29 مارس 2024 - 11:13
در سفر رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به استان قم تاکید شد

آزادسازی نرخ خدمات گردشگری، در دستور کار دولت

26 نوامبر 2016 - 09:30 dsfr.ir/ek27h

آزادسازی نرخ خدمات گردشگری، در دستور کار دولت
کانال سازمان میراث فرهنگی
ریس سازمان میراث فرهنگی درنشست با انجمن ها و تشکل های مردم نهاد، میراث فرهنگی قم

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به همراه دو معاون گردشگری و سرمایه گذاری این سازمان به استان قم سفر کرد تا از نزدیک در جریان فعالیت های صورت گرفته در این استان در زمینه اقتصاد مقاومتی و همچنین پروژه های گردشگری قرار گیرد.

به گزارش «دنیای اقتصاد» زهرا احمدی پور در این سفر ضمن دیدار با استاندار قم، بر اهمیت گردشگری مذهبی در این استان تاکید کرد و خواستار توسعه و تقویت موضوعات مرتبط با گردشگری مذهبی در این استان شد.

معاون رئیس جمهوری همچنین ضرورت ایجاد تسهیلات رفاهی برای زائران و گردشگران را یادآور و لزوم حمایت از صنایع دستی قم و هنرمندان رشته های بومی صنایع دستی در این شهر مذهبی را متذکر شد. وی همچنین در دیدار با 18نماینده از انجمن ها، سازمان ها و تشکل های مردم نهاد حوزه گردشگری و صنایع دستی این استان، صراحتا اعلام کرد: «تا زمانی که اولویت ها و محورهای اصلی گردشگری در قم مشخص نباشد، توسعه ای در کار نخواهد بود. اگر ویژگی های خاص و اولویت های گردشگری و صنایع دستی در قم مشخص شود این شهر می تواند به جای معبر زائران مقصد مطلوب آنها باشد. در عین حال، شناخت اولویت ها و ظرفیت های گردشگری استان برعهده تشکل ها و سازمان های مردم نهاد است.»

احمدی پور در این دیدار همچنین با اشاره به اینکه برخی دستورالعمل ها و آیین نامه های حوزه گردشگری و صنایع دستی دچار اشکالاتی است، اظهار کرد: «وظیفه ما این است که با نهادها و تشکل های غیر دولتی در خصوص رفع موانع و مشکلات مشورت کنیم اما تدوین و ارائه دستورالعمل بر عهده دولت است.» این مقام مسوول ادامه داد: «مسائل و مشکلات باید مشخص و دسته بندی شود. اگر این مساله اتفاق بیفتد، دولت می تواند با تمام ظرفیت های موجود مشکلات را رصد و حل کند.» رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از فضای همکاری و تعامل میان تشکل ها و سمن ها با بخش دولتی ابراز خرسندی و اعلام کرد: «تمام تلاش دولت این است که قانون به نحو احسن اجرا شود.» احمدی پور ایجاد فضای امن دولت در موضوع گردشگری را زمینه ساز ورود امن و راحت گردشگران مختلف خارجی دانست و اظهار کرد: «سرمایه گذاران خارجی بسیاری در طول دو، سه سال اخیر در حوزه گردشگری ایران فعال شده اند و توسعه گردشگری تنها با ایجاد یک مدیریت هوشمند و منطقی امکان پذیر است.»

یادآوری ظرفیت های توریستی دریاچه نمک قم

معاون رئیس جمهوری درجلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان قم نیز ضمن تاکید بر لزوم توجه به مسائل زیست محیطی در طرح استفاده از دریاچه نمک در این استان، خاطرنشان کرد: «این بحث می تواند در جذب گردشگر و سرمایه گذار موثر باشد اما هنوز نمی دانیم آیا ملاحظات زیست محیطی لازم مدنظر قرار گرفته است یا خیر زیرا به رغم اینکه بحث گردشگری به عنوان یک اولویت در دولت مطرح می شود، این مساله نیز مهم است که اگر با ملاحظات زیست محیطی همراه باشد قابلیت اجرا نخواهد داشت.» احمدی پور افزود: «با توجه به اینکه به جز بحث گردشگری مذهبی در استان قم، بحث کویرگردی و طبیعت گردی مطرح شده و با توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی، فعلا نباید به سمت تاسیس هتل های پنج ستاره برویم، زیرا بازدهی شان زمانبر است، اما می توان روی هتل ها و اقامتگاه های زودبازده تری مانند کاری که در کرمان و خراسان جنوبی انجام شده، تاکید کنیم.

این مساله جذب گردشگر را به دنبال خواهد داشت و می تواند گردشگرانی را که قم برای آنها مقصد نیست و محل گذر است، جذب این استان کند.» رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین تاکید کرد که باید اولویت های مطرح شده در جلسات را وارد فاز عملیاتی کرد و از کلیات فاصله گرفت.وی از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان یک ستاد معین برای استان های قم و همدان در راستای رصد پیشرفت های عرصه اقتصاد مقاومتی در این دو استان یاد کرد و به افراد و کارگروه های حاضر در جلسه دو هفته فرصت داد تا اقداماتی را که در راستای تحقق برنامه ها مشخص شده است، تدوین کنند.

محدودیت های آزادسازی در گردشگری

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی کشور نیز در نشست با انجمن های مردم نهاد قم، دخالت دولت را در نرخ گذاری و تعیین قیمت ها در حوزه گردشگری یکی از مشکلات جدی این بخش دانست و گفت: «آزادسازی قیمت ها در مراکز اقامتی و گردشگری از مهم ترین سیاست های دولت است.» به گزارش «ایرنا»، سعید شیرکوند با بیان اینکه گردشگری یک صنعت شناور است و به شدت به زمان و مکان بستگی دارد، تصریح کرد: «ما به حضور جدی دولت در نرخ گذاری حتی راجع به هواپیمایی و هتل ها باور نداریم و معتقدیم قیمت گذاری ها در بخش گردشگری باید آزاد شود.» وی ادامه داد: «یک آژانس هواپیمایی به خوبی می داند در چه زمانی باید قیمت ها را بالا ببرد و چه زمانی پایین بیاورد. هتل ها نیز به موضوع مانور دادن روی قیمت ها با توجه به ترافیک مسافر آشنایی کافی دارند.» معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی البته تاکید کرد که محدودیت هایی در این زمینه وجود دارد. وی در این باره اظهار کرد: «یک بار این مساله از سوی وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم مطرح شد اما جوسازی هایی در خصوص آن ایجاد شد؛ درحالی که واقعا جهت گیری دولت، حمایت و توانمندسازی بخش خصوصی است.»

شیرکوند همچنین تجدیدنظر در بحث استانداردسازی و دادن مجوزهای کوتاه مدت به فعالیت های گردشگری را ضروری خواند و افزود: «همه موسسه ها باید مجوز و پروانه دائم بگیرند؛ مگر اینکه تخلف کنند.» معاون میراث فرهنگی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سازمان ما از مدیریت شهری در بسیاری از شهرهای کشور رضایت دارد و در برخی شهرها نیز به شدت گله مند است؛ تصریح کرد: «در واقع شهرداری ها باید به هتل ها به عنوان یک کالای عمومی نگاه کرده و هر کس که قصد ساخت این مراکز را دارد، با او همکاری کنند. در برخی شهرهای بزرگ مانند تبریز، شیراز و اصفهان شهرداری ها حتی با واگذاری زمین به سرمایه گذاران و بدون اخذ حتی یک ریال عوارض، زمینه فعالیت آنها در امر احداث هتل را فراهم آورده اند.» رئیس سازمان گردشگری و همراهانش همچنین از چند کارگاه صنایع دستی در قم و خانه تاریخی یزدان پناه دیدن کردند.

« دنیای سفر » این نوشته را از « روزنامه دنیای اقتصاد » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1