19 آوریل 2024 - 22:46

راه حل های کاهش ترافیک تهران مورد بررسی قرار گرفت

7 ژانویه 2017 - 08:30 dsfr.ir/if989

راه حل های کاهش ترافیک تهران مورد بررسی قرار گرفت
traffic.tehran.ir
خیابانی پر ترافیک در تهران

موضوع #ترافیک #تهران در برنامه مناظره که از شبکه اول سیما پخش شد، محل بحث 3 عضو شورای شهر و یک کارشناس حمل و نقل قرار گرفت.

محسن پیرهادی، عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گسترش خطوط مترو و اتوبوس های تندرو در شهر را از مهم ترین عوامل برای حل معضل ترافیک دانست و گفت: ما نباید همه مشکل را گردن مردم بیندازیم زیرا اگر هم اکنون مشکلی وجود دارد، به طور حتم ناشی از اقدامات نادرست مسئولان در این باره است.

این عضو شورای شهر با بیان اینکه هم اکنون بیش از 3 هزار دستگاه اتوبوس فرسوده در تهران تردد می کنند، افزود: متأسفانه سرعت اقدام مسئولان و حاکمیت بسیار پایین است و نباید با این شرایط از مردم انتظارات غیرمعمول داشته باشیم. پیرهادی درباره ناوگان اتوبوسرانی گفت: از سال 91 تا به امروز حتی یک دستگاه اتوبوس هم به شهرداری تحویل داده نشده است. به گفته وی، این در حالی است که فرهنگ و سبک زندگی مردم تغییر کرده و درصد استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی بیشتر شده است.

ترافیک، دغدغه مسئولان شود

اقبال شاکری، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران که یکی دیگر از مهمانان این برنامه بود، در همراهی با محسن پیرهادی، راهکار حل معضل ترافیک کلانشهرها را گسترش مترو و اتوبوس های تندرو عنوان کرد. وی در این باره تأکید کرد: بحث ترافیک در کشور باعث بروز 2مشکل جدی ازجمله اتلاف وقت و عدم پیش بینی کارها و افزایش آلودگی در شهرها شده است که اگر در بحث حل معضل ترافیک اقدامی انجام شود، باعث حل این مشکلات هم خواهد شد.

وی افزود: به نظر من حل این موضوع باید به دغدغه همه مسئولان و متولیان این بخش تبدیل شود زیرا شهرداری به تنهایی نمی تواند کاری از پیش ببرد. این عضو شورای شهر در بخش دیگری از سخنان خود به یکی از مهم ترین دلایل افزایش آلودگی هوا که خودروهای داخلی و کیفیت تولید آنهاست، اشاره کرد و گفت: اقدام نامناسبی که سال گذشته انجام شد، پرداخت یک میلیارد دلار تسهیلات به مردم برای خرید خودروهای بی کیفیت و بدون استفاده در پارکینگ های شرکت های خودروسازی بود.

وی یادآور شد: متأسفانه طی روزهای اخیر که شاهد آلودگی هوای تهران بودیم، به جای اینکه ماسک بر دهان ها باشد، بر چشم ها بود. به نظر من تنها راه حل این مشکلات عزم ملی است زیرا 50 درصد متروی کشور در دست حاکمیت است.

اهمیت برقراری سرویس ادارات

رئیس کمیته حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران هم که یکی دیگر از اعضای پارلمان شهر به عنوان مهمان این برنامه بود، درباره ترافیک تهران گفت: ترافیک موضوعی است که با آلودگی هوا در کلانشهرها عجین شده و اسناد بالادستی در شورای اسلامی شهر تهران نیز با نگاه به این موضوع تدوین شده است.

محسن سرخو درباره پیشنهاد افزایش قیمت سوخت نیز گفت: درآمد مردم در کشور ما به ارز نیست که بخواهیم هزینه ها را هم از آنها ارزی دریافت کنیم. یکی از مباحثی که به نظر من در افزایش ترافیک نقش مهمی دارد، حذف سرویس ایاب و ذهاب ادارات و سازمان ها در دولت قبل است زیرا تا زمانی که این سرویس ها پابرجا بود، خودروی کمتری در شهر تردد داشت و کارمندان دولت و بخش های خصوصی مجبور نبودند با ماشین شخصی تردد کنند. وی اقدامات شهرداری برای کاهش ترافیک را نیز ناکافی دانست و بر فرهنگسازی برای استفاده بیشتر از حمل و نقل عمومی تأکید کرد. وی اظهار داشت: با پول ساخت پل صدر می شد 2 خط مترو احداث کرد.

نسخه حمل و نقل به جای برنامه

امیر جعفر پور، کارشناس حمل و نقل هم سهمیه بندی بنزین برای مصارف شخصی را ازجمله راهکارهای حل معضل ترافیک در کلانشهرها عنوان کرد و گفت: ما می توانیم با صرفه جویی حاصل از کاهش مصرف سوخت در کشور این مبلغ را برای رشد و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی اختصاص دهیم. این کارشناس حمل و نقل در ادامه افزود: در کشورهای دیگر به جای برنامه حمل و نقل، نسخه حمل و نقل دارند و دنبال تقویت و استفاده از وسایل حمل و نقل غیرموتوری هستند.

مردم هم در این کشورها علاقه مند هستند تا از وسایل غیرموتوری استفاده کنند. وی با تأکید بر اینکه مدیریت ناوگان حمل و نقل کشور با توجه به شرایط فعلی سخت است، گفت: آمارها نشان می دهد که هم اکنون بهره وری ناوگان اتوبوسرانی در کشور کمتر از نصف است. وی در پاسخ به سؤال بینندگان برنامه درباره افزایش قیمت سوخت نیز گفت: با توجه به مطالعات انجام شده، هیچ گاه افزایش قیمت سوخت، افزایش تورم را در پی نخواهد داشت.

« دنیای سفر » این نوشته را از « همشهری آنلاین » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1