19 مارس 2024 - 05:39

نشست مشورتی برنامه راهبردی ملی در گردشگری پایدار ایران برگزار شد

7 دسامبر 2016 - 13:30 dsfr.ir/u52w6

نشست مشورتی برنامه راهبردی ملی در گردشگری پایدار ایران برگزار شد
محسن نوروزی فرد
تپه های گل افشان یکی از جاذبه های منحصر به فرد در بندر چابهار و کنارک است.

نشست مشورتی سه روزه «برنامه راهبردی ملی در رابطه با گردشگری پایدار جمهوری اسلامی ایران» بر اساس برنامه مشترک معاونت گردشگری و دفتر نمایندگی منطقه ای یونسکو در ایران به مدت سه روز از 16 آذرماه در محل سالن خلیج فارس معاونت گردشگری در حال برگزاری است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم افتتاح برنامه مشترک معاونت گردشگری و دفتر نمایندگی منطقه ای یونسکو در ایران با عنوان «نشست مشورتی توسعه برنامه راهبردی ملی در رابطه با گردشگری پایدار جمهوری اسلامی ایران» که با حضور جمعی از معاونین گردشگری ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ها، فعالین بخش خصوصی و نیز کارشناسان تخصصی حوزه گردشگری و بین الملل و نیز نمایندگان یونسکو برگزارشد؛ عبدالرضا مهاجرانی نژاد، مدیر کل دفتر برنامه ریزی وحمایت از توسعه گردشگری گفت: امروزه تبادل اطلاعات با توجه به پیچیدگی های خاص صنعت گردشگری در دنیا و نیز طبق ذائقه های متنوع موجود یکی از ابزارهای مهم در توسعه گردشگری به شمار می آید.

وی با بیان اینکه از بزرگترین ارکان و پیچیدگی های صنعت گردشگری سادگی و نیاز به پایداری صنعت گردشگری است؛ افزود: بنابراین برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه ها و تبادل اطلاعات و انتقال تحربیات می تواند در روند رو به رشد صنعت گردشگری کشورمان موثر باشد.

مهاجرانی نژاد همچنین با اشاره به سرفصل های انتخاب شده برای نشست سه روزه مذکور افزود: در این برنامه تلاش شده است موضوعات کاربردی در حوزه نظری، آموزشی، استراتژی، ابزار و شیوه های توسعه گردشگری از دیدگاه آخرین دستاوردهای بین المللی مورد بررسی قرار گیرد.

همچنین در این نشست، سعدالله نصیری قیدداری، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو نیز ایران را به عنوان کشوری با مجموعه ای ارزشمند از میراث فرهنگی و ارزش های متعدد عنوان کرد و گفت: برای شناخته شدن و معرفی این مجموعه به جهانیان، نیاز است با هدفمندی و برنامه ریزی، همانند آنچه در برنامه ششم توسعه قرار است تحقق یابد؛ پیش برویم.

وی ایران را دارای جغرافیای متمایز و ارزشمند در کنار سایر ویژگی های ممتاز خواند و افزود: ویژگی مهمان نوازی ایرانیان طی قرن های متمادی بر غنای این گنجینه افزوده است.

نصیری در پایان نوع گردشگری ایران را فرهنگی خواند و اظهار کرد: فرآیند ورود گردشگران خارجی فرهنگی به کشور هم اکنون در حال افزایش است و شایسته است برنامه ریزی مطلوبی به منظور بهره مندی از این فرصت محقق شود.

همچنین «لاروش» مدیر و دفتر نمایندگی منطقه ای یونسکو در ایران در افتتاحیه نشست مشورتی توسعه برنامه راهبردی ملی در رابطه با گردشگری پایدار در جمهوری اسلامی ایران، گفت: نیاز است علاوه بر توسعه گردشگری در سایت های جهانی بر آماده سازی، شناخت و معرفی سایر مناطق و سایت های کمتر شناخته شده نیز تمرکز کنیم تا بتوانیم فرصت های متنوعی در اختیار گردشگران قرار دهیم.

وی با تاکید بر اهمیت توسعه پایدار گردشگری، نقش انتفاع جامعه محلی از اقتصاد گردشگری را یکی از مهم ترین دستاوردهای پایداری گردشگری خواند که در این نشست به طور مفصل به آن پرداخته خواهد شد.

در پایان «دومینیک وردوگو» مدرس یونسکو نیز با ارائه چند سوال درباره میزان رضایتمندی، امنیت، آسایش و نیز استقبال از گردشگران ورودی به ایران به تشریح اصول مرتبط با توسعه پایدار، پرداخت.

وی مهمان نوازی را فرآیندی دو جانبه عنوان کرد و تدوام آن را در تحقق اصول توسعه پایدار مبتنی بر اقتصاد، محیط زیست و جامعه عنوان کرد.

گفتنی است در ادامه این نشست ضمن ارتباط دو سویه میان حاضرین و مدرس مذکور بحث های مرتبط، تداوم یافت.

« دنیای سفر » این نوشته را از « میراث آریا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1