18 آوریل 2024 - 00:25

زیرساخت های اقامتی بوشهر لنگ می زند

13 ژوئیه 2015 - 16:00 dsfr.ir/of8p5

یکی از مهم ترین نقاط ضعف استان گردشگرپذیر بوشهر را می توان کمبود زیرساخت های اقامتی و هتل های مناسب در استان و به ویژه شهرهای ساحلی دانست.

سواحل ماسه ای و یک دست استان بوشهر هر گردشگری را به خود می خواند؛ سواحلی که از نظر زیبایی در کشور کم نظیر است و در برخی روزهای سال کمتر نقطه ای از 900 کیلومتر ساحل بوشهر بدون گردشگر می ماند. ایام نوروز اوج حضور گردشگران در استان بوشهر است که اغلب از استان های مختلف کشور خود را به این نقطه می رسانند تا از سواحل استفاده کنند؛ سواحلی که به رغم وسعت بالا، از امکانات کمی برخوردار است.

در سواحل جنوبی کشور، آنگونه که شایسته و بایسته است، توجهی به ظرفیت های ساحلی نشده است، گردشگری به عنوان یک صنعت درآمدزا و اشتغال زا جدی گرفته نشده و تنها به عنوان یک ظرفیت گردشگری طبیعی عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. از شمال استان بوشهر یعنی شهرستان های دیلم و گناوه تا جنوب استان که به کنگان و عسلویه برسیم، یک نوار طولانی ساحلی داریم که فقط در برخی شهرهای ساحلی، توسط شهرداری ها، پارک های ساحلی ساخته شده است و دیگر هیچ.

نبود زیرساخت های اقامتی یکی از مهم ترین معضلات گردشگری استان بوشهر است که باعث شده گردشگران برای اقامت در این استان با مشکلاتی روبرو باشند. در ایام نوروز که شاهد حضور گسترده گردشگران در استان هستیم، برخی از مسافران در کمپ های موقت اسکان می یابند، برخی در کلاس های درس می خوابند، برخی در پارک ها چادر می زنند و در مجموع همه اسکان ها و کمپ ها موقتی است. هتل ها و مهمان پذیرهای استان بوشهر در زمان تعطیلات نوروز که شاهد حضور انبوه مسافران نوروزی در استان هستیم، حتی یک درصد از مسافران نوروزی را نیز در خود جای نمی دهند.

استان بوشهر از داشتن حتی 1 هتل 4 ستاره محروم است و شاید این موضوع عاملی باشد که توریست های بین المللی ترجیح دهند استانی غیر از بوشهر را برای مقصد گردشگری خود در سواحل ایران انتخاب کنند.

ساخت هتل اولویت گردشگری استان بوشهر
محمدابراهیم فروزانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر به رغم ظرفیت های گردشگری بالایی که دارد، از نظر زیرساخت های اقامتی با کمبودهایی رو به رو است که تلاش داریم این کمبودها رفع شود. توسعه زیرساخت های اقامتی در استان بوشهر را در اولویت برنامه های خود داریم و امیدواریم با اجرای طرح های هتلینگ در استان، شاهد توسعه گردشگری باشیم.

وی به برنامه ریزی صورت گرفته برای ساخت دهکده های گردشگری در شهرستان های مختلف استان بوشهر اشاره کرد و ادامه داد: یکی از مهم ترین برنامه های ما در این دهکده ها، ساخت فضاهای اقامتی، رستوران و هتل است. از جمله این برنامه ها، صدور موافقت نامه های اصولی برای ساخت 6 هتل در بوشهر است.

فروزانی افزود: به منظور بهبود وضعیت گردشگری استان بوشهر، موافقت اصولی با ساخت و راه اندازی 5 رستوران و همچنین 2 کشتی تفریحی در استان بوشهر صادر شده است. تلاش داریم از ظرفیت های بخش خصوصی برای توسعه زیرساخت های اقامتی، هتل ها و همچنین رستوران ها به خوبی بهره بگیریم و در این راستا حمایت های لازم را از سرمایه گذاران در بوشهر خواهیم داشت.

سید محمدحسن باستی معاون امور عمرانی استاندار بوشهر نیز با بیان اینکه هم اکنون هتل های مناسبی در استان وجود ندارد، اظهار داشت: توسعه زیرساخت های اقامتی برای استان بوشهر یک ضرورت است. تاکید ویژه ای بر توسعه گردشگری استان بوشهر داریم و تلاش می شود که با تشویق و حمایت سرمایه گذاران بخش خصوصی، زمینه برای ساخت هتل در استان فراهم شود.

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر یادآور شد: ایجاد هتل پنج ستاره یکی از نیازهای استان بوشهر است که باید در این راستا روند ساخت آن توسط بخش خصوصی تسهیل شود که استان در این زمینه همکاری لازم را خواهد داشت. درخواست هایی برای ایجاد هتل در استان بوشهر از سوی سرمایه گذاران بخش خصوصی داشتیم که با بررسی این پیشنهادها، شرایط را برای ساخت هتل فراهم خواهیم کرد.

بوشهر می تواند قطب گردشگری کشور شود
ساحل استان بوشهر فرصتی بزرگ برای کسب درآمد و ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی با استفاده از صنعت گردشگری است که باید برای بهره گیری مناسب از این فرصت اقدام شود. ظرفیتی که شاید اگر در کشورهای دیگر بود، از آن پلی برای توسعه تمام کشور خود می ساختند. ما نیز باید قدر این فرصت ها را به خوبی بدانیم.

یکی از مهم ترین نیازهای توسعه گردشگری و ایجاد زمینه حضور گردشگر در یک منطقه، زیرساخت های اقامتی مناسب و متنوع در کلاس های مختلف است تا گردشگران بتوانند انتخاب راحتی برای محل اقامت خود داشته باشند. استان بوشهر هم اکنون پایتخت انرژی کشور شناخته می شود و در صورتی که قدر داشته های این استان به خوبی دانسته شود، می تواند به قطب گردشگری نیز تبدیل شود.

« دنیای سفر » این نوشته را از « خبرگزاری مهر » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1