25 آوریل 2024 - 00:53

بررسی عواید مالی نمایشگاه های بازار جهانی سفر

13 نوامبر 2016 - 09:30 dsfr.ir/2x54c

بررسی عواید مالی نمایشگاه های بازار جهانی سفر
dickmannsrentacar.com
نمایشگاه بازار جهانی سفر 2016 در لندن

بازار جهانی سفر بیش از 7 میلیارد دلار گردش مالی در معاهدات و معاملات صنعت سفر به همراه داشته و از لندن تا کیپ تاون، سائوپائولو تا دبی و پاریس تا پنانگ، بیش از 186 کشور را سالانه گرد هم می آورد.

نمایشگاه بازار جهانی سفر امسال نیز از 7 تا 9 نوامبر در لندن برگزار شد. این نمایشگاه که بر اساس نظر شرکت کنندگان آن چیزی بیش از یک رویداد است، روابط تجاری بلندمدت را تسهیل و روی بازارهای محلی کار می کند تا فرصت های جهانی را برای افراد حاضر در آن فراهم شود و کسب و کار این افراد گسترش و رشد یابد. بازار جهانی سفر بیش از 7 میلیارد دلار گردش مالی در معاهدات و معاملات صنعت سفر به همراه داشته و از لندن تا کیپ تاون، سائوپائولو تا دبی و پاریس تا پنانگ، بیش از 186 کشور را سالانه گرد هم می آورد. این نمایشگاه ملاقات های شخصی رو در رو را تسهیل می کند و قالب های جدیدی برای کمک به مشتریان فراهم می آورد. از سوی دیگر، فعالان گردشگری از این طریق راهی برای آنچه که دقیقا نیاز دارند، پیدا می کنند. این نمایشگاه مدعی است که 110 هزار حرفه مربوط به سفر را به یکدیگر ارتباط می دهد و در کیفیت و دسترسی به دانش جوامع دیگر در این حوزه نقشی مهم ایفا می کند.

مروری بر تاریخچه نمایشگاه لندن

تاریخچه برگزاری بازار جهانی سفر به حدود 37 سال قبل باز می گردد. در سال 1980 نخستین نمایشگاه لندن در المپیا برگزار شد. بازار جهانی سفر در 4 دهه اخیر بسیار فراتر از انتظارات ظاهر شده است. حضور 40 کشور، 221 غرفه نمایشگاه و 9 هزار بازدیدکننده تجاری در نخستین دوره این نمایشگاه در المپیای لندن در سال 1980 جالب توجه بود. اکنون 37 سال پس از این نمایشگاه، بازار جهانی سفر انعقاد قراردادها و معاهدات چند میلیارد پوندی صنعت سفر را تسهیل می کند و حدود 5 هزار فعال گردشگری را از سراسر جهان و مناطق مختلف در چهار گوشه گیتی به خود جذب می کند که بیش از 50 هزار مخاطب را تشکیل می دهد.

نمایشگاه های مختلف سفر و اهمیت لندن

اما بازار جهانی سفر علاوه بر لندن، در ماه آوریل یعنی اردیبهشت سال جاری نمایشگاهی در کیپ تاون آفریقای جنوبی برگزار کرد. بازار جهانی سفر همچنین نمایشگاه های دیگری در نقاط مختلف جهان مانند آمریکای لاتین و کشورهای عربی برگزار می کند. بازار جهانی سفر در آفریقا از سایر نمایشگاه ها طرفدار کمتری دارد؛ به طوری که طبق برآوردهای سال 2014 تنها حدود 3 هزار نفر در آن شرکت کرده بودند. همچنین میزان تخصیص یافته به کسب وکارهای جدید سفر در این سال حدود 314 میلیون دلار بود. 5هزار و 353 ملاقات در این نمایشگاه در سال 2014 انجام شده بود و 91 درصد از بازدیدکنندگان از تجربه آن راضی بودند. 87 درصد نیز اعلام کرده بودند در نمایشگاه سال بعد حضور خواهند یافت. همچنین بیشترین نقش را در این نمایشگاه خود آفریقای جنوبی با 80 درصد تعداد بازدیدکنندگان داشت.

بازار جهانی سفر در آمریکای لاتین در سال 2014 نیز 15 هزار مخاطب داشت و 341 میلیون دلار به ایجاد کسب وکارهای جدید در این حیطه اختصاص داد. از سوی دیگر، 76 درصد از بازدیدکنندگان از آن رضایت کامل داشتند و 89 درصد آنها اعلام حضور مجدد در این نمایشگاه کرده بودند. در این نمایشگاه حدود 3 هزار ملاقات برنامه ریزی شده صورت گرفت و 95 درصد از شرکت کنندگان از آمریکای لاتین بودند. بازار جهانی سفر عربی نیز با 3 هزار و 300 مخاطب در سال 2014 برگزار شد و معاهدات، رقم 2.1 میلیارد دلار را نشان می داد. 98 درصد از شرکت کنندگان از آن راضی بودند و 91 درصد اظهار کرده بودند که دوباره به آن بازخواهند گشت. در مجموع حدود 15 هزار درخواست ملاقات از طریق MY WTM که یک ابزار شبکه ای آنلاین است، برگزار شد و سهم امارات از میان شرکت کنندگان به 65 درصد و سهم کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به 12 درصد می رسید.

در همین حال بازار جهانی سفر لندن که در نوامبر برگزار می شود، در سال های گذشته بیشتر تاکید خود را بر جذب خارجی ها گذاشته بود؛ به طوری که در سال 2013 حدود 60 درصد از حاضران در این نمایشگاه از کشورهای خارجی در آن حضور یافته و 40 درصد نیز بریتانیایی بودند. این نمایشگاه که سال گذشته 4 روزه بود، امسال در 3 روز برگزار شد. این نمایشگاه که بیشترین میزان مدیران عامل صنعت سفر را به خود جلب می کند، امکان مذاکره و بهره مندی از آخرین تحقیقات، بینش ها و ایده ها در این حوزه را فراهم می سازد. سال گذشته بیش از 50 هزار نفر در مورد معاهداتی به ارزش 3.7 میلیارد دلار مذاکره کرده و در بیش از 100 سمینار آموزشی شرکت کردند.

مطابق آماری که برای سال 2013 ارائه شده است، کل شرکت کنندگان در این نمایشگاه به 55 هزار نفر می رسیدند و 3.7 میلیارد دلار در جریان آن نمایشگاه برای راه اندازی کسب و کارهای جدید در نظر گرفته شد. علاوه بر این، حدود 95 درصد از تماس هایی که در این نمایشگاه برقرار شد، با کیفیت خوبی همراه بود. همچنین 96 درصد از شرکت کنندگان نیز اظهار کردند از برگزاری این نمایشگاه در سال 2013 رضایت داشته اند که چنین رقمی شگفت انگیز و نشان دهنده کارآیی این نمایشگاه بود. از آمار دیگری که از برگزاری نمایشگاه در سال 2013 موجود است، می توان به درخواست حدود 12 هزار ملاقات از طریق MY WTM اشاره کرد. نگاهی به آمار فوق نشان می دهد این نمایشگاه تا چه میزان اهمیت دارد. از نظر میزان مخارج و شرکت کنندگان و سایر شاخص های دیگر، نمایشگاه لندن فرصتی بسیار مهم برای بازار جهانی سفر و فعالان آن به شمار می رود و برای فعالان ایرانی نیز می تواند مفید باشد.

بیانیه نشست وزیران WTM لندن

امسال نیز همچون دیگر سال ها در حاشیه بازار جهانی سفر لندن، نشست وزیران WTM و سازمان جهانی گردشگری برگزار شد و مواردی در آن مورد تاکید قرار گرفت. در این اجلاس، توریسم به عنوان یکی از پر سرعت ترین و مهم ترین بخش ها در رشد اقتصادی امروزه عنوان شد که در طول دهه های گذشته، ورود گردشگران بین المللی بیش از دوبرابر شده و از 528 میلیون نفر در سال 1995 به 1.2 میلیارد نفر در سال 2015 رسیده است.

در بیانیه این نشست به اهمیت گردشگری در سطح جهانی و رشد مداوم آن اشاره و به چالش کشیدن مرتب آن توسط بحران ها و ریسک های ساخته دست انسان و طبیعت ذکر شده است. چرا که این بحران ها تاثیر قابل توجهی بر مقاصد گردشگری می گذارند و اقتصاد و ساختارهای اجتماعی آنان را در معرض تهدید قرار می دهند. با توجه به اینکه گردشگری عمدتا فارغ از مواد اولیه و اغلب وابسته به درک و دریافت ذهنی افراد است، به شدت نسبت به اهداف و ریسک های ذهنی حساس است. طبق این بیانیه برای مدیریت کردن این چالش ها، ساختارها و فرآیندهای مرتبط باید به شکلی مستحکم اما انعطاف پذیر ارائه شوند و درک واضحی از نیازها و دغدغه های بخش گردشگری داشته باشند؛ درحالی که تعادل میان امنیت و سفر بدون مرز را حفظ می کنند.

علاوه بر این، دغدغه های امنیتی جدید پیشرفت های انجام شده در تسهیل سفر در سراسر جهان را با تهدید مواجه کرده است. بر اساس آخرین گزارش آزادی ویزای سازمان جهانی گردشگری، سهم گردشگران نیازمند ویزای سنتی رو به کاهش بوده و اخیرا در نازل ترین سطح خود قرار دارد. در سال 2015، حدود 39 درصد جمعیت جهان توانستند بدون ویزای سنتی سفر کنند که نسبت به 23درصد در سال 2008، رشد داشته است. این درحالی است که از سال 2009 مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری با تسهیل سفرهای گردشگری و تسهیل برخی قوانین مربوط به آن از جمله استفاده از فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی مدرن در زمینه تسهیل ویزا و راحت تر کردن سفر موافقت کرد.

اما در نشست سال 2016 نیز وزرای بازار جهانی سفر و سازمان جهانی گردشگری برخی مشکلات را مطرح کردند. شناسایی چالش های مهم امنیت و ایمنی که رو به روی بخش گردشگری قرار می گیرند و نحوه رویارویی با آنها؛ چگونگی ایجاد گفتمان میان گردشگری و امنیت برای تقویت هماهنگی موثر، اشتراک اطلاعات و ارتباطات در آمادگی برای بحران، مدیریت و بهبود یافتن پس از آن؛ چگونگی رشد یکپارچگی گردشگری و امنیت و توسعه بخش گردشگری مستحکم از طریق مکانیزم ها، منابع و مهارت های فنی کافی؛ چگونگی کار کردن نزدیک به هم مقاصد و بازارهای هدف از طریق بخش های عمومی و خصوصی برای ارتقای امنیت و سفرهای بدون مرز و چگونگی بیشینه کردن استفاده از فناوری برای گسترش امنیت ملی و اقتصادی از جمله موارد مورد بحث در این اجلاس بوده است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « روزنامه دنیای اقتصاد » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1