25 آوریل 2024 - 19:43
آخرین دستاورد سفر خارجی هیئت دولت به قرقیزستان

ترسیم آینده جدید گردشگری ایران و قرقیزستان با لغو روادید

24 دسامبر 2016 - 08:00 dsfr.ir/dc79d

ترسیم آینده جدید گردشگری ایران و قرقیزستان با لغو روادید
فرج صمدی
مذاکرات مشترک هیات های عالی رتبه ایران و قرقیزستان

رفع موانع و ایجاد تسهیلات برای اعطای #ویزا یکی از مسایلی است که می تواند به توسعه روابط ایران و #قرقیزستان کمک کند.

"دکتر روحانی"

مذاکرات مشترک هیات های عالی رتبه ایران و قرقیزستان روز جمعه با حضور دکتر حسن روحانی و الماس بیگ آتامبایف روسای جمهور دو کشور در کاخ ریاست جمهوری قرقیزستان برگزار شد. رییس جمهوری پس از امضای پنج سند همکاری میان مقام های ارشد ایران و قرقیزستان اعلام کرد که تهران و بیشکک در حوزه های اقتصادی و سیاسی به توافقات مهمی دست یافته اند و فصل نوینی در روابط دو کشور گشوده شده است. از مهم ترین این توافقات می توان به لغو روادید و سهولت در صدور ویزا اشاره کرد که این موضوع در توسعه روابط توریستی و گردگشری دو کشور نقش بسزایی خواهد داشت.

سفر هیئت ایرانی به قرقیزستان همراه با دستاوردهای بسیاری برای حوزه های اقتصادی و سیاسی دو کشور بود. از اصلی ترین توافقات حاصل شده در این سفر، توسعه روابط فرهنگی و گردشگری دو کشور بود که با حضور دکتر زهرا احمدی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران حاصل شد.

رییس جمهوری ایران پس از پایان جلسه خصوصی در این رابطه گفت: در جلسه خصوصی و نشست مشترک هیات های عالی رتبه دو کشور، به توسعه روابط اقتصادی توجه خاص و ویژه ای داشتیم. رفع موانع و ایجاد تسهیلات برای اعطای ویزا یکی از مسایلی است که می تواند به توسعه روابط ایران و قرقیزستان کمک کند.

یکی از موانع اصلی در توسعه روابط گردشگری و اقتصادی میان ایران و قرقیزستان به مسئله روادید و ویزا مرتبط بود که در این جلسه، هیئت های بلندپایه دو کشور، در یک برنامه سه مرحله ای اقدام به رفع آن کردند. بنا بر گفته ریاست جمهوری ایران، لغو روادید ابتدا برای فعالان اقتصادی، سپس برای گروه های توریستی و در آخر نیز به طور کامل برطرف خواهد شد.

روحانی در این باره تصریح کرد: لغو روادید می تواند ضمن تقویت رفت و آمد توریست های دو کشور، رفت و آمد تجار و کارآفرینان را نیز تسهیل کند و زمینه ای برای برقراری پرواز مستقیم بین دو کشور باشد که برای توسعه بیشتر روابط، لازم و ضروری است.

او توسعه حمل و نقل ریلی میان ایران و کشورهای آسیای شرقی را زمینه ساز تبادلات فرهنگی میان این کشورها دانست و در این باره گفت: ما همانطور که رییس جمهور قرقیزستان نیز تاکید داشتند از ارتباط ریلی بین چین و قرقیزستان و سپس از طریق ازبکستان، ترکمنستان و ایران به منطقه دریای عمان، خلیج فارس و اقیانوس هند، کاملا استقبال می کنیم و این را به نفع دو کشور ایران و قرقیزستان و به نفع کل منطقه می دانیم که می تواند هم برای مسایل اقتصادی و هم برای مسائل فرهنگی در کل منطقه بسیار تأثیرگذار باشد.

روحانی افزود: همچنین در زمینه تعرفه های ترجیحی بین دو کشور، درباره اقلامی که می توانیم برای تبادل آنها از تعرفه های ترجیحی استفاده کنیم، مورد بررسی قرار گرفتند. ارائه تسهیلات گمرکی و اتصال مناطق آزاد دو کشور به یکدیگر نیز می تواند برای تسهیل تجارت و رونق مبادلات اقتصادی بین دو طرف بسیار تأثیرگذار باشد.

او با بیان اینکه ایران و قرقیزستان در زمینه مبارزه با افراط گری و تروریسم توافق دارند، تاکید کرد: دو کشور تروریسم را در همه اشکال آن محکوم کرده و معتقدند هیچ کس حق ندارد تروریسم و افراطی گری را به یک مذهب و ملت نسبت دهد و به این بهانه اسلام هراسی ایجاد کند.

« دنیای سفر » این نوشته را از « میراث آریا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1