18 آوریل 2024 - 21:53

زشت و زیبای شغل مهمانداری

24 دسامبر 2016 - 16:00 dsfr.ir/ad4l6

زشت و زیبای شغل مهمانداری
kasbokarnews.ir
مهماندار هواپیما

#مهماندار نماینده یک شرکت #هواپیمایی در #پرواز و کسی است که از همه مسائل داخل و بیرون #هواپیما آگاه است.

"دایره المعارف وبستر"

در دایره المعارف وبستر، مهماندار یا «کابین کرو» به عنوان پرستار، پزشک، مامور امنیت، روانشناس، کسی که پذیرایی می کند و ... معنی شده است.

مهماندار در درجه نخست، نماینده شرکت هواپیمایی است که قرار است خدماتی را به مسافر ارائه کند و این خدمات براساس شرایط، مسیر و ساعت پروازی متغیر است. مهماندار باید هنگام انجام وظایف، به فکر جان خود و مسافران باشد. برخی معتقدند مهماندار، ویترین یک شرکت هواپیمایی است، در حالی که بهتر آن است که بگوییم مهماندار نماینده یک شرکت هواپیمایی در پرواز و کسی است که از همه مسائل داخل و بیرون هواپیما آگاه است. به عنوان نمونه وقتی پرواز تاخیر دارد، مهماندار می داند این تاخیر به صلاح مسافران است؛ هرچند ممکن است برای آن ها ناراحت کننده باشد. مهمانداری شغل بسیار خطرناکی است. این گروه با وسیله ای پرواز می کنند که بسته به نوع هواپیما و مسیر پروازی، بین یک تا هزار تُن سوخت دارد.

در تعریف ایکائو (سازمان بین المللی هوانوردی کشوری) نیز هواپیما به عنوان وسیله ای خطرناک معرفی شده است. از زاویه ای دیگر، این وسیله خطرناک، بسیار ایمن است چراکه اگر آمار سوانح حمل و نقل کل دنیا را بررسی کنید، کم ترین میزان کشته و مجروح مربوط به حمل و نقل هوایی است. بیشتر مردم به ظاهر شغل مهمانداران نگاه می کنند؛ اینکه این گروه لباس شیک و مرتب می پوشند و همیشه سوار هواپیما می شوند. اما این ها همه جذابیت های ظاهری است که عامل اصلی جذب مهمانداران به این شغل نبوده است.

مهمانداران به پرواز علاقه زیادی دارند و این شاید مهم ترین عامل جذب این گروه به این شغل باشد. از سوی دیگر تنوع بالای موجود در این شغل و اینکه مهمانداران همیشه با افراد مختلفی سروکار دارند یکی دیگر از جذابیت های این شغل است. مسائل مالی و حقوق را نمی توان جاذبه اصلی شغل مهمانداری دانست. در واقع مهمانداران به دلایل دیگری مانند علاقه به پرواز جذب این شغل می شوند.

مردم بیشتر جاذبه های ظاهری شغل مهمانداری را می بینند و بسیاری از افراد تمایل دارند وارد این حرفه شوند اما آن ها فقط ویترین این کار را می بینند و بسیاری از سختی های این حرفه اطلاعی ندارند. در کنار استرس های ناشی از پرواز، نبود تعریف و شناخت درست از شغل مهمانداری در میان مردم، به مشکلات این قشر می افزاید. مردم مهمانداری را به درستی نمی شناسند و در این زمینه نیاز به افزایش آموزش و اطلاع رسانی وجود دارد. برخی مسافران انتظارات نابجا از مهمانداران دارند و به نظر می رسد برای شناساندن زوایای مختلف این شغل، نیازمند افزایش اقدامات فرهنگی و خبری هستیم.

دیدگاه ها

  • ناشناس 25 دسامبر 2016 - 16:47

    لطفا منبع و نام نویسنده این یادداشت را اضافه کنید. منبع: روزنامه گسترش تجارت
    نویسنده یادداشت: حسین محسن آبادی
    ممنون

  • meysam 25 دسامبر 2016 - 18:06

    اسم نویسنده مطالب در سایت دنیای سفر، زیر تیتر مطلب درج می شود. لطفا ملاحظه بفرمایید

1