29 مارس 2024 - 15:45
اکونومیست خبر داد

سرمایه گذاری چینی ها در هتل های آمریکایی

1 نوامبر 2016 - 12:00 dsfr.ir/yn2bo

سرمایه گذاری چینی ها در هتل های آمریکایی
hilton.com
هتل هیلتون نیویورک

موج سرمایه گذاری چینی ها به صنعت هتل داری آمریکا رسیده است و شرکت های چینی برای خرید سهام هتل های آمریکا تلاش می کنند.

سال ها رشد اقتصادی بی نظیر چین موجب شده است تعداد فراوانی از چینی ها به ثروت های کلانی برسند و در نتیجه شاهد سرمایه گذاری آنها در جای جای جهان هستیم؛ سرمایه گذاری هایی که از مرزهای چین فراتر رفته و بازارهای املاک و مستغلات غرب و حتی خرید بنگاه های اقتصادی غربی را در بر می گیرد. اکنون موج سرمایه گذاری چینی ها به صنعت هتل داری آمریکا رسیده است و شرکت های چینی برای خرید سهام هتل های آمریکا تلاش می کنند.

نشریه اکونومیست در جدیدترین شماره خود مقاله ای را به این موضوع اختصاص داده است و می نویسد: «مشاهده گردشگران چینی در شهرهای آمریکا، از نیویورک گرفته تا هونولولو، به مساله ای عادی تبدیل شده است. هر ساله حدود 2 میلیون چینی از آمریکا دیدن می کنند و پیش بینی می شود این رقم تا پایان دهه جاری به بیش از 3 میلیون نفر افزایش یابد، اما این فقط گردشگران چینی نیستند که از مهمان نوازی آمریکایی بهره مند می شوند؛ سرمایه گذاران چینی نیز از این مهمان نوازی برخوردار می شوند.» به این ترتیب چین سعی دارد، ارزهایی که گردشگرانش از کشور خارج می کنند در نهایت به جیب خودشان سرازیر شود.

چینی ها کدام هتل ها را خریده اند؟

بر اساس گزارش اکونومیست، به تازگی گروه اچ ان ای که شرکت چینی فعال در زمینه هوانوردی و گردشگری است، اعلام کرده قصد دارد 25 درصد از سهام گروه هتلداری هیلتون را خریداری کند. به این ترتیب این شرکت چینی بزرگ ترین سهامدار این گروه هتلداری خواهد شد. این توافق جدیدترین توافق در سالی است که در آن شاهد سرمایه گذاری های قابل توجه چینی ها در هتل های آمریکا بوده ایم. در همین حال، طی ماه آوریل، یکی از زیرمجموعه های اچ ان ای اعلام کرد گروه هتل های کارلسون، متشکل از مجموعه هتل های رادیسون و برندهای دیگر را خریداری کرده است. ماه گذشته نیز گروه بیمه انبانگ در قراردادی به ارزش بیش از 5 میلیارد دلار، فرآیند خرید 15 هتل آمریکایی را تکمیل کرد. هتل جی دبلیو ماریوت در نیویورک، هتل وستین اس تی.

فرانسیس در سانفرانسیسکو، هتل اینترکانتیننتال در شیکاگو، هتل فور سیزن در واشنگتن دی سی و دو تفرجگاه ریتز کارلتون از جمله این هتل ها هستند. هفته گذشته نیز خبری منتشر شد مبنی بر اینکه شرکت بیمه چاینا لایف، رهبری یک گروه سرمایه گذاری را بر عهده دارد که 2 میلیارد دلار سهام مجموعه ای از 280 بنگاه آمریکایی را خریداری می کند. همه این سرمایه گذاری ها پس از آن روی داده است که انبانگ سال گذشته هتل مشهور والدورف آستوریا واقع در نیویورک را با مبلغ 2 میلیارد دلار خریداری کرد. این مبلغ بیشترین میزانی است که تاکنون برای خرید یک هتل آمریکایی پرداخت شده است. با توجه به قراردادهای چشمگیری که ثبت شده، تلاش ناموفق انبانگ در اوایل سال جاری برای تصاحب هتل ها و ریزورت های استاروود، کم اهمیت به نظر می رسد.

دو دلیل خرید هتل ها توسط شرکت های بیمه و هواپیمایی

همه اینها در شرایطی است که طبق گزارش اکونومیست، خرید هتل از سوی شرکت های بیمه و شرکت های هواپیمایی اقدامی متداول نیست، اما احتمالا به دو دلیل انجام می شود؛ یک دلیل این است که صنعت هتل داری آمریکا مکانی امن است تا سرمایه گذاران چینی بتوانند پول خود را در آن سرمایه گذاری کنند. کندی رشد اقتصادی چین طی چند سال گذشته، نگرانی هایی را در این کشور به وجود آورده و سرمایه گذاران را ترغیب کرده است در خارج از کشور خود سرمایه گذاری کنند. آنها به شدت مشتاق خرید املاک لوکس در مکان هایی مانند نیویورک و ونکوور هستند. در این دو شهر تملک املاک از سوی چینی ها مساله ای عادی شده است. با توجه به این مساله که صنعت هتل داری آمریکا صنعتی قدرتمند است و برای مثال طی سال گذشته تعداد اتاق های رزرو شده در آمریکا رکورد زد و همچنین با درنظر گرفتن این موضوع که سرمایه گذاران چینی به دنبال تنوع بخشی به سرمایه گذاری های خود هستند، هتل ها گزینه های مناسبی برای سرمایه گذاری محسوب می شوند.

در همین حال دلیل دوم، ایجاد نوعی از ادغام عمودی در صنعت گردشگری است؛ ادغام عمودی فرآیندی است که طی آن یک شرکت، شرکت های توزیع و پخش محصولات خود را خریداری می کند تا پس از مرحله تولید، کنترل خود را بر این بخش ها افزایش دهد. این اقدام تاثیری بزرگ بر اقتصاد سفر دارد. شرکت اچ ان ای در این مورد بسیار بلندپرواز است. رئیس هیات مدیره اچ ان ای قصد دارد تا سال 2020 این شرکت را به یکی از 100 شرکت برتر جهان و تا سال 2030 به یکی از 50 شرکت برتر جهان تبدیل کند. به نظر می رسد خرید هتل های آمریکایی راهی برای رسیدن به این هدف به شمار می رود. اچ ان ای در سال 1993 به عنوان یک شرکت هواپیمایی منطقه ای در جزیره هاینان چین تاسیس شد.

براساس این گزارش، این شرکت در حال حاضر نزدیک به 100 میلیارد دلار دارایی و 200 هزار کارمند دارد. این شرکت سهام بیش از 2 هزار هتل را خریداری کرده است و سالانه بیش از 90 میلیون مسافر را جابه جا می کند. اچ ان ای به تازگی قراردادی برای خرید یک شرکت اجاره هواپیما، یک تامین کننده غذا و یک شرکت تحویل بار، منعقد کرده است. این اقدامات در شرایطی صورت می گیرد که تعداد سفرهای چینی ها در حال ثبت رکورد است. براساس آمار آکادمی سفر چین، در سال جاری گردشگران سرزمین اصلی چین بیش از 70 میلیارد دلار در داخل و خارج از چین خرج کرده اند و شرکت های چینی نیز در تلاش هستند تا حد امکان این پول ها را نصیب خود کنند.

به این ترتیب شرکت هایی مانند اچ ان ای می توانند همه مراحل سفر بسیاری از چینی ها، از عوامل قابل مشاهده مانند شرکت های هوایپمایی و هتل ها گرفته تا عوامل نامحسوس را مدیریت کنند. این مساله به این معنی است که در یک سفر به آمریکا و اقامت در هتل آمریکایی، احتمالا اکثر پول خرج شده در این سفر، به جیب شرکت های چینی می رود. به گزارش «دنیای اقتصاد»، درحالی که بسیاری از کشورها این نگرانی را دارند که گردشگران خروجی شان چه میزان ارز را از کشور خارج می کنند، حالا چین با جمعیت بسیار زیاد گردشگران خروجی خود سیاستی را در پیش گرفته که از این نگرانی رهایی یابد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « روزنامه دنیای اقتصاد » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1