29 مارس 2024 - 15:46

بحران مهاجرت، پس از جنگ جهانی دوم

26 سپتامبر 2016 - 12:30 dsfr.ir/5h4n2

رسیدگی به بحران مهاجرت در اجلاس سازمان ملل متحد

مهاجرت ذاتا خطرناک نیست، اما اگر به دنبال جنگ و فقر و بحران های اجتماعی و اقتصادی این چنینی باشد، تبدیل به یک بحران می شود.

بحران مهاجرت، جدی ترین بحران در دنیا پس از جنگ دوم جهانی است. تاکنون کشورهای مختلف برای مقابله با این بحران، اقدامات مختلفی را انجام داده اند و این بار کشور ها در اجلاس سازمان ملل متحد به آن می پردازند. مهاجرت ذاتا خطرناک نیست، اما اگر به دنبال جنگ و فقر و بحران های اجتماعی و اقتصادی این چنینی باشد، تبدیل به یک بحران می شود. در حال حاضر 44 کشور به کمک 73 برنامه در حال کمک برای حل این بحران جهانی هستند.

رسیدگی به بحران مهاجرت در اجلاس سازمان ملل متحد

هفتاد و یکمین اجلاس رسمی سازمان ملل متحد در نیویورک با حضور بیش از 130 رهبر و روسای دولت های کشور های مختلف و 50 وزیر امور خارجه از 20 سپتامبر آغاز شد، تا 26 همین ماه ادامه خواهد داشت. پرداختن به موضوع سوریه و در واقع بحران پناهندگان یکی از مهم ترین موضوعات این اجلاس است. اهمیت موضوع رسیدگی به بحران مهاجرت در دنیا و فجایع انسانی که در جزایر یونان رخ می دهد، تا حدی است که نخستین روز مذاکرات و اجلاس به آن اختصاص داده شد.

در آمریکا نرخ پایین بیکاری به رکود می انجامد

به عقیده یکی از مقامات بانک مرکزی آمریکا، نرخ بیکاری بیش از حد پایین، همانطور که قبلا هم تجربه شده، برای اقتصاد یک خطر محسوب می شود. یک مقام رسمی بانک مرکزی آمریکا می گوید: «پایین آوردن بیش از حد نرخ بیکاری در ایالات متحده آمریکا به رکود اقتصادی منجر می شود.» این مقام ضمن مخالفت با تصمیم بانک فدرال مبنی بر ثابت نگه داشتن نرخ ها، از یک رکود اقتصادی به دنبال بازگشت تورم هشدار داد. او گفت که پر کردن بیش از حد ظرفیت اشتغال و به دنبال آن افزایش دستمزد ها به تورم می انجامد و تعادل بازار را برهم می زند.

کاهش رشد اقتصادی منطقه یورو در بخش خصوصی

نرخ رشد اقتصادی در بخش خصوصی کشورهای حوزه یورو، طی 20 ماه گذشته به پایین ترین حد خود رسید. رشد فعالیت های بخش خصوصی در ماه سپتامبر، براساس شاخص مدیران خرید (PMI)، از ابتدای سال 2015 تاکنون به پایین ترین سطح خود رسیده است. این شاخص در ماه سپتامبر 52.6 درصد به ثبت رسیده در حالی که ماه گذشته 52.9 درصد بوده است. یکی از کارشناسان اقتصادی عضو Markit می گوید که رشد منطقه یورو در این بخش به طور عمده به فعالیت های اقتصادی فرانسه متکی است که در ماه سپتامبر نیز این کشور در بخش خصوصی عملکرد خوبی نسبت به سایر کشورها داشته است. همچنین پیش بینی می شود که با توجه به کاهش رشد آلمان، به عنوان موتور اصلی گسترش و توسعه اقتصادی منطقه یورو، بهبود اوضاع اقتصادی در حوزه یورو تا پایان سال ناهموار باقی خواهد ماند.

بازار داغ بدهی های روسیه

روسیه به دنبال سقوط درآمدهای نفتی خود، یک میلیارد و 250 میلیون دلار برای دومین بار از بازارهای بین المللی وام گرفت و بدهی خود را افزایش داد. در بیانیه وزارت دارایی روسیه، این مبلغ در قالب اوراق بهادار 10 ساله است. ماه مه امسال، دولت روسیه برای نخستین بار بدهی عمومی خود را به بازارهای بین المللی که از سال 2013 به دلیل تحریم های غرب (به خاطر بحران اوکراین)، به تعویق افتاده بود، تسویه کرد. دولت روسیه کسری بودجه خود را که ناشی از سقوط قیمت نفت است، با استفاده از ذخایر ارزی جبران کرده و خصوصی سازی یکی دیگر از برنامه های این کشور برای جبران درآمد پایین نفتی است.

کاهش تولیدات صنعتی در اتریش

تولیدات صنعتی کشور اتریش در یک سال گذشته، کاهشی 0.4 درصدی داشته است. در میان محصولات صنعتی، کالا های مصرفی بادوام 0.4 درصد کاهش داشته، در حالی که تولید کالاهای سرمایه ای 1.2 درصد افزایش داشته اند. در سال 2015 نیز، رشد تولید صنعتی این کشور در مقایسه با سال 2014، 0.3 درصد کاهش داشت.

1