24 آوریل 2024 - 11:19

سیاست هایی که فرانسه را در گردشگری پیشتاز کرده است

28 ژانویه 2017 - 12:00 dsfr.ir/6p87c

استقرار گشت های امنیتی در حوالی برج ایفل

حملات تروریستی به #فرانسه نتوانست این مقصد را از صدر فهرست مناطق محبوب #گردشگری #جهان پایین آورد.

حملات تروریستی به فرانسه، با تهدید صنعت گردشگری آن، اگرچه بر تعداد گردشگران ورودی به این کشور تاثیر گذاشت، اما نتوانست این مقصد را از صدر فهرست مناطق محبوب گردشگری جهان پایین آورد. ساختار مدیریتی این صنعت در فرانسه در کنار عواملی همچون جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی از جمله مهم ترین مواردی بوده اند که در رسیدن این کشور به چنین جایگاهی اثرگذار بوده اند.

ساختار گردشگری

در فرانسه، تدوین و اجرای خط مشی گردشگری ملی به عهده دولت مرکزی است. در دولت مرکزی، نهادهای ذیل در اجرای خط مشی ملی گردشگری مشارکت دارند و همگی آنها زیر نظر وزیر عهده دار امور گردشگری فعالیت می کنند.

اداره گردشگری: این اداره زیرمجموعه «اداره کلی خدمات، صنعت و رقابت» در «وزارت امور اقتصادی، صنعت و اشتغال» است که در آن وظایف بخش دولتی و خصوصی برای تحقق اهداف قانون تصریح شده است.

اداره توسعه گردشگری فرانسه: این بخش، مسوول فعالیت های ترفیعی در گردشگری و ارائه کمک های مشورتی به فعالان خصوصی و دولتی در زمینه های برنامه ریزی و توسعه گردشگری است.

اداره ملی بن سفر: شرکتی دولتی است که توزیع بن سفر و اجرای خط مشی های اجتماعی مرتبط با گردشگری را بر عهده دارد. خط مشی غیرمتمرکز گردشگری در سطوح مختلف دولت نیز به شرح ذیل به اجرا درمی آید:

مناطق (شوراهای منطقه ای): اهداف توسعه گردشگری میان مدت را در چارچوب یک برنامه منطقه ای تدوین می کنند.

بخش ها: براساس سیاست های تعریف شده در برنامه منطقه ای به برنامه ریزی می پردازند.

شوراهای شهر: برای استقبال از گردشگران و اطلاع رسانی به آنها دفترهای گردشگری تاسیس می کنند و به ترفیع گردشگری شهر خود می پردازند.

سیاست ها و برنامه ها

همه قوانین جاری بخش گردشگری در قالب مجموعه قوانین گردشگری جمع آوری شده اند. مهم ترین بخش این مجموعه قوانین، سلسله لوایح مکمل مربوط به سال های 1987 و 1992 است. از دیگر اجزای این مجموعه قوانین قانون 22 ژوئیه 2009 است که بنابر آن، اداره توسعه گردشگری فرانسه یگانه مسوول و عامل دولت مرکزی در زمینه گردشگری است. برنامه راهبردی گردشگری فرانسه برخی از گزینه های راهبردی برای سال 2009 به بعد را تدوین کرده است که عبارتند از:

جذب گردشگر از بخش های در حال رشد: هدف، افزایش سهم بازار از مبادی جدید گردشگرفرست و جذب مشتریان جدید از اروپای شرقی و فدراسیون روسیه و نیز شهروندان مسن اروپای غربی و فرانسه در اولویت قرار دارد.

افزایش مخارج سرانه هر بازدیدکننده: هدف، افزایش مخارج گردشگری ورودی از طریق بهبود جنبه های کیفی عرضه گردشگری است.

توسعه گردشگری پایدار: تقاضای مشتریان به سمت گردشگری پایدار و متوازن در حال تغییر است؛ بنابراین تدارک زیرساخت های مناسب و تنوع بخشی به فعالیت های گردشگری در جهت فراهم آوردن فرصت های گردشگری در همه فصول سال و در سراسر کشور یک الزام است.

فراهم آوردن امکان سفر برای قشرهای مشخصی از جامعه نظیر افراد مسن، معلولان و خانواده های محروم: اداره ملی بن سفر متصدی اصلی این موضوع است.

تبدیل گردشگری به موضوع مورد توجه همگان: گردشگری به سبب بین بخشی بودن، در طیف وسیعی از بخش های دیگر اثرگذار است. در نتیجه، هر کدام از این بخش ها به واسطه میزان متاثر شدن از گردشگری به کسب آگاهی بیشتری نیازمندند.

دیگر حوزه های مورد توجه در برنامه راهبردی شامل ترفیع، دسترس پذیری، کمک و اطلاع رسانی به گردشگری و تعدیل تقاضا است. همچنین شرکت های زنجیره ای، انجمن ها، شبکه ها و موسسات، اقدامات متعددی در زمینه گردشگری پایدار انجام داده اند؛ کمیته توسعه پایدار گردشگری نیز هزینه ها و منافع سرمایه گذاری های زیست محیطی در زمینه اقامت گردشگری را در دست مطالعه دارد. از سوی دیگر آژانس های مسافرتی موظف شده اند به مشتریان برای جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه ای کمک کنند؛ شرکت های هواپیمایی نیز ملزم به خرید هواپیماهای جدید و کمتر آلاینده شده اند و مسافرت هوایی و با اتومبیل شخصی نیز با سیاست افزایش قیمت سوخت به کنترل درآمده است. دولت نیز مسوول ترویج شیوه هایی از سفر با آلایندگی کمتر و مسافرت سازگار با محیط زیست از جمله دوچرخه سواری در شهرها و مسیرهای پیاده روی شده است.

در اقدامی دیگر، دولت مرکزی به انجمن های گردشگری اجازه تاسیس مراکز گردشگری داده است؛ به شرطی که این مراکز اثر مثبتی در اقتصاد محلی داشته باشند. در ژوئیه 2009، کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده به 5.5 درصد برای بخش کافه، رستوران و هتل با هدف افزایش حقوق نیروی انسانی شاغل در این بخش، استخدام کارمند جدید و کاهش قیمت عرضه خدمات صورت پذیرفت. دولت، مراکزی برای نظارت بر اشتغال بخش های کافه، رستوران، هتل و فروش سفر راه اندازی کرده است. همچنین دولت از طریق تاسیس مراکز کاریابی برای کارگران فصلی و اعطای مجوز استخدام فصلی کارگران به کارفرمایان، به تامین نیروی کار فصلی موردنیاز این صنعت کمک می کند.

نویسندگان: حميد ضرغام بروجنى / على اصغر شالبافيان
منبع: كتاب سياست های گردشگرى كشورها (مطالعه تطبيقى)

1