28 مارس 2024 - 19:14
گزارشی ویژه از تناقض در حرف و عمل جامعه هتلداران ایران

در رکود هتلداری افزایش نرخ چه توجیهی دارد؟

19 سپتامبر 2016 - 20:00 dsfr.ir/5p93o

در رکود هتلداری افزایش نرخ چه توجیهی دارد؟
wikihotels.ir
رزرو اینترنتی اتاق هتل

احتمال افزایش نرخ هتل ها که توسط جامعه هتلداران ایران مطرح شده است با اظهارات قبلی مسئولان این تشکل مبنی بر پایین بودن ضریب اشغال هتل ها در تناقض است.

احتمال افزایش نرخ هتل ها که توسط جامعه هتلداران ایران مطرح شده است با اظهارات قبلی مسئولان این تشکل مبنی بر پایین بودن ضریب اشغال هتل ها در تناقض است.
در شرایطی که مسئولان جامعه هتلداران ایران معتقدند که ضریب اشغال هتل های کشور در مقایسه با سال قبل کاهش یافته است، این روزها زمزمه هایی مبنی بر احتمال افزایش قیمت هتل ها به گوش می رسد.

به گزارش پایگاه خبری هتل جار، رئیس جامعه هتلداران ایران چندی پیش در مصاحبه با خبرگزاری مهر با انتقاد از آمار اشتباه ارائه شده توسط مسئولان سازمان میراث فرهنگی در رابطه با ضریب اشغال هتل ها، اظهار داشت: آمار میزان اشغال هتل های کشور زیر 50 درصد است؛ اما مسوولان مختلف در حوزه گردشگری و سازمان میراث فرهنگی اعلام می کنند که هتل های ایران پر است و همین موضوع موجب شده بازرسان سازمان امور مالیاتی حساب های دفتری هتلداران را در نظر نگیرند و تحت تاثیر جو به وجود آمده از سوی برخی مسئولان گردشگری، خودشان برای هتل ها مالیات بنویسند.

مدیران و دست اندرکاران صنعت هتلداری کشور نیز در مصاحبه با پایگاه خبری هتل جار بر این موضوع و کاهش ضریب اشغال هتل های کشور تاکید داشته و هر کدام دلایلی را برای این امر معرفی برشمردند.

فلاحیان، مدیر هتل "شقایق" قم در مصاحبه با هتل جار اظهار داشت: بحث کلی که هتلداری ایران را تحت تاثیر خود قرار داده و منجر به کاهش ضریب اشغال شده است، موضوع "خانه مسافر" است. در گذشته خانه مسافرها تنها به مناطق شمالی مربوط می شد ولی در حال حاضر تمامی شهرهای کشور درگیر آن هستند.

فلاحیان در رابطه با وضعیت گردشگری ایران پس از برجام، ابراز داشت: متاسفانه بر خلاف آن چیزی که مسئولان اظهار می کنند، مسافر و گردشگر بسیار کمی وارد ایران شده است که این امر نه تنها در قم بلکه در شهرهایی مانند اصفهان و شیراز نیز قابل مشاهده است.

سیادتان، رئیس جامعه هتلداران استان فارس نیز ابراز داشت: بر خلاف سال های گذشته که در این ایام و با ورود گردشگران خارجی ضریب اشغال 75 درصدی را تجربه می‎کردیم، امسال و به دلیل حوادث ترکیه با کاهش 25 درصدی ضریب اشغال مواجه هستیم.

مهرداد خسروی، مدیرکل هتل پارسیان شیراز نیز در مصاحبه با خبرنگار هتل جار گفت: ضریب اشغال هتل پارسیان شیراز از ابتدای خردادماه تا این لحظه به شکل بسیار عجیبی کاهش داشته است به نحوی که در طول مدت 25 سال فعالیت با چنین سطح اشغال پایینی به خصوص در ماه مرداد روبه رو نبوده ایم.

این تنها بخشی از اظهارات مدیران هتل های سراسر کشور است که تماما موضوع کاهش ضریب اشغال در هتل تحت مدیریت خود را تایید و دلایل مختلفی از جمله خانه مسافر، هزینه های بالای سفر، مباحث سیاسی و ... را برای آن ذکر کرده نموده اند.

در این میان آنچه که موجب تعجب نگارنده شده است، انتشار مصاحبه ای از جانب مسئولان جامعه هتلداران ایران و اشاره به احتمال افزایش نرخ هتل در برخی از استان هاست.

رئیس جامعه هتلداران ایران این بار در مصاحبه با خبرگزاری مهر از احتمال افزایش نرخ هتل ها از ابتدای مهرماه خبر داد و گفت: نظرات را جمع بندی کرده و با هتلداران و بخش خصوصی و معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی جلسه ای برگزار می کنیم. شاید تصمیم بر این شد که برخی از استان ها ضمن افزایش نرخ، تخفیف ارائه کنند یا افزایش نرخ با چند ماه تاخیر اجرا شود.

بر همین اساس، رئیس جامعه هتلداران استان فارس نیز که پیش از این و در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم از عدم افزایش نرخ هتل های این استان در 6 ماه دوم سال جاری خبر داده بود با ارسال نامه ای برای مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس، درخواست خود مبنی بر افزایش 20 درصدی نرخ هتل ها در سال 96 را ارائه داد.

محمدحسین باقری، کارشناس و محقق صنعت هتلداری در خصوص موضوع افزایش نرخ هتل ها با اشاره به تصمیمات اشتباهی که همواره گریبانگیر صنعت هتلداری ایران شده است به خبرنگار هتل جار گفت: زمانی که 40 تا 50 درصد از ضریب اشغال یک هتل از طریق گردشگران خارجی و یا قرارداد با شرکت ها و سازمان ها مشخص است، هتلدار برای افزایش درآمد و سود خود 2 راه در پیش دارد، ضریب اشغال خود را از 50 به 70 برساند و یا اینکه با همان ضریب اشغال، اندکی قیمت خود را افزایش دهد تا در نتیجه درآمد بیشتر شود.

باقری اظهار داشت: زمانی که این افزایش نرخ به تمامی هتل ها تعمیم داده شود، هتل هایی که درصد اشغال مشخص و ثابتی ندارند به دلیل بالا رفتن قیمت، همان میزان کم مسافررا نیز از دست می دهند.

وی افزود: افزایش نرخ تاثیر کاملا منفی بر عملکرد هتل هایی دارد که مسافران به دلیل قیمت مناسب و نه کیفیت خدمات به آن مراجعه می کنند.

کارشناس هتلداری ادامه داد: به شخصه این تصمیم را برای تمامی هتل های کشور اشتباه می دانم و معتقدم که با این کار خانه هایی که اتاق اضافه دارند را تبدیل به هتل می کنیم و به صورت غیرمستقیم رقبای جدیدی ایجاد می شود.

باقری در پایان گفت: هر میزان افزایش قیمت هتل ها در شرایط فعلی مساوی است با رونق کسب و کارهای اطراف هتل از جمله خانه مسافر و منازل استیجاری.

حال و در شرایطی که میان حرف و عمل جامعه هتلداران ایران تناقض و اختلاف آشکاری مشاهده می شود، بایستی منتظر ماند و دید که از یک سو عکس العمل و واکنش مدیران هتل های سراسر کشور و از سوی دیگر مقامات سازمان میراث فرهنگی و به ویژه معاونت گردشگری این سازمان به عنوان متولی اصلی صنعت هتلداری در کشور، چه خواهد بود.

پیش از این و در اوایل سال 95 جامعه هتلداران ایران و معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی بر سر افزایش نرخ هتل ها اختلاف نظر داشتند؛ در آن زمان جامعه هتلداران اعلام کرد 15 درصد نرخ اتاق ها را افزایش خواهد داد و معاونت گردشگری با 12 درصد افزایش موافق بود.

1