18 آوریل 2024 - 07:21

اتمام عملیات تعیین عرصه و حریم محوطه باستانی بردنکان

18 نوامبر 2016 - 15:30 dsfr.ir/yw3wr

اتمام عملیات تعیین عرصه و حریم محوطه باستانی بردنکان
نامشخص
تپه بردنکان؛ یکی از مهم ترین تپه‌های دوره ساسانی در شهرستان فارسان

عملیات تعیین عرصه وحریم محوطه باستانی بردنکان روستای ده چشمه در شهرستان فارسان به اتمام رسید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری؛ مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یکی از اصلی ترین رسالت های این سازمان را حفظ و نگهداری از میراث گذشتگان شامل محوطه ها و تپه های باستانی در گوشه و کنار کشور دانست و افزود: از این رو بنا بر ضرورت ها و فوریت های مد نظر سالانه تعدادی از این محوطه های باستانی توسط معاونت میراث فرهنگی هراستان ثبت و تعیین عرصه و حریم می شوند.

بهمن عسگری سوادجانی با بیان اینکه در برنامه ریزی سال 1395، تپه بردنکان از تپه های باستانی استان چهارمحال و بختیاری واقع در شهرستان فارسان در اولویت تعیین عرصه و حریم قرار گرفت گفت: این تپه در سال های گذشته مورد آسیب قرار گرفته است.

عسگری سوادجانی با اشاره به اینکه تپه باستانی بردنکان در روستای ده چشمه از توابع شهرستان فارسان قرار دارد، افزود: این تپه اولین بار در بررسی باستان شناسی های باستان شناختی شهرستان فارسان توسط دکتر خسروزاده در سال 1386 شناسایی شد و با عنوان تپه بن کن به شماره 19527 مورخ 12/6/1386 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

وی همچنین به اجرای طرح گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه باستانی بردنکون توسط یک هیئت باستان شناسی به سرپرستی واحد جولائی از طرف این اداره کل را در آبان ماه 1395 تحت نظارت مستقیم معاون میراث فرهنگی استان و هیات باستان شناسی اشاره کرد و اذعان داشت: مجوز تعیین عرصه و حریم تپه بردنکان توسط رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شد.

وی قدمت این محوطه را مربوط به دوران ساسانی دانست و گفت: در این گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و حریم این اثر آثاری از دوران مس و سنگ شناسایی شد.

بهمن عسگری سوادجانی در ادامه به اهمیت این اثر تاریخی و تهیه نقشه گستردگی آثار و تعیین عرصه و حریم آن که سبب پیشگیری از هر گونه دخل و تصرف در این محوطه خواهد شد اشاره کرد و گفت: به منظور بررسی های دقیق و تهیه نقشه توپوگرافی منطقه پیرامون اثر و استفاده از روش مطالعه عکس های هوایی و مقایسه آن ها با عکس های هوایی جدید استفاده شد.

وی افزود: به منظور درک بهتر از وضعیت گسترش اثر بررسی های پیمایشی نیز انجام شد تا از این طریق بتوان اطلاعات جمع آوری شده را با وضعیت کنونی مقایسه و ارزیابی کرد. ضمنا محوطه یاد شده به صورت شبانه روزی توسط یگان حفاظت اداره کل و اداره شهرستان فارسان تحت سرکشی و نظارت قرار دارد و همچنین کاوش اضطراری این محوطه در دستور کار اداره کل قرار دارد.

1