19 آوریل 2024 - 23:00

داماتو نمی تواند مانع ورود هواپیما به کشور شود

3 دسامبر 2016 - 16:00 dsfr.ir/yk0zn

داماتو نمی تواند مانع ورود هواپیما به کشور شود
sakhtafzarmag.com
هواپیمای بوئینگ 787

پنجشنبه هفته ی گذشته (11 آذرماه) سناتورهای آمریکایی طرح تمدید تحریم های 10 ساله ایران را با 99 رأی مثبت و بدون هیچ رأی مخالف تصویب کردند.

پس از تصویب این طرح این نگرانی در بین افکار عمومی اوج گرفت که آیا تحریم های 10 ساله ایران ورود هواپیما به کشور را لغو می کند یا خیر؟

در همین رابطه علیرضا منظری معاون سابق سازمان هواپیمایی به خبرنگار حوزه هوایی تین نیوز گفت: در این قانونی که توسط سناتورهای آمریکایی (داماتو) تصویب شده است یک سری اختیارات را به دولت آمریکا داده تا بندهایی از این قانون را تعلیق و یا اجرا نکند.

وی در همین رابطه ادامه داد: برجام توسط 5 کشور به امضا رسیده است و این توافق تنها به صورت یک جانبه با آمریکا صورت نگرفته است، حال اکنون باید منتظر بود و دید که مواضع 4 کشور دیگر در این رابطه چه خواهد بود. موضع گیری کشورهای دیگر در این رابطه می تواند بسیار موثر باشد.

معاون سابق سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: با توجه به اینکه بخشی از روند مذاکرات در رابطه با خرید هواپیما طی شده است و مجوز اوفک در خصوص فروش هواپیما به ایران صادر شده، می تواند کمک کند تا قسمت هایی که در آن توافق صورت گرفته اجرایی شود و طرح تمدید 10 ساله تحریم ها علیه ایران در آن تاثیری نداشته باشد.

منظری با بیان اینکه موضع گیری تند سایر کشورهای 5+1 نسبت به اجرایی نشدن این طرح می تواند کمک شایانی کند، خاطرنشان کرد: این طرح تنها مختص کشور آمریکاست و این کشور نمی تواند آن را به کشورهای دیگر گسترش دهد.

گفتنی است؛ قانون تحریم ایران و لیبی (ILSA) یا همان داماتو، ابتدا در سال 96 میلادی به بهانه های تروریسم و سلاح های کشتار جمعی تصویب شده و حوزه بالادستی نفت ایران را هدف قرار داد. طبق این تحریم که اولین تحریم فراسرزمینی یا ثانویه آمریکاست، هیچ شخص حقیقی و یا حقوقی نمی توانست بیش از 20 میلیون دلار در طول یک سال در بالادستی نفت ایران سرمایه گذاری کند. در سال 2006 با اصلاح این قانون، تحریم های لیبی حذف شد و اسم قانون به قانون تحریم ایران (ISA) تغییر کرد. در قانون جامع تحریم ایران سیسادا (CISADA,2010) این قانون اصلاح شد و تحریم صادرات فراورده های نفتی به ایران نیز به آن افزوده شد.

هدف قانون داماتو شركت های اروپایی دارنده روابط تجاری زیاد با ایران ولیبی بود و می خواست این دو دولت را از این منابع مالی محدود کند برای اینكه آنها را از ادامه سیاست فعلی شان باز دارد.

1