29 مارس 2024 - 18:00
رییس سازمان میراث فرهنگی:

کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری در ایران عامل توسعه پایدار است

28 ژانویه 2017 - 13:30 dsfr.ir/ws6q5

کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری در ایران عامل توسعه پایدار است
احسان نادری پور
افتتاحیه کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری

برگزاری #کنوانسون #جهانی #راهنمایان #گردشگری در #ایران همسو با اهداف سازمان ملل و عامل توسعه و صلح پایدار است.

"رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری"

به گزارش خبرگزاری ایرنا، زهرا احمدی پور روز شنبه در افتتاحیه کنوانسیون بین المللی راهنمایان گردشگری سال 2017 میلادی در تهران اظهار کرد: این رویداد مهم در حالی با شعار «ایران، مردمانی مهربان، با آغوشی باز، فرهنگی کهن و پر رمز و راز» میزبان راهنمایان جهان است که سال 2017 از طرف سازمان ملل متحد به عنوان سال گردشگری عامل توسعه پایدار معرفی شده است.

وی افزود: فرصت مغتنمی برای تمرکز جامعه جهانی در جهت رشد و ارتقای گردشگری به وجود آمده و در مقابل گردشگری به عنوان بزرگ ترین صنعت حال حاضر دنیا قادر است فرصت های متعددی را برای تمام جوامع فراهم کند.

احمدی پور تاکید کرد: برای تحقق آرمان های مندرج در دستور کار ما در سال 2030 با توسعه گردشگری می توانیم به ایجاد شغل، توسعه پایدار و حرکت رو به جلوی جوامع کمک کنیم.

وی تصریح کرد: دغدغه ترویج صلح و احترام به فرهنگ های مختلف بی شک یکی از ابزارهای کارآمد دیپلماسی عمومی و پل بین ملت ها و نژادهای مختلف است که با درک متقابل فرهنگی و ایجاد ثبات دنیای امروز را از خشونت می رهاند.

معاون رییس جمهوری گفت: از بعد اقتصادی هم توسعه می تواند درآمد زایی، سودآوری، توزیع ثروت و اشتغال آفریتی ایجاد کند و اختصاص 10 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی و اختصاص یک شغل از هر 10 شغل در جهان به گردشگری مبین این موضوع است.

وی اضافه کرد: عامل نیروی انسانی نقش بسزایی در شکل گیری تجارب و خاطرات شیرین در ذهن مردم دارد و از این رو راهنمایان گردشگری را به عنوان نرم افزاهای اصلی گردشگری نام می برند.

احمدی پور گفت: اثرگذارترین ارکان جامعه گردشگران راهنمایان هستند و این قشر با شناساندن باورها و ارزش های ملل به یکدیگر عامل وحدت و ایجاد گفتمان های صلح و دوستی هستند.

رییس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: یک راهنما می تواند با عملکرد شایسته خود یک کشور مقصد را به یک برند تبدیل کند یا با ضعف در کار خود تصویر آن را مخدوش کند و این رسالت مهم راهنمایان گردشگری در اعتمادسازی و ارتقای مقاصد ملی و بین المللی است.

وی گفت: در ایران دولت به عنوان مرجع اصلی گردشگری کشور هم راستا با سازمان ملل متحد حق سفر کردن را یک حق پایه ای برای همگان می شمارد و در توسعه زیرساخت های گردشگری کشور برای افراد کم توان تلاش می کند.

احمدی پور تاکید کرد: توجه به زیرساخت های گردشگری برای افراد کم توان را در مواد 85 و 92 حقوق شهروندی کشور می توان مشاهده کرد که همسو با تحولات جهانی، سفر کردن را یکی از حقوق اصلی همه آحاد جامعه محترم می شمارد.

وی افزود: ایران در سایه مذاکرات دولت جدید و متعاقب آن امضای سند برجام، یکی از بحرانی ترین شرایط را پشت سر گذاشت و با اثبات صلح طلبی خود توانست تبلیغات ناحق برخی رسانه های خارجی را در مورد ایران هراسی ناکام بگذارد و این اتفاقی مبارک بود.

معاون رییس جمهوری خاظرنشان کرد: افزایش چشمگیر گردشگران خارجی در ایران بعد از برجام طوری بوده که بسیاری از رسانه های معتبر دنیا ایران را به عنوان یکی از مقاصد یا اولین مقصد جدید گردشگران دنیا معرفی کردند و بر همین مبنا درصددیم برای سال 2025 میلادی، 20 میلیون گردشگر خارحی را جذب کنیم.

وی یادآور شد: امنیت، مهمان نوازی، تنوع قومی، ارزان بودن خدمات، جاذبه های منحصر به فرد تاریخی و فرهنگی، برخورداری از 21 اثر جهانی در یونسکو و 360 رشته صنایع دستی باعث شده تا ایران جایگاه ممتازی در گردشگری جهان داشته باشد.

کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری در سال 2017 برای اولین بار با حضور حدود 500 راهنمای گردشگری از بیش از 40 کشور جهان نهم تا سیزدهم بهمن ماه در تهران و در از سالن اجلاس سران برگزار می شود.

1