24 آوریل 2024 - 14:45

بی توجهی گنجینه آب سازمان آب و برق خوزستان به پل تاریخی کوت عبدالله!

28 سپتامبر 2016 - 14:30 dsfr.ir/w9139

بی توجهی گنجینه آب سازمان آب و برق خوزستان به پل تاریخی کوت عبدالله!
قاسم منصور آل کثیر
پل تاریخی کوت عبدالله شهرستان کارون

فعالان میراث فرهنگی خوزستان امیدوارند گنجینه آب سازمان آب و برق این استان توجه بیشتری نسبت به پل تاریخی کوت سید صالح داشته باشد.

یک دوستدار میراث فرهنگی در گفت و گو با دنیای سفر گفت: پل تاریخی کوت سید صالح از آثار تاریخی شهرستان کارون است که دارای معماری بسیار منحصر به فردی بوده و از 39 ستون و 40 دهانه تشکیل شده و به شماره 15867 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

قاسم منصور آل کثیر افزود: این پل تاریخی اولین اثر ثبت شده ملی شهرستان کارون است. این پل با طول 124 متر متعلق به دوره پهلوی اول که برای تردد در زمان سیل ایجاد شده است.

آل کثیر توضیح داد: دو سال است که مسئولان وعده داده اند که این میراث جاودانه و تنها اثر ثبت شده در این شهرستان ترمیم و بازسازی شود، ولی هر روز شاهد آسیب دیدن این اثر تاریخی هستیم. وی افزود: هم اکنون شاهد هیچ گونه روشنایی در اطراف پل یا جمع آوری نخاله های اطراف این پل تاریخی نیستیم و فعالان میراث فرهنگی انتظار دارند حداقلی از امکانات برای نورپردازی و نگهبانی از این بنا را اتخاذ شود.

این فعال میراث فرهنگی استان خوزستان همچنین با اشاره به قوانین مربوط به گنجینه ملی آب گفت: در ماده 2 بخش هدف گنجینه ملی آب آمده است که این گنجینه، آثار و ابنیه، تأسیسات، ابزار و وسایل، مدارک و مستندات آب را از دوران قدیم تاکنون شناسایی، بررسی، ‌گردآوری، مرمت، بازسازی و نگهداری کرده و ضمن ارائه به همگان و ایجاد انگیزه تحقق و تتبع به تهیه اطلاعاتی به منظور مطالعه، شناخت، تجزیه و تحلیل، آموزش و بهره گیری از این آثار پرداخته و در چارچوب این اساسنامه فعالیت می کند.

آل کثیر گفت: همچنین از دیگر وظایف گنجینه تلاش در جهت انتقال میراث گرانبهای گذشتگان به نسل فعلی و آینده در جهت پیشرفت جامعه، ارتقاء آگاهی عمومی، نمایش زیبایی های سمعی و بصری آب شامل جلوه های طبیعی، حالات و شکل های مختلف و همچنین ارائه انواه عملکردی آن و ... است.

وی توضیح داد: طبق آخرین اطلاعات در این خصوص، مکاتبات فعالان میراث فرهنگی با گنجینه آب متاسفانه بی نتیجه مانده است. البته با خبر شدیم که میراث فرهنگی اخیرا بودجه ای تخصیص کرده که البته نیاز به حمایت گنجینه آب نیز دارد.

این فعال میراث فرهنگی استان گفت: جیل و جنگیه (کوره آجرپزی) و مسجد حضرت زهرا (شکاره قدیم) و تک مناره از دیگر آثار تاریخی کوت عبدالله و در آستانه ثبت هستند که نیاز به توجه ویژه دارند.

وی همچنین اظهار کرد: روز جمعه 9 مهرماه جاری جمعی از فعالان اجتماعی فرهنگی قرار است با هدف توجه بیشتر به میراث فرهنگی در کنار این پل مراسم فرهنگی برگزار کنند. مدیریت این مراسم را سید کاظم قریشی بر عهده دارد که مقرر شده گروه تئاتر کودکان «اگزار للمسرح» به سرپرستی استاد قریشی به اجرای برنامه بپردازند.

دیدگاه ها

  • فرهاد رهبری 28 سپتامبر 2016 - 15:10

    با درود. آغاز گزارش نخستین جمله ی پاراگراف نخست (یک دوستدار میراث فرهنگی!) چه دوستداری؟! در چه استانی؟ !با کدام مشخصه ها؟! بطور معمول دوستداران میراث در سطح و گستره ی محلی، استانی و یا ملی در فعالیت و کوشش هستند، هرچند که در هر سطحی که باشند در نوشته ها و گزارش های آنها رنگ بوی بومی-ملی بچشم می خورد و باید هم اینگونه باشد و دیگر اینکه در اینگونه کنش ها با فراخوان از همه فعالین و انجمن های فعال و کوشنده در شهر و استان دعوت و یا فراخوان انجام می شود، بویژه در استان هایی که گوناگونی اقوام و ادیان نیز بچشم می خورد. امیدوارم کوشش هایی که با نام های مختلف و به پای میراث انجام می شود در اندیشه و کار، رنگ بوی ملی و در کمک به همبستگی و همگرایی بیشتر ملی و میهنی و در راستای یکپارچگی و سربلندی هرچه بیشتر و بهتر سرزمین مان ایران باشد که در قاموس و فرهنگ ایرانی بدخواهی، کینه توزی و جدا پنداری راه ندارد.
    با سپاس فرهاد رهبری دوستدار میراث فرهنگی و دانشجوی گردشگری

  • کامران معزی 5 اکتبر 2016 - 11:35

    در پاسخ به مطلب دوستی که در بالا اظهار نظر کرده بود بلافاصله نام آقای آل کثیر و آقای رهبری را در گوگل سرچ کردم. به راحتی فاصله و عمق مطالب هر دو در گوگل مشخص شد. تعجب کردم که چگونه اقای رهبری در خصوص آقای آل کثیر چنین اظهاراتی داشتند و اصولا اظهار نظر ایشون درباره ی کینه توزی و جداپنداری چه ربطی با موضوع مصاحبه داشت؟ گویا ایشون از قرض و پیشداوری چنین مطلبی ناصوابی را در حق آقای آل کثر نوشتند. چشم ها را باید شست...

  • فرهاد 6 اکتبر 2016 - 14:23

    با درودی دگر بار،شما که پیرو نوشته ی من پاسخی دادید و در آغاز توجه خوانندگان را به جستجو در گوگل جلب نمودید و حتما منظوری را دنبال میکنید،باید این نکته را نیز بیافزایم و توجه خوانندگان گرامی به این مهم جلب نمایم و خود شما،که نام انجمن بوم آب و آفتاب را نیز در گوگل جستجو کنید تا بیشتر، روشنتر پیرامون فعالیتهای کوشندگان میراث فرهنگی آشنا شوید که حتما آن هم میراثی است در گذر هزاره ها و همه ی ما نخست بنام ایرانی و سپس بنام شهروند و یا روستا نشین درجای جای ایران عزیز زیست میکنیم و در عین بازگو کردن کاستی ها بوجود آن و پیشینه ی پر افتخارش نیز می بالیم.
    فرهاد رهبری
    دبیر انجمن بوم آب و آفتاب(البته اکنون مدتیست غیر فعال میباشد)

  • ناشناس 6 اکتبر 2016 - 18:35

    با سلامی دوباره،مدتی پیش پایان ماه رمضان و مصادف عید دینی و مذهبی فطر، در دنیای سفر گزارشی از آقای ال کثیر درج شد با این عنوان "خوزستانیها امشب سفره عید پهن میکنن" و عکسی که همراه گزارش بود مربوط به قومیتی و بخشی از مردم خوزستان میشد و درگزارش هم به پهن کردن سفره و آداب و رسوم خاص این روز پرداخته بود،پرسش این است آیا این تصویری از اکثریت و کلیت مردم خوزستان است،آیا بیشترین تجمع مردم اهواز در مصلی شهر اهواز نیست؟!بهتر است آقای الکثیر سری به انجا میزد و از امثر مردمی که برای نماز روز عید فطر آمده بودند گزارش و تصویر تهیه میکردند،آقای کامران معزی،آنگاه که سخن از استان خوزستان است چرا نوشته ها و تصاویر برخی گزارشگران رنگ و بوی قومیتی خواص میگیرد! بارها و بارها پیش آمده در بزنگاه های مختلف بطور مثال برای گرفتن بزرگداشت فردوسی که هویت و موجودیت ما و کشورمان با آن گره خورده عده ای داد اعتراض و برخی دیگر توهین سر میدهند،انگاه که پای جعل نام خلیج فارس به میان توسط برخی کشورهای آنسوی آبها سر داد میشود و در اینسو دوستداران و کوشندگان میراثی و فرهنگی میهن با ارایه مستندات راستین و یادآوری تاریخی این پهنه آبی دلایل تاریخی می آورند عده ای روی ترش میکنند! چرا هنگامی که در کشور عربستان به ایرانیان به عناوین گوناگون توهین و تعرض میشود و در کشورمان مردم به اعتراض و عکس العمل به اعراب سعودی و بیگانه مینمایند،عده ای بهشان برمیخورد و با بزرگ نمایی و تعمیم آن به هم وطنانمان سعی در تحریک قومیتی دارند!تا بحال برخی که خود را ژورنالیست، فعال میراثی،فرهنگی و.... میدانند،چرا در بزنگاه های ملی که نیاز است یکپارچگی مردمی ملی و میهنی خود را بروز دهیم،بموقع نشان نمیدهیم؟! آقای معزی شما من را متهم کردید به قرض(احتمالا غرض ورزی منظورتان بوده)و...،، من همچنان بر روی سخن خود هستم.برخی ها میتوانند خود را ژورنالیست و فعال فرهنگی و میراثی قومی بنامند(مثلا فعال قوم عرب استان خوزستان)اما دوستدار و فعال میراث فرهنگی در استان خوزستان یا قونیتهای چندگانه و حتا وجود شماری از ادیان دیگر درست نمیباشد و پیشنهاد میکنم این دست فعالین که شناخته شده هستند و حتما نیت خیر درسر دارند در راه یکپارچگی و همبستگی بیشتر مردمی و میهنی قلم برانند و گام بردارند،با سپاس از خوانندگان گرامی و پوزش که نوشتارم اندکی به درازا کشید و سپاس ویژه از پرسنل و دست اندرکاران گرامی دنیای سفر که در روشنتر شدن مباحث و موضوعات با انعکاس دیدگاه کوشش و کار خبری و رسانه ای را بصورت درست به انجام می رسانند

  • علیرضا افشاری 10 اکتبر 2016 - 11:09

    فرهاد عزیز، متوجه منظورت نشدم. هر ایرانی می‌تواند و می‌بایست دوستدار میراث فرهنگی‌مان باشد. به شخصه از آقای آل کثیر سپاسگزارم برای توجه‌اش به این میراث . کمکی هم از دست ما برآید در خدمت هستیم (دیده‌بان یادگارهای فرهنگی و طبیعی ایران).

1