25 آوریل 2024 - 21:53

اعتراض مردم به معدنکاری در منطقه شکار ممنوع کوه کرکس

16 فوریه 2017 - 18:00 dsfr.ir/h45uo

اعتراض مردم به معدنکاری در منطقه شکار ممنوع کوه کرکس
هایاسفر
منطقه شکار ممنوع کرکس

معدنکاری در منطقه شکار ممنوع #کوه #کرکس صدای مردم را درآورد.

2 روز پس از آنکه محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه هیأت نمایندگان اتاق ایران گفت: «محیط زیست به علت عبور 4 گورخر، روی معدن منطقه «بهرام گور» دست گذاشته و اجازه کار در آنجا را نمی دهد» شماری از اهالی نطنز، طرقرود، اوره و کمجان، همراه با فعالان محیط زیست در اعتراض به فعالیت های معدنی در منطقه کوه کرکس، جلوی ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت جمع شدند تا فریادهای بی نتیجه شان را در واکنش به فعالیت های مخرب معدنکاری به گوش مسئولان این وزارتخانه برسانند.

عباس محمدی، مدیر گروه دیده بان کوهستان که معترضان به عملیات معدنکاری در کوه کرکس را همراهی می کرد، دراین باره گفت: منطقه کوه کرکس از مناطق شکار ممنوع و یکی از مناطق با اهمیت کوهستانی است که نقش مهمی در دامپروری، تأمین آب و محیط زیست منطقه دارد. با وجود این، بیش از 5 سال است که به رغم اعتراضات مردم محلی و نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی، عملیات معدنکاری، این منطقه را تا آستانه بحران پیش برده است.

این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه بیش ترین عملیات معدنکاری در سمت جاده نطنز - کاشان و روستاهای اوره (غرب نطنز و در دامنه کوه کرکس که درگیرترین منطقه است)، کمجان (جاده نطنز - ابیانه) و شهر طرق (جاده قدیم نطنز به مورچه خورت اصفهان) در حال انجام است، افزود: در حریم این مناطق تعداد زیادی مجوز معدن صادر شده که هم اکنون مشغول استخراج انواع سنگ هستند.

آنطور که محمدی می گوید: بالغ بر 50 روستای منطقه از آبخیز کوه کرکس تغذیه می شوند و بدیهی است در شرایط بحرانی آب، فعالیت حدود 20 معدن در این منطقه، آب این روستاها را با تهدید جدی مواجه می کند. به گفته وی، آنچه امروز در منطقه کرکس شاهدیم معدنکاری نیست بلکه با ده ها لودر، بولدوزر و مواد منفجره به جان کوه افتاده اند و کوه را قطعه قطعه تخریب و از منطقه خارج می کنند.

محمدی در ادامه تصریح کرد: تجمع روز دوشنبه که از ساعت 10.30 صبح شروع شد ساعت 13.30 بعدازظهر به پایان رسید و طی آن، وزارت صنایع از 3 نفر به عنوان نمایندگان جمع معترضان دعوت کرد تا به ساختمان وزارتخانه وارد شوند؛ سپس با آنها گفت و گو کردند. براساس این گفت و گو مقرر شد وزارت صنایع ظرف یک هفته، نظرات مردم منطقه را کسب، بررسی و براساس آن تصمیم گیری کند.

این در حالی است که خواسته اصلی مردم منطقه کوه کرکس، تعطیلی کامل معدن های فعال در منطقه است زیرا این فعالیت ها نه تنها نفعی برای مردم منطقه ندارد که باعث تخریب محیط زیست و نابودی معیشت سنتی مبتنی بر کشاورزی و باغداری و دامداری مردم بومی می شود. محمدی در پایان از برخورد قابل تحسین نیروی انتظامی با جمع معترضان قدردانی کرد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « روزنامه همشهری » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1