صنایع دستی در استان ها کمک کند.

ایرانی ها شناخت شان از هم کم است

وی بر لزوم افزایش و توسعه گفتگوهای بین استانی و خرده فرهنگ ها تاکید کرد و خاطرنشان کرد: متاسفانه ما ایرانی ها در فضای سرزمینی مان، شناخت مان از همدیگر کم است و از همین رو است که گاه "جنگ حیدری و نعمی" بین ماه اتفاق می افتد.

احمدی پور از صنایع دستی و میراث فرهنگی و به ویژه گردشگری داخلی به عنوان فرصت و مجالی مغتنم برای تقویت انسجام ملی نام برد و افزود: اگر زمینه های این گردشگری داخلی و تعمیق بخشی به آن را فراهم کنیم بستر برای انسجام ملی بیشتر در کشور فراهم می شود.

وی با بیان اینکه قرار نیست همیشه پدیده ای مثل جنگ و یا دفاع از کشور زمینه ساز انسجام ملی شود اظهار کرد: شناخت از همدیگر و درک و شناخت جاذبه های دیگر از طریق گردشگری داخلی می تواند ما را بیش از پیش به هم نزدیک کرده و زمینه همبستگی ملی را در بین ما پررنگ تر کند. ضمن اینکه ما از ارش های تمدنی و فرهنگی همدیگر شناخت داریم و همه ما آینده مشترکی داریم که همین ما را به هم پیوند می دهد.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: بی تردید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیش از هر سازمان و نهاد دیگری می تواند به ایجاد همبستگی و انسجام ملی از این طریق کمک کند.

وی از تنوع و تعدد میراث ملموس و ناملموس ایرانیان به عنوان ظرفیت هایی برای قرابت فرهنگی بیشتر نام برد و گفت: باید با افزایش شناخت نسل آینده از این میراث گران بها، اجازه دهیم که نسل آینده ما یک نسل باهویت باشد و لذا باید زمینه شناخت نسل آینده از این میراث را فراهم کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در بخش دیگری به ظرفیت های متنوع گردشگری در استان سمنان اشاره و خاطرنشان کرد: باید از این ظرفیت ها به عنوان فرصتی برای ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در استان استفاده شود.

وی با اشاره به سرمایه گذاری های انجام شده در حوزه گردشگری استان سمنان افزود: برجام فرصت کم نظیری برای افرایش سرمایه گذاری ها در این بخش فراهم کرد.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری ها از بخش هتلینگ بیش از دیگر بخشس ها بوده تصریح کرد: خوشبختانه بعد از توافق برجام تصویرسازی خوبی از ایران و ایرانی در عرصه های بین المللی شد و همین سبب شد که فرصت های خوبی برای کشور در بخش های مختلف بوجود آید.

این مقام مسئول با اشاره به نگرانی هایی که در خصوص محیط زیست در دنیای امروز وجود دارد گفت: با توجه به محدودیت ها و نگرانی های موجود، حوزه های گردشگری، میراث و صنایع دستی بهترین زمینه برای توسعه و جذب سرمایه گذاری هستند.

وی با بیان اینکه حوزه گردشگری، اشتغال و توسعه پایدار و متوازن را به همراه می آورد افزود: گردشگری چه در حوزه های شهری و چه در مناطق روستایی می تواند به توسعه کشور کمک کند.

وی با اشاره به توانمندی های استان سمنان از فعالان این بخش خواست بیش از پیش به معرفی ظرفیت ها و توانمندی های این استان بپردازند.

1