18 آوریل 2024 - 23:27
رئیس سازمان گردشگری در نشستی با برخی فعالان گردشگری در میان گذاشت

پیشنهاد تشکیل اتاق فکر دولت و بخش خصوصی گردشگری

27 نوامبر 2016 - 09:30 dsfr.ir/8g1o1

پیشنهاد تشکیل اتاق فکر دولت و بخش خصوصی گردشگری
میراث آریا
نشست رئیس سازمان میراث فرهنگی با حضور برخی از فعالان و نمایندگان برخی از تشکل های گردشگری کشور

در نشستی که با حضور برخی از فعالان و نمایندگان برخی از تشکل های گردشگری کشور برگزار شد، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر تعامل بخش خصوصی و دولتی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در نشستی که با حضور برخی از فعالان و نمایندگان برخی از تشکل های گردشگری کشور برگزار شد، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر تعامل بخش خصوصی و دولتی تاکید و از تشکل های گردشگری و بخش خصوصی به عنوان سرمایه های این حوزه یاد کرد؛ این در حالی است که جامعه هتلداران و انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران به این نشست دعوت نشده بودند.

زهرا احمدی پور در این نشست بر ضرورت افزایش حضور و همکاری تشکل ها و بخش خصوصی با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد و گفت: «حضور تشکل های گردشگری و بخش خصوصی در انجام ماموریت های سازمان میراث فرهنگی ضروری است. به تعبیری اگر تشکل ها و بخش خصوصی نباشند، سازمان در انجام ماموریت های خود موفق نخواهد بود. در عین حال، همکاری مناسب تشکل ها می تواند به موفقیت ماموریت های این سازمان بینجامد و مطمئن هستم که موفقیت این سازمان به نفع بخش دولتی و بخش خصوصی است و همه از آن بهره مند می شوند.»

وی فلسفه تشکیل چنین جلساتی را افزایش زمینه همکاری تشکل ها و بخش خصوصی گردشگری با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان و یادآوری کرد: «برای پیشرفت صنعت گردشگری و پیشبرد اهداف و ماموریت های سازمان در این حوزه نیازمند اطلاعاتی هستیم که شما به عنوان بخش خصوصی ارائه می دهید.» معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: «دولت به تنهایی نمی تواند کاری از پیش ببرد؛ چراکه وظیفه دولت در حقیقت تسهیل گری است نه تصدی گری.» به باور احمدی پور، بخش خصوصی روبه روی دولت نیست، بلکه کنار و همراه دولت است. وی بر همین اساس پیشنهاد داد در این خصوص اتاق فکر تشکیل شود.

سه حوزه غیرقابل تفکیک

معاون رئیس جمهوری در ادامه این نشست افزود: «اعتقاد من براین است که هر سه حوزه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید با هم رشد کنند و تقدم یک حوزه به حوزه دیگر جفا به ماموریت های این سازمان است.» احمدی پور ادامه داد: «به رئیس جمهوری تعهد داده ام به هر سه حوزه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به یک اندازه توجه شود؛ چرا که اعتقاد دارم این سه حوزه قابل تفکیک نیستند و باید در کنار هم دیده شوند.» وی همچنین به برشماری مسائل و ماموریت های جدی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که باید با همکاری بخش خصوصی صورت گیرد پرداخت و گفت: «یکی از موضوعاتی که باید به طور جدی به دنبال آن باشیم، تدوین برنامه راهبردی گردشگری در کشور است.»

این مقام ارشد گردشگری کشور، ایجاد یک برند ملی را نیز از مهم ترین موضوعاتی عنوان کرد که باید به آن توجه کرد. به گفته احمدی پور در این خصوص معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به دنبال ایجاد این برند ملی است. رئیس سازمان میراث فرهنگی، استفاده از ظرفیت پایگاه های میراث جهانی و سایت های تاریخی و فرهنگی را از دیگر موضوعات مهم این سازمان دانست و ابراز کرد: «باید بررسی کنیم این سایت های تاریخی و پایگاه های میراث جهانی چقدر در جذب گردشگر موفق بوده اند.»

وی در ادامه تصریح کرد: «یکی دیگر از موضوعاتی که باید به آن توجه کنیم، استفاده از فرصت های جهانی است که در اختیار این سازمان قرار گرفته. در گذشته در مجامع بین المللی و در سطح جهانی دارای کرسی هایی بودیم که تعدادی از این کرسی ها از ایران گرفته شده و تعدادی دیگر هنوز باقی است. باید این کرسی های بین المللی را تقویت کنیم. به گفته احمدی پور، در حال حاضر حوزه نفوذ سازمان از مرزهای کشور فراتر رفته است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درحالی بر مشارکت با بخش خصوصی تاکید می کند که ظاهرا مشاوران وی هنوز او را با همه روسا و افراد موثر در صنعت گردشگری آشنا نکرده و در این زمینه اطلاعات جامعی در اختیار وی قرار نداده اند. گواه این موضوع نیز عدم دعوت از چند تشکل اثرگذار در گردشگری است؛ گرچه وی سعی کرده از برخی افراد خوش فکر در این عرصه برای مشورت و همراهی دعوت کند.

در این میان، رئیس جامعه هتلداران درباره چرایی دعوت نشدن این تشکل به جلسه مذکور به «دنیای اقتصاد» گفت: «این نشست، نشست اختصاصی تشکل های گردشگری نبوده و اگر به صورت اعلام شده باشد که این جلسه تشکل ها بوده، اعتراض ما را برخواهد انگیخت.» به گفته جمشید حمزه زاده، پیشتر مجمع روسای تشکل های گردشگری برای دیدار با زهرا احمدی پور درخواست خود را به این سازمان ارائه کرده اند اما هنوز نتیجه ای نگرفته اند. حالا تشکل ها امیدوارند خشت نخست همکاری با رئیس جدید را کج نگذارند تا این بنا تا ثریا، راست بایستد.

1