19 مارس 2024 - 06:43

پانزدهمین همایش سراسری معاونان صنایع دستی کشور برگزار شد

3 ژانویه 2017 - 08:30 dsfr.ir/9l3tb

پانزدهمین همایش سراسری معاونان صنایع دستی کشور برگزار شد
میثم رودکی - دنیای سفر
نمایشگاه صنایع دستی تهران

مدیرکل صادرات صنایع دستی در جمع معاونان استان ها از راه اندازی انجمن سایت های فروش #الکترونیک صنایع دستی سخن گفت.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در پانزدهمین همایش سراسری معاونان صنایع دستی کشور، موسوی - معاون صنایع دستی مازندران - درباره مشکلات این حوزه گفت: استفاده کردن از پتانسیل محوطه های تاریخی برای برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی یکی از مشکلات استان هاست که خواهش می کنیم مذاکراتی با معاونت های میراث فرهنگی انجام شود تا در این باره با ما تعامل کنند.

راه اندازی پنجشنبه بازار صنایع دستی در رشت

شاه محمدی - معاون صنایع دستی گیلان - نیز اظهار کرد: در استان ما، صادرات خوبی انجام شده است و بسیاری از این صادرات از آستارا انجام می شود؛ اما متأسفانه برخی با کامیون و نیسان محصولات استان را صادر می کنند که این آمار در بخش صادرات جا نمی گیرد. شنیده شده گاهی صادرات گلیم به هفته ای دو نیسان هم می رسد.

او همچنین گفت: به زودی بازار صنایع دستی هفتگی و به عبارتی پنج شنبه بازار در مرکز شهر رشت راه اندازی می شود و اگر این بازارچه جواب دهد، آن را در انزلی و لاهیجان نیز راه اندازی خواهیم کرد.

علی محمدی - معاون صنایع دستی زنجان - نیز با اشاره به چالش های مختلفی که این استان در حوزه صنایع دستی بویژه تولید چاقو با آن مواجه است، اظهار کرد: اقداماتی درباره ایجاد سه ناحیه صنایع دستی، کارگاه ها و فروشگاه ها در سطح استان داشتیم که یکی از آن ها با مساحت هشت هکتار، با چالش هایی مواجه است؛ اما دو ناحیه دیگر، در حال پیش روی و تکمیل است. حتی یکی از این ناحیه های صنایع دستی به مرحله واگذاری رسیده، اما شرکت شهرک های صنایع دستی برای هر مغازه درخواست 200 میلیون تومان از صنعتگر کرده است که پرداخت چنین مبلغی حتی با اقساط ماهیانه برای صنعت گران استان سنگین است. به همین دلیل از معاونت صنایع دستی کشور درخواست می کنیم در این زمینه راه حلی پیش روی ما بگذارد.

بینش پژوه - معاون صنایع دستی بوشهر - نیز بیان کرد: واردات اعظم صنایع دستی به صورت قاچاق است و بیشترین ضربه را به استان های ساحلی مثل بوشهر می زند. بنابراین خواهشمندیم راهکارهای اجرایی در این باره ارائه شود.

نمایشگاه های صنایع دستی را 100 درصد رایگان برگزار نکنید

فرشاد به آفرین - معاون صنایع دستی آذربایجان شرقی - نیز گفت: متأسفانه در نمایشگاه های خارجی، ناظر فنی از سوی معاونت صنایع دستی وجود ندارد و ما تمام سختگیری ها را در نمایشگاه های داخلی اعمال می کنیم. از طرفی در حوزه تسهیلات بانکی فقط به بخش تولید توجه می شود، در صورتی که در حوزه فروش و طراحی نیز به این تسهیلات نیازمندیم، گرچه صندوق کارآفرینی امید نیز قول هایی داده، اما عملا اتفاقی نیفتاده است.

او همچنین اظهار کرد: تنها یادگاری که از سازمان صنایع دستی از سال های قبل مانده، فروشگاه های آن است که متأسفانه شرکت تصفیه در حال واگذاری آن هاست. بنابراین خواهش می کنیم راه حلی در نظر بگیرید تا این فروشگاه ها به عنوان تنها امید صنایع دستی باقی بمانند.

به آفرین اضافه کرد: خواهش می کنم نمایشگاه های صنایع دستی را دیگر به صورت 100 درصد رایگان برگزار نکنید و حمایت معاونت های صنایع دستی بیشتر از 50 درصد هزینه نباشد، چراکه در غیر این صورت دوباره به عقب برمی گردیم.

مهرداد رئیسی - معاون صنایع دستی چهارمحال و بختیاری - نیز از تفاوت قیمت های محصولات صنایع دستی در فروشگاه های مختلف انتقاد کرد و گفت: بهتر است اعضای انجمن صادرکنندگان صنایع دستی به استان های مختلف سفر کنند تا ما بتوانیم جلساتی را با آن ها داشته باشیم.

بختیاری - معاون صنایع دستی ایلام - نیز به شیوه نامه پایانه صادراتی صنایع دستی در مناطق مرزی اشاره کرد و خواست تکلیف این شیوه نامه ها مشخص شود.

نظری - معاون صنایع دستی کردستان - به هزینه پست صنایع دستی به خارج از کشور اشاره و درخواست کرد که این کار رایگان باشد. همچنین خواست مشکلات مربوط به جابه جایی پول و فروش این محصولات به خارج از کشور حل شود.

استان ها در نمایشگاه های داخلی شرکت نمی کنند

عابدی - معاون صنایع دستی خراسان شمالی - نیز به حوزه بازرگانی داخلی و مشکلات آن اشاره کرد و افزود: ما با کاهش مشارکت استان ها در برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی داخلی مواجه هستیم. در واقع این نمایشگاه ها به «منطقه ای» تبدیل شده اند. بهتر است در این زمینه آسیب شناسی کنیم، زیرا جالب نیست که مسئولان استانی برای افتتاح یک نمایشگاه مراجعه کنند و با غرفه های خالی مواجه شوند.

پویا محمودیان - مدیرکل صادرات صنایع دستی کشور - در پاسخ به مشکلات معاونان صنایع دستی استان ها درباره استفاده از مکان های تاریخی برای فروش صنایع دستی، اظهار کرد: در این حوزه برای مسئولان دغدغه های نگران کننده ای وجود دارد و ما در جلساتی که در این باره داشتیم، سعی کردیم این دغدغه ها را رفع کنیم. زمانی که قرار شد بازارچه ها در اماکن تاریخی برپا شود، اطلاع رسانی کردیم؛ اما بعد از مدتی با مشکلات برخی استان ها از جمله گلستان و یزد روبه رو شدیم. البته معاونان میراث فرهنگی استان ها در مقطعی موافقت کردند، اما بعد به مشکل برخوردیم. در حال حاضر نیز درصدد هستیم تا مشکلات را رفع کنیم.

او همچنین درباره مشکلی که معاون صنایع دستی زنجان مطرح کرد، پاسخ داد: باید بررسی کنیم تا ببینیم از چه طریقی می توانیم تسهیلاتی را که مد نظر شماست، در اختیار هنرمندان صنایع دستی استان قرار دهیم.

گشت مشترک صنایع دستی قاچاق در حال فعالیت است

محمودیان همچنین در پاسخ به مشکلات صنایع دستی بوشهر، اظهار کرد: در مقطعی واردات صنایع دستی از چین به راحتی انجام می شد؛ اما بعد از آن که تغییراتی در تعرفه واردات اعمال کردیم، با کاهش این مشکل روبه رو شدیم؛ اما درباره صنایع دستی قاچاق، گشت مشترک صنایع دستی قاچاق تشکیل شده است و در ابتدای کار، از صنایع دستی و شیشه استان تهران شروع کردیم. خوشبختانه در این زمینه اتفاقات خوبی افتاد و به تعطیلی چند واحد صنفی متخلف منجر شد. این گشت ها به قوت خود باقی و قابل الگوبرداری در استان ها هستند.

مدیرکل صادرات صنایع دستی همچنین افزود: در حال انجام اقدامات اصولی درباره کد شناسه رهگیری هستیم، گرچه کار دشوار و زمان بری است، زیرا تنوع محصولات صنایع دستی ایران بسیار زیاد است.

او در پاسخ به مسائلی که معاون صنایع دستی آذربایجان شرقی مطرح کرد، گفت: خلأ وجود یک مسئول و کارشناس در نمایشگاه های خارجی کاملا احساس می شود. البته ما تمام تلاش مان را کردیم و از ماه گذشته کارشناسانی را در این حوزه اعزام کردیم.

یک میلیارد تومان برای سرمایه در گردش در نظر گرفتیم

محمودیان همچنین درباره اختصاص تسهیلاتی برای راه اندازی فروشگاه ها، اظهار کرد: صندوق کارآفرینی امید، مبالغی را برای محصولات تولیدی در نظر گرفته و اداره کل بازرگانی شرایط و ضوابط را از بانک توسعه تعاون برای سرمایه در گردش و تجهیز فروشگاه ها ارسال کرده است. ما یک میلیارد تومان برای سرمایه در گردش در نظر گرفتیم، اما برخی نسبت به این موضوع حساسیت دارند. بنابراین امسال نیز تصمیم گرفتیم تسهیلاتی را اختصاص دهیم. اگر کسی در حوزه بازرگانی و تجارت در حال کسب و کار است، به ما معرفی کنید تا در این حوزه او را در اولویت بگذاریم.

مدیرکل صادرات صنایع دستی همچنین درباره واگذاری فروشگاه هایی که شرکت تصفیه آن را انجام می دهد، بیان کرد: طبق آخرین اظهارات آقای مکارم - معاون توسعه و مدیریت سازمان فرهنگی - 137 ملک را که تحت نظارت شرکت تصفیه بودند، حفظ کرده ایم.

او همچنین درباره برگزار نشدن نمایشگاه های رایگان، گفت: ما براساس انتخاب مجری و متراژ غرفه ها، هزینه ها را تعیین می کنیم تا کم ترین فشار به هنرمندان وارد شود و گزینه غرفه رایگان را برای استان های محروم در نظر می گیریم.

ساز و کار نظارتی برای قیمت صنایع دستی نداریم

محمودیان در پاسخ به مشکلی که معاون صنایع دستی چهارمحال و بختیاری درباره تفاوت قیمت های محصولات صنایع دستی در فروشگاه ها مطرح کرد، گفت: متأسفانه فروشگاه های ما زیر نظر اصناف هستند و ما سازوکار نظارتی در این زمینه نداریم؛ اما طرح شورای قیمت گذاری و کمیته های زیرمجموعه آن را در نظر داریم که اگر تصویب شود، امیدوارم بتوانیم این موضوع را برطرف کنیم.

مدیرکل صادرات صنایع دستی درباره شیوه نامه پایانه صادراتی که سوال معاون صنایع دستی استان ایلام بود نیز اظهار کرد: پایانه های صادراتی، موافقان و مخالفان بسیاری دارد و برخی معتقدند لزومی ندارد صنایع دستی پایانه داشته باشد؛ اما ما مجوز اولین پایانه را گرفتیم و به سرمایه گذاری نیاز داریم که بتوانیم آن را توجیه کنیم و سپس مجوز را به او بدهیم و از او حمایت و بر آن نظارت کنیم. سال ۹۳ سازمان توسعه تجارت برای این پایانه ها 300 میلیون تومان وام بلاعوض می داد که البته ممکن است این مقررات در طول زمان تغییر کرده باشد. همچنین در این باره چند استان طرح های شان را ارسال کرده اند. در آخرین جلسه ای که با گمرک داشتیم، مخالفتی در این زمینه نشد و اعلام شد که نیروی خودش را در چنین پایانه هایی متمرکز می کند.

جا به جایی پول مختص صنایع دستی نیست

او در پاسخ به مشکل معاون صنایع دستی کردستان نیز بیان کرد: درباره جابه جایی پول، مشکلاتی وجود دارد که مختص صنایع دستی نیست و در همه زمینه های مراوده با خارج از کشور با آن روبه رو هستیم. ما برای نمایشگاهی که در خردادماه برگزار شد هزینه کردیم و از یکی از بزرگ ترین واردکنندگان صنایع دستی دعوت کردیم، تا آنجا که حدود دو میلیارد تومان از نمایشگاه خرید و اعلام سفارش کرد، اما متأسفانه وقتی او به هلند برگشت، نامه ای به من فرستاد و گفت هیچ کدام از بانک های هلندی حاضر به همکاری با ایران نیستند.

محمودیان اضافه کرد: همان زمان با بانک مرکزی نامه نگاری کردیم و مشکل را توضیح دادیم؛ اما به هیچ وجه به راهکاری نرسیدیم و در نهایت تأسف، این فرد را از دست دادیم. متأسفانه در بخش فروش الکترونیک نیز دوستان ما نتوانستند مشکلات شان را با خارج از کشور حل کنند. درباره هزینه پست نیز صحبت هایی شده و ممکن است در آینده تفاهم نامه هایی در این زمینه امضا شود.

مدیرکل صادرات صنایع دستی درباره مشکلی که معاون صنایع دستی خراسان شمالی مطرح کرد، نیز گفت: تا زمانی که یکسری تغییرات نهادینه شود، به زمان نیاز داریم. برخی نمایشگاه های صنایع دستی وقتی برای هنرمندان جا بیفتند و پرفروش باشند از آن ها استقبال می شود. تبلیغات یکی دیگر از موضوعاتی است که اگر در حوزه برپایی نمایشگاه های داخلی صورت بگیرد، هنرمندان از آن استقبال خواهند کرد، زیرا آن ها به فکر فروش هستند.

انجمن سایت های فروش الکترونیک راه اندازی می شود

او در پانزدهمین نشست سراسری معاونان صنایع دستی که از امروز تا 14 دی ماه در حال برگزاری است، از راه اندازی انجمن سایت های فروش الکترونیک صنایع دستی خبر داد و اعلام کرد: تا پایان سال، این انجمن را به عنوان یک انجمن حقوقی راه اندازی می کنیم.

محمودیان همچنین بیان کرد: همایش شتابدهی به نوآوری های شبکه سوغات زیارت مشهد مقدس با همکاری اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی از اول تا سوم اسفندماه برگزار می شود. ما درصددیم شهرک سوغات زیارت در مشهد ایجاد و جایگاه صنایع دستی در سوغات زیارت را حفظ کنیم.

مدیرکل صادرات صنایع دستی درباره نشان اعتماد نیز اظهار کرد: درصدد هستیم فروشگاه هایی را که نشان اعتماد دارند، از مالیات معاف کنیم. از طرفی تمام فروشگاه های نشان اعتماد را به بانک ها معرفی خواهیم کرد. بنابراین برای ما مهم است که تعداد بیشتری به این فروشگاه ها اضافه شود.

او ادامه داد: با توجه به درخواست صنف فروشندگان اصفهان و تهران تصمیم داریم اتحادیه ملی صنف صنایع دستی را تشکیل دهیم. همچنین قرار بود تفاهم نامه ای را با همراه اول برای استفاده از صنعت تلکامپ و اپلیکیشن امضا کنیم، اما تصمیم گرفته شد به جز همراه اول، بزرگان این صنعت را نیز در کنارمان داشته باشیم. به همین دلیل به زودی با حضور وزیر ارتباطات این موضوع عملی خواهد شد.

محمودیان درباره بازارچه های نوروزی سال 96 نیز گفت: تصمیم داریم بازارچه ها با رشد بهتری در فروش، مخاطب و تبلیغات همراه باشند. سال گذشته طرح یکسان سازی بازارچه ها را داشتیم و به این فکر هستیم که در سال 96 چه کاری می توانیم انجام دهیم تا این بازارچه ها با قدرت بیشتری برپا شود.

طبق برنامه اعلام شده قرار بود زهرا احمدی پور - رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - نیز در این همایش حضور داشته باشد و از کارگاه صنایع دستی در حوزه کریستال و شیشه نیز بازدید و فاز دوم آن افتتاح شود که با حضور نیافتن رئیس سازمان، برنامه بازدید از کارگاه لغو شد.

1