25 آوریل 2024 - 10:17

مطالعه آثار باستانی دوره عیلامی در کهگیلویه وبویراحمد آغاز شد

30 نوامبر 2016 - 14:00 dsfr.ir/2z9ag

مطالعه آثار باستانی دوره عیلامی

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: اجرای طرح مطالعه بر روی خط های به جا مانده از آثار باستانی دوره عیلامی در این استان آغاز شد.

مسعود شفیعی بیان کرد: محتوای این دست نوشته ها که در سال 1386 در منطقه خان احمد از توابع شهرستان باشت کشف شده مشخص نیست و قرار است از سوی کارشناسان مطالعه شود. وی اظهار کرد: دست نوشته ها بر روی لوح های گلی به ابعاد پنج تا 20 سانتیمتر است، که با همکاری 2 کاوشگر و باستان شناس ایرانی فارغ التحصیل دانشگاه های کشور آلمان خوانده خواهد شد.

شفیعی بیان کرد: این باستان شناسان و متخصصان خطوط باستانی براساس تفاهم نامه با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد به مدت 10 روز درباره محتوای این نوشته ها مطالعه خواهند کرد. عیلام نام تمدنی است که بخش بزرگی از جنوب غربی فلات ایران را در پایان هزاره سوم قبل از میلاد در بر می گرفت. در سال 2700 پیش از میلاد، نخستین شاهنشاهی عیلامی در شوش (جنوب غربی ایران) تشکیل شد. عیلامیان حدود 2661 سال در جنوب غربی ایران زندگی و حکومت می کردند.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری اهمیت خواندن این لوح ها که از اسناد به جای مانده از دوره های کهن تاریخ است در چگونگی زندگی و هویت نیاکان ایرانی، تصریح کرد: خواندن نوشته های این لوح ها ضروری است. شفیعی بیان کرد: تاکنون سه هزار و 622 شی مربوط به دوره های مختلف تاریخی در کهگیلویه و بویراحمد کشف شده است. وی ادامه داد: 370 قطعه از این تعداد از سوی کارشناسان مرمت شده است.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: 726اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی این استان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

شفیعی تصریح کرد: 201 محوطه، 101 تپه، 50 اثر معنوی مانند آیین و سنت ها، 23 بقعه متبرکه، 19 گورستان، 17 استودان (استخوان دان) 10 پل و 2 اثر طبیعی از مهمترین آثار ثبت شده ملی است. وی بیان کرد: نقوش برجسته تنگ سولک در بهمئی، آثار سنگی چین لوداب، شهر سنگی دلی یاسیر کهگیلویه، قلعه کی نصیر بهادر بویراحمد، قلعه رئیسی کهگیلویه، دو گوردوپا، پل پریم در باشت و پل خیری و محمدخان در گچساران از جمله آثار تاریخی مهم ثبت ملی شده در کهگیلویه و بویراحمد است. این استان با حدود 700 هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.
کهگیلویه و بویراحمد بیش از 16 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « ایرنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1