28 مارس 2024 - 14:37

لبخند سفیران صلح، به جهان از نارین قلعه میبد

6 فوریه 2017 - 14:00 dsfr.ir/rf5um

لبخند سفیران صلح، به جهان از نارین قلعه میبد
donyayesafar
نارین قلعه میبد

مالمیر، مدیرکل میراث فرهنگی همدان: راهنمایان جهان شاهد امنیت و آرامش ایران هستند.

دو سال پیش زمانی که ایران میزبانی هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری را به دست آورد، بسیاری از ٣٢٠ راهنمای گردشگری که این روزها از ٤٥ کشور دنیا به ایران آمده اند، هنوز مردد بودند اما دست آخر آمدند و آغوش باز و لبخند مردم را دیدند.

تصور گردشگران از ایران، آن زمان، هنوز با هراس همراه بود و حالا در روزهای پایانی حضور راهنمایان گردشگری جهان، آنچه شنیده بودند، با آنچه دیدند، زمین تا آسمان فرق کرده است. راهنمایان که از ٦ بهمن به کشورمان آمده اند؛ دراین مدت تهران، قزوین، زنجان، همدان و یزد و دیروز اصفهان را دیده و حالا راهی کاشان هستند.

درست در زمانی که این سو و آن سوی جهان طبل جنگ کوبیده می شود، روز پیش درسفر به نارین قلعه میبد آنها به نشان صلح، گرد هم جمع شدند و این پیام را روی زمین نقش زدند: «سفیران صلح»؛ کسانی که بناست به کشورشان بازگردند و از ایرانی بگویند که آنها را به شگفتی واداشته است، با مردمی با آغوش باز و لبخندی گشاده.

آرش نورآقایی، رئیس هیأت مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری می گوید: «این لبخند واقعیت توریسم است. چهره هایشان را می بینید که چقدر شادند، لذت می برند و شگفتی درچشمشان پیداست. شاید این مکان هایی که راهنمایان در این روزها از آن بازدید کرده اند، هیچ وقت چنین گردهمایی هایی به خودش ندیده بود.»

كنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری، بزرگترین و مهم ترین گردهمایی راهنمایان جهان است که هر دو سال، یک بار و زیر نظر مستقیم فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری دریکی ازکشورهای عضو برگزار می شود. اکنون روزهای پایانی میزبانی ایران و دو سال دیگر نوبت گرجستان است. اینطور که نورآقایی می گوید، ٦٥ درصد میهمانان زن و باقی مردند، متوسط سنی آنان ٥٠ سال است، کوچکترینشان دختری ١٤ساله و مسن ترین آنها ٧٨ ساله است. «در صنعت توریسم اساسا زنان بیشترند و درخارج از کشور زنان تورگردانان بهتری هستند، چون بیشتر مراقبت و دقت می کنند.»

او درباره این که چقدر از برآیند برگزاری کنوانسیون راضی بوده، می گوید: «دو سال تحت فشار شدیدی بودم که تا سه، چهار روز قبل از برگزاری کنوانسیون ادامه داشت؛ بارها اشک ازچشمانم جاری شد یا خواستم استعفا دهم، حتی بارها به خاطر فشار برنامه بدنم تاول زد، خیلی ها سنگ پیش پایمان انداختند و اهمیت موضوع را نفهمیدند، اما هیچ نیرویی تمرکز را از ما نگرفت. ما درسفریم، برگزاری همایش دریک مکان خیلی ساده است و در سفربودن مشکل. حالا خیلی خوشحالم.»

علی مالمیر، مدیرکل میراث فرهنگی همدان هم که راهنمایان یک روز کامل را دراین استان گذرانده اند، می گوید که بازخوردهای خوبی از بازدید راهنمایان گرفته اند: «با توجه به شرایطی که پس از برجام رخ داده، فرصت مغتنمی بود که جاذبه ها، فرهنگ و میهمان نوازی که خاصه ما ایرانیان است، به عنوان جذابیت گردشگری، به رخ بکشیم. به ویژه نگاه هایی که ناآشنا و بعضا متوهم هستند، برای ما به لحاظ تبلیغات سوء می تواند موثر باشد.»

مالمیر با اشاره به این میهمانان ادامه می دهد: «اینها فعالان صنعت گردشگری هستند، هم خودشان مخاطب هدف ما هستند و هم به خاطر حوزه نفوذشان، می توانند نگاه ها را به ایران عوض کنند.»

مدیرکل میراث فرهنگی همدان صلح را مهم ترین دستاورد این میزبانی می داند: «راهنمایان جهان حالا امنیت، آرامش و صلحی که درکشور داریم را دیده اند. آن کسی که از اروپا آمده و خاورمیانه پرتنش را دیده، آرامش این جا را هم احساس کرده، آن هم وسط کشورهایی که هرکدام درگیری دارند؛ این پیام صلح است.»

« دنیای سفر » این نوشته را از « شهروند » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1