27 مارس 2024 - 12:17
معاون رئیس جمهور پیشنهاد داد

بخش خصوصی را درگیر جشن جهانی نوروز کنید

25 ژانویه 2017 - 09:00 dsfr.ir/ih3xm

بخش خصوصی را درگیر جشن جهانی نوروز کنید
راضیه اسحاقیان
نوروز در اصفهان

باید بخش خصوصی را در زمینه #جشن جهانی #نوروز درگیر کنیم، این بخش آمادگی همکاری با سازمان میراث فرهنگی را دارد.

"رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری"

به گزارش خبرگزاری ایسنا، زهرا احمدی پور که در جلسه هم اندیشی جشن جهانی نوروز صحبت می کرد، با اشاره به گسترش حوزه جغرافیایی نوروز به عنوان یک اثر ثبت جهانی شده با مشارکت 12 کشور گفت: باید برای نوروز 96 برنامه مدونی داشته باشیم، از سوی دیگر دولت نیز در بحث جشن جهانی نوروز حمایت های لازم را دارد.

او تاکید کرد: نوروز یک پیام اعتدال است، که این پیام می تواند در منطقه در راستای کاهش ایران هراسی و اسلام هراسی گام بردارد.

احمدی پور با اشاره به این نکته که با در نظر گرفتن شرایط، بررسی و جمع بندی دیدگاه ها می توان محورهایی را از نوع برنامه گرفته تا هماهنگی های بین دستگاهی برای بحث جشن جهانی نوروز مشخص کنیم، بیان کرد: باید توزیع نوروز را به صورت کشوری در نظر گرفت و نوروزگاه ها را با هم مرتبط کرد. همچنین می توان نشست هایی را به صورت منطقه ای در این 12 کشور با عنوان پیوست های فرهنگی نوروز برگزار کرد.

او با تاکید بر این که با توجه به زمان کمی که تا نوروز داریم باید با مدیریت زمان در این زمینه برنامه ریزی کنیم، افزود: در زمینه برنامه ریزی برای جشن جهانی نوروز در کارگروه نوروز 96 منشور حقوق شهروندی و سفر امن مد نظر قرار گرفت و بر اساس آن برنامه ریزی شد.

معاون رئیس جمهور اضافه کرد: بخش خصوصی تا حدودی در حوزه گردشگری وارد شده است، اما برای آن ها برنامه ای نداریم، بنابراین باید با تعریف برنامه مشخص بخش خصوصی را در این زمینه درگیر کنیم، چون بخش خصوصی آمادگی همکاری در این زمینه با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را دارد.

او با تاکید بر این که می توان از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد، چون این مسئله برای بخش خصوصی نیز منفعت به همراه دارد: ادامه داد: باید بتوانیم این ایده ها را به برنامه تبدیل کنیم و همزمان با تقسیم کار بین بخش ها و نهادهای مختلف دولتی، سمن ها و بخش خصوصی را در مسئله مداخله دهیم و از ظرفیت آن ها استفاده کنیم.

برای نوروز جریان سازی کنید

علی مرادخانی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جسله هم اندیشی جشن جهانی نوروز گفت: موضوع اصلی در بحث جشن جهانی نوروز، اشتراکات میراث ناملموس است. این میراث بیشتر به بحث آیین ها می پردازد. در نتیجه می توان با کار پژوهشی در این حوزه و بررسی مشترکات فرهنگی کشورهای مختلف برای موضوع نوروز جریان سازی کرد.

او با تأکید بر این نکته که اگر این مشترکات بررسی شوند، قطعا به نتایج خوبی دست پیدا می کنیم، افزود: چون ایران دبیرخانه جهانی نوروز است باید اساس کار را بر مشترکات فرهنگی قرار دهیم و با استفاده از همه ی پژوهشگران منطقه برنامه هایی تعریف و هر کدام از کشورهای درگیر در مسئله نوروز را متولی یکی از این برنامه ها کنیم و مجموعه ای از وظایف مشخص و بین کشورها تقسیم کرد.

مرادخانی نوروز را محل و جریانی برای وقایع منطقه دانست و گفت: در حوزه فرهنگ می توان راه هایی پیدا کرد که وفاق بیشتری بین کشورها ایجاد شود.

به اعتقاد او باید در بحث نوروز، صدا و سیما به عنوان یک رسانه جریان ساز کمک کند تا این موضوع در سطح ملی بررسی شود.

«جایزه نوروز» برگزار کنیم

ابراهیم رحیم پور، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه گفت: می توان نوروز را به نحوی برگزار کرد که تعارضات کشورهای همراه با مسئله نوروز منطقه به حداقل برسد. رئیس جمهور نیز بارها از استفاده ظرفیت های نوروز و برنامه ریزی برای آن ها استقبال کرده اما متاسفانه تا کنون از ظرفیت های بی شماری که در این حوزه داریم، استفاده نشده است.

او افزود: باید امسال بحث جشن جهانی نوروز را گسترده تر دنبال کنیم، چون توریسم نوروز می تواند ظرفیت های اقتصادی بیشماری را فراهم آورد.

رحیم پور پیشنهاد کرد: جایزه ای به نام «جایزه نوروز» ترتیب داده شود و در آن به بهترین کتاب، رساله یا کار پژوهشی در بحث نوروز و آئین ها و میراث معنوی شبیه به نوروز جایزه اهدا شود.

برای «توسعه گردشگری نوروز» تلاش کنیم

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در این جلسه گفت: نوروز که به عنوان یکی از بزرگ ترین پرونده های میراث ناملموس جهان در یونسکو با همراهی 12 کشور ثبت شد، ظرفیت های بی نظیری دارد و در همه ی این 12 کشور به جز هند و پاکستان یک جشن ملی است.

به اعتقاد او می توان از ظرفیت ثبت جهانی نوروز استفاده و زمینه ای برای توسعه گردشگری نوروز ایجاد کرد.

1