29 مارس 2024 - 13:02
هشدار رئیس سازمان جنگل ها:

نیرو و اعتبار تأمین نشود فاتحه جنگل ها را باید خواند

13 دسامبر 2016 - 14:10 dsfr.ir/ag0a8

نیرو و اعتبار تأمین نشود فاتحه جنگل ها را باید خواند
میثم رودکی / دنیای سفر
جنگل ابر شاهرود

کمبود نیرو و اعتبار در راس معضلات #سازمان #جنگل ها، مراتع و #آبخیزداری کشور قرار دارد.

سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور که نقش مهمی در حفاظت از منابع پایه (آب، هوا، پوشش گیاهی و خاک) کشور دارد به دلیل بی مهری و بی توجهی به این سازمان در سیاستگذاری های کلان با معضلات بزرگی دست به گریبان است.

کمبود نیرو و اعتبار در راس این معضلات قرار دارد. برای نمونه با آنکه تا پایان برنامه چهارم توسعه 5 هزار کارشناس جنگل بازنشسته شده اند اما نیرویی جایگزین آنها نشده است.

کمبود نیرو در سازمان جنگل ها به اندازه ای است که روز گذشته مهندس خداکرم جلالی، رئیس سازمان جنگل ها و مراتع در جمع اعضای شورای معاونان و مسئولان تراز اول سازمان اداری و استخدامی کشور، کمبود نیروی انسانی را مهم ترین چالش منابع طبیعی خواند و گفت: با توجه به اینکه امسال توقف بهره برداری از جنگل ها (طرح تنفس جنگل) اجرایی می شود، چنانچه نیرو و اعتبار برای حفاظت یک میلیون هکتار طرح های جنگلداری تأمین نشود، قطعا فاتحه جنگل ها را باید خواند.

وی میزان دریافتی کارکنان منابع طبیعی را در مقایسه با سایر نهادها بسیار پایین دانست و افزود: در اروپا برای هر 2 هزار هکتار جنگل یک جنگلبان وجود دارد اما در کشور ما هر جنگلبان حفاظت از 13 هزار هکتار جنگل را بر عهده دارد آن هم باکمترین حقوق؛ ضمن آنکه برای گرفتن حداقل حقوق خود باید ماه ها صبر کند.

به گزارش ایسنا، مدیرکل امور اداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور هم در جمع اعضای شورای معاونان و مسئولان تراز اول سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: سازمان جنگل ها در برنامه سوم توسعه 18هزار و 615 نفر نیروی رسمی، پیمانی و قرارداد طرحی، در سراسر کشور داشته است اما تا پایان برنامه چهارم توسعه حدود 5000 نفر که عمدتا کارشناس جنگل بودند، بازنشسته شدند و این نیروها به 13 هزار و 260 نفر کاهش یافته وتا سال 94 این تعداد نیروها به 11 هزار و 850 نفر رسیده است.

نورالله کوچ پیده تصریح کرد: تا پایان سال آینده تعداد 1617 نفر از نیروهای منابع طبیعی در سراسر کشور بازنشسته می شوند و درصورت عدم تأمین نیروی جدید، نیروی انسانی سازمان جنگل ها به 7079 نفر یعنی معادل 50درصد پست های سازمانی کاهش می یابد.

کوچ پیده، پیامدهای کمبود نیروی انسانی در منابع طبیعی را، افزایش پدیده زمین خواری، کوه خواری، دریاخواری، آتش سوزی جنگل ها و مراتع، افزایش قاچاق چوب، زغال و سایر محصولات جنگل و مرتع دانست و اظهار کرد: بروز این عوامل به ایجاد پدیده گرد و غبار و افزایش وقوع سیلاب و فرسایش خاک و بیابان زایی منجر می شود.

1