28 مارس 2024 - 06:49
رئیس سازمان میراث فرهنگی خبر داد

برای مسعودیه نگران نباشید / تشکیل کارگروه در دولت برای بناهای فرسوده

25 ژانویه 2017 - 08:30 dsfr.ir/ix36s

برای مسعودیه نگران نباشید / تشکیل کارگروه در دولت برای بناهای فرسوده
ایسنا
زهرا احمدی پور رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

معاون رئیس جمهور گفت: برای #عمارت #مسعودیه نگران نباشید، تلاش می کنیم موفق از دادگاه این بنای #تاریخی دربیاییم.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، «زهرا احمدی پور»، معاون رئیس جمهور با اعلام این که زمان برگزاری دادگاه عمارت مسعودیه و شرکت خصوصی که بهره بردار این بنای تاریخی بود، اول اسفندماه امسال برگزار می شود، بیان کرد: بخش حقوقی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همچنان پیگیر این عمارت تاریخی است و ادله مورد نیاز را جمع آوری می کند تا شرایط در دادگاه به نفع ما باشد.

وی که عصر سه شنبه - 5 بهمن- در نشست خبری با موضوع دستاوردهای سازمان پس از برجام سخن می گفت، در پاسخ به انتقاد یک خبرنگار درباره وضعیت نامناسب کتابخانه و مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی، علت اصلی این مشکل را انتقال معاونت صنایع دستی به اصفهان و معاونت میراث فرهنگی به شیراز دانست.

او گفت: با اجرایی کردن این تصمیم از سوی دولت گذشته و رفت و برگشت وسایل سازمان و معاونت ها آسیب های زیادی را به سازمان وارد کرد، از سوی دیگر میزان اعتبارات در این زمینه محدود است، با این وجود برای به سازی تلاش می کنیم.

معاون رئیس جمهور در ادامه با بیان این که وضعیت فضای سازمان میراث فرهنگی امروز در شان همکاران ما نیست، ادامه داد: تلاش می کنیم فضاهای دیگری را در اختیار بگیریم تا بخشی از این آسیب ها را برطرف کنیم.

تشکیل کارگروه در دولت برای بررسی بناهای فرسوده

معاون رئیس جمهور با اعلام این خبر که در جلسه هیات دولت یک شنبه گذشته، کارگروهی از سوی دولت تشکیل شد تا بناها و بافت های دارای عمر بالا که دچارفرسودگی شده اند، را بررسی کنند، افزود: در آن کارگروه تعیین تکلیف شد دستگاه های متولی به صورت قوی و بلندمدت و در قالب میان دستگاه های وظایف این کارگروه را به نتیجه برسانند.

احمدی پور ادامه داد: براساس نتایج جلسه همچنین دستور العمل هایی نیز برای ادارات کل استانی زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فرستادیم تا براساس آن عمل کنند و دیگر اتفاقی مشابه پلاسکو برای مان رخ ندهد.

دولت انتقال آثار تاریخی به آلمان را بررسی می کند

احمدی پور در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره ی انتقال برخی آثار فرهنگی - تاریخی از کشور به نمایشگاه های خارجی در شرایطی که برخلاف قوانین، مجوزی از هیات دولت ندارند، گفت: یکی از دستوراتِ در دست بررسی در هیات دولت، بررسی مجوز انتقال آثار تاریخی به موزه ای در آلمان است تا در آن منطقه نمایش داده شوند، این یعنی براساس قوانین دولتی باید هر نوع اثری که قرار است در خارج از ایران به نمایش درآید، از هیات دولت مجوز بگیرد.

او تاکید کرد: این موارد از سوی دوستان متخصص بررسی و تعیین می شود که نوع کالاها و گرفتن مجوز چگونه و بر چه اساسی باشد. در واقع برای نمایش آثار تاریخی ایرانی در خارج از کشور، نیاز به مجوز است، که البته برای گرفتن این مجوز باید اعلام شود آن آثار چه ویژگی هایی دارند تا درباره ی آن ها تصمیم گیری شود.

مدیران میراثی مشهد یا ناآگاه بودند یا اشتباه کردند

معاون رئیس جمهور درباره ی تخریب «مهدیه عابدزاده» نیز اظهار کرد: یک اقدامی توسط معاونت میراث فرهنگی مشهد صورت گرفته که اشتباه بوده است. یا نداشتن آگاهی یا هرچیزی باعث بروز این اتفاق شده است، اما تذکرهای لازم در این زمینه داده شده است.

او تاکید کرد: ادله ی بیان شده از سوی مدیر کل یا معاون میراث فرهنگی استان خراسان رضوی قابل قبول نیست. این که بخواهند از وظایف خود اعلام برائت کنند و وظیفه خود را در مقابل حفاظت از آثار تاریخی انجام ندهند اشتباه است و قبول نمی کنیم.

فرهاد نظری، مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی نیز که به گفته ی خود در این جلسه برای کمک به روابط عمومی و به عنوان مجری حضور داشت، در این زمینه توضیح داد: ثبت «مهدیه عابدزاده» که سال گذشته انجام شده، از سوی مدیر کل میراث فرهنگی استان خراسان رضوی بوده است، نه مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی.

او ادامه داد:با این وجود براساس تفاهم نامه ای که میراث فرهنگی و جامعه المصطفی انجام داده اند این بنا باید عین به عین بازسازی شود، جامعه المصطفی نیز تعهد داده است که این کار را انجام می دهد.

بیش ترین توجه ها را به میراث فرهنگی داشته ایم

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در پاسخ به اعتراض خبرنگاری درباره توجه نکردن وی به بحث میراث فرهنگی نسبت به علاقه و توجهی که به صنایع دستی و گردشگری از خود نشان می دهد و پیگیر آن هاست، اظهار کرد: معتقدم بیش ترین پیگیری های انجام شده از سه ماه گذشته و از زمانی که وارد سازمان شده ام، بیشتر پیگیری درباره ی پرونده های میراث فرهنگی بوده است.

او ادامه داد: از سوی دیگر پیگیری ها نسبت به پرونده هایی که مدیران میراث فرهنگی حتی درباره ی آثار تاریخی قرار گرفته در مناطق تاریخی خود کوتاهی کرده اند بررسی شده اند.

وی با تاکید بر این که معاونت میراث فرهنگی براساس وظایف خود همه موارد را تا رسیدن به آخرین نتیجه پیگیری می کند، بیان کرد: بناهای تاریخی ظرفیت هایی نیستند که به راحتی بتوان به آن ها اجازه تخریب داد.

در شان معاونت های سازمان نیست من وارد جزئیات شوم

معاون رئیس جمهور در ادامه اظهار کرد: من قصد ندارم به صورت جزئی و ریز به ریز وارد این نوع مسائل شوم، اگر بخواهم وارد شوم، شان نزول معاونت های تخصصی در سازمان میراث فرهنگی را پائین می آورم.

او در ادامه از خبرنگاران خواست تا دیده بان بناهای تاریخی باشند و هر نوع اتفاقی را به او و مدیران دیگر سازمان اطلاع رسانی کنند و افزود: هر موضوعی در این سازمان به هیچ وجه بی اهمیت نیست و همه آن ها از طریق معاونت های مختلف پیگیری می شوند.

وی گفت: همه ی دست اندرکاران باید براساس وظایف خود عمل کنند، در این زمینه تا کنون با شهرداری های مختلف نیز بحث های زیادی داشته ایم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان این که در بافت های تاریخی تهران، به خصوص در بازار تهران بناهای دارای ارزش میراثی زیادی هستند که به صورت خاص مورد توجه هستند، گفت: مجموعه ی مصوبات تصویب شده درباره ی حفاظت از بناهای تاریخی و قدیمی به زودی برای همه منتشر می شود.

1