29 مارس 2024 - 12:47

کشف اسکلت 2100 ساله یک انسان در دریا

21 سپتامبر 2016 - 17:00 dsfr.ir/hn9fx

کشف اسکلت 2100 ساله یک انسان در دریا
ساینس الرت
کشتی آنتیکیترا بزرگ ترین بقایای باستانی یک کشتی در جهان است که تاکنون کشف شده است.

گروهی بین المللی از باستان شناسان که در حال تجسس در بقایای کشتی مشهور آنتی کیترا در دریای اژه هستند موفق به کشف اسکلت یک انسان در بقایای 2100 ساله این کشتی شدند.

بر اساس گزارش ساینس الرت، در صورتی که دانشمندان بتوانند DNA این انسان را از اسکلتی که به دست آورده اند استخراج کنند، می توانند اطلاعات بیشتری از مسافرانی که سوار بر این کشتی بوده اند به دست آورند، کشتی که در قرن 65 پیش از میلاد غرق شده است. اطلاعات بیشتر درباره مسافران این کشتی نیز می تواند دیدگاهی روشن تر از مکانیزم دستگاه آنتیکیترا که در این کشتی کشف شده است در اختیار دانشمندان قرار دهد، ماشینی که به اولین رایانه جهان شهرت دارد.

کشتی آنتیکیترا بزرگ ترین بقایای باستانی یک کشتی در جهان است که تاکنون کشف شده است و غواصان اسفنج اولین بار آن را در سال 1900 مشاهده کردند.

در طول اولین تلاش ها برای استخراج از بقایای این کشتی، غواصان اسفنج مجموعه ای از مجسمه های مرمرین هزاران مدل دیگر از صنایع دستی را از درون این کشتی به سطح آب آوردند. در میان این یافته ها، ماشین آنتیکیترا بود، ابزاری شبیه به ساعت که از آن برای پیش گویی رویداد های نجومی استفاده می شده است و به اولین رایانه جهان شهرت یافته است.

محققان بر این باورند این ابزار در سال 100 یا 150 پیش از میلاد ساخته شده است و پس از غرق شدنش نمونه مشابه دیگری تا قرن 14 میلادی در جهان ساخته نشده است. در سال 1976 بقایای یک انسان در این کشتی کشف شد که به دلیل عدم وجود فناوری دی ان ای اطلاعات زیادی از آن به دست نیامد.

اکنون گروهی دیگر از محققان متشکل از محققان وزارت ورزش و فرهنگ یونان موفق به کشف بقایای بیشتری از اسکلت انسان در زیر تکه های خرد شده سفالین در این کشتی شده اند و این بار امیدوارند با کمک استخراج دی ان ای بتوانند اطلاعات بیشتری از سرنشینان این کشتی به دست آورند. بقایای این اسکلت برای بررسی های بیشتر به موزه تاریخ طبیعی دانمارک فرستاده خواهد شد.

برخلاف انتظار استخوان های کشف شده در طول این 2000 سال در کف دریا به خوبی باقی مانده اند و از وضعیت قابل قبولی برخوردارند. پس از کشف محققان توانستند با استفاده از تصویربرداری سه بعدی، یافته های خود را به سرعت با دیگر محققان به اشتراک بگذارند، بدون اینکه نیازی به بیرون کشیدن اسکلت باشد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « روزنامه همشهری » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1