20 آوریل 2024 - 07:47

دستان خالی رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی

7 نوامبر 2016 - 15:30 dsfr.ir/wo6vc

دستان خالی رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی
مرتضی لطف اللهی
نخستین روز کاری رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی از معاونت بانوان وزارت ورزش و اخیرا دفتر تقسیمات کشوری به ریاست این سازمان منصوب شد.

به گزارش همشهری آنلاین؛ چند ساعت پس از دریافت حکم رئیس جمهور او به ساختمان ارگ آزادی تهران رفت و نخستین روز فعالیت جدید خود را این بار به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حساس و تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آغاز کرد. با ورود او به اتاق ریاست سازمان میراث فرهنگی، پازل استفاده بیشتر از زنان در کابینه تکمیل شد.

زهرا احمدی پور تجربه ای در بخش های مرتبط با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ندارد و سکان ریاست این سازمان اکنون به او سپرده شده است. پیش از سکانداری احمدی پور، فعالان هر 3 حوزه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همراه با جمعی از باستان شناسان کشور به رئیس جمهور پیشنهاد دادند سکان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور را به فردی توانمند و کارآزموده در این سازمان بسپارد اما رئیس جمهور چنین نکرد.

زهرا احمدی پور صبح دیروز به دفتر کار جدید خود در خیابان آزادی تهران رفت و در نخستین گام، در جمع چندنفر از مدیران کل سازمان میراث فرهنگی سخنانی گفت که مشخص می کند او شناختی از فعالیت های تخصصی مرتبط با حوزه انتصابی اش ندارد.

مدیر دفتر سابق تقسیمات کشوری و رئیس کنونی سازمان میراث فرهنگی، 3 جمله به میراث فرهنگی اختصاص داد:

«باید تلاش کنیم مراقبان و محافظان امین و خوبی برای سرمایه های ملی باشیم.»، «در چرخه تمدنی انقطاع به وجود آمده که باید این چرخه تکمیل و متصل شود.»، «هرکسی در این سرزمین زندگی می کند با فرهنگ بیگانه نیست و باید عرصه های فرهنگی را بیش از پیش وارد زندگی مردم کنیم.»

ارزیابی همین چند جمله مشخص می کند احمدی پور شناختی از کارکرد و وظایف حوزه میراث فرهنگی ندارد. او 2 جمله نیز در حوزه صنایع دستی گفت:

«صنایع دستی و هنرهای سنتی در ماه های آینده نقطه قوت دولت برای تحرک اقتصادی و پویایی جوامع محلی خواهد بود.» و «ایجاد اشتغال پایدار در این حوزه و تضمین خرید آثار منجر به ازدیاد جمعیت روستاها و بهبود معیشت مردم این مناطق می شود.»

3 جمله هم در مورد گردشگری گفته است:

«پیگیری مسائل و رفع موانع گردشگری داخلی و خارجی اولویت کاری است.»، «رشد و رونق گردشگری خارجی جدی ترین اثر اجرایی شدن برجام است.» و «سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مسئول بالفعل کردن پتانسیل ظرفیت های گردشگری کشور است.»

بازخوانی این اظهارات مشخص می کند نخستین روز کاری رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همراه با هیجان ناشی از انتصاب در کسوت معاون رئیس جمهور، به دور از آگاهی و اطلاع دقیق از وظایف این سازمان صورت گرفته و مدیر سابق دفتر تقسیمات کشوری در سازمان میراث فرهنگی شروع خوبی نداشته است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « روزنامه همشهری » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.

دیدگاه ها

  • سپيده 7 نوامبر 2016 - 16:06

    يه صورتكى تو تلگرام هست چپ چپ نگاه مى كنه! الان براى شما بايد اونو گذاشت به خاطر اين مطلب! حداقل دليل بد بودن جملات و شروع خوبى نداشتن رو مى گفتين ما هم متوجه بشيم. بعدم به عمل كار برآيد به سخنرانى نيست كلا.

  • یعقوب امین زاده 7 نوامبر 2016 - 23:03

    با سلام
    به نظر من سرکار خانم دکتر احمدی پور، ولو اینکه تجربه قبلی در حوزه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نداشته اند، لیکن اتفاقا به مهمترین مساله ها و موضوعات مبتلا به صنایع دستی و گردشگری و میراث فرهنگی کشور پرداخته و همین بیانات نقل شده از ایشان به خوبی نشان می دهد که مساله های اصلی این سازمان را به خوبی می شناسند و اگر همین چند جمله کوتاه را هم در نظر بگیریم همین مقدار هم خود به تنهایی می تواند راهبردهای مناسبی در جهت رفع معضلات گردشگری کشور باشد.
    لطفا انتظار نداشته باشیم که ایشان نیز به مثابه گذشته پروژه های عجیب و نامفهومی همچون گردشگری حلال را سرلوحه کار خویش قرار داده و بر آن ببالند.

    وانگهی همه باید به تشخیص رئیس جمهور محترم احترام بگذاریم. این همان رییس جمهوری است که با تدابیر بی نظیرشان ایران را از پرتگاه تحریمها نجات بخشید و با راهبردهای مناسب تورم را مهار نمود و کشور را اینک در مسیر توسعه و پیشرفت رهنمون نموده است.
    بدانیم که خانم دکتر احمدی پور را همان رئیس جمهوری انتخاب نموده که آقای دکتر ظریف را انتخاب نموده.
    پس لطفا به انتخاب رئیس جمهورمان احترام بگذاریم و به ایشان اعتماد کافی داشته باشیم.

    با تشکر
    یعقوب امین زاده
    کارشناس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی تهران

  • علیزاده 8 نوامبر 2016 - 14:59

    کارشناس محترم
    ظریف کارشناس تخصصی حوزه کاری خود و از اساتید برجسته فن دیپلماسی است .شکی نیست و از حسن انتخاب رییس جمهور هم متشکریم اما ارتباط بین این دو انتخاب ظاهرا فقط برای شما معلوم است چون فعالان این صنعت هیچ ربطی بین سرکار خانم دکتر احمدی پور و گردشگری نمی بینند .

  • امین زاده 15 فوریه 2017 - 01:15

    دوست گرامی
    از اینکه نظرات خویش را بیان نموده اید متشکرم.
    آقای رئیس جمهور غیر از انتخاب سرکار خانم احمدی پور ده ها گزینه دیگر نیز در داشتند که انتخاب نمایند، لیکن خانم دکتر را انتخاب نمودند. عرض بنده این است که رئیس جمهور مدبر و کاردان، خیلی بیشتر از بنده و شما به جوانب امر آگاهی دارند و انتخابشان حتما از روی شناخت بوده است.
    چون شایسته نیست که خدا نکرده بپنداریم که اننتخاب آقای دکتر ظریف عزیز از سوی رئیس جمهور گرامی، آگاهانه بوده و سرکار خانم دکتر احمدی پور ناآگاهانه!!!!

  • ناشناس 8 نوامبر 2016 - 08:25

    حرف های بی ربطی هم نزده شما می خواهید چیزی که دوست دارید رو برداشت کنید وگرنه بی ربط نیستن ضمن این که پول هایی که از ابراهیمبای و حمزه زاده وامثالهم گرفته بودید رو خوردید حالا دارید ادای دین می کنید بهشون بهتره به کشور و وطن ادای دین کنید احمق ها

  • مهدوی نژاد 8 نوامبر 2016 - 13:59

    دوست عزیز خوابی؟ بیداری؟ خبرهای دنیای سفر رو نخوندی انگار!!! دنیای سفر با آمدن حمزه زاده به شدت مخالفت کرد و جایی هم ندیدم از ابراهیم بای دفاع کرده باشه. دنیای سفر خیلی واضح از رحمانی موحد دفاع کرد.

  • علیزاده 8 نوامبر 2016 - 09:52

    برای فعالان این حوزه تخصصی جای تعجب چندانی ندارد . ما همیشه عادت کرده ایم به ریاست این سازمان به دیده مهمان نگاه کنیم که می آیند و می روند . اما این بار ادبیات جدیدی به واژگان تخصصی ما افزوده شده است . باید دید کلماتی جون "گردشگری خارجی" چه معنایی در قاموس رییس جدید دارد . چنین اصطلاحی در فرهنگ ها و لغت نامه های گردشگری نیست . مهم تر از همه وظیفه رییس در برنامه ششم توسعه تعریف شده و اهداف نیز مشخص است . یک مطالعه اجمالی کافی بود!

1