29 مارس 2024 - 11:32

راه اندازی موزه ایران در کشورهای جهان

5 سپتامبر 2016 - 17:20 dsfr.ir/2x6wo

راه اندازی موزه ایران در کشورهای جهان
خبرگزاری مهر
راه اندازی موزه ایران در مراکز فرهنگی و هنری کشورهای جهان

می خواهیم چمدانی از آثار تاریخی و فرهنگی ایران را در همه مراکز فرهنگی و هنری کشورهای دیگر قرار دهیم تا آن آثار همواره برای مردم جهان به نمایش درآید.

"مدیر موزه سیار سفیران فرهنگ صلح"

سوسن نیک ذات درباره راه اندازی موزه ایران در مراکز فرهنگی و هنری کشورهای جهان گفت: از سال 87 مجوز ایجاد موزه را گرفتم و چون حدود 25 سال است کار کودک انجام می دهم و در کلاس های هنری و NGOهای متفاوت فعالیت کرده ام موسسه بین المللی فرهنگ سازان کودکان پارس را نیز راه اندازی کردم این موزه نیز تحت نظر موسسه فعالیت می کند و هدف اصلی آن نیز ترویج فرهنگ صلح و حمایت از کودکان جهان است.

وی ادامه داد: این موزه بخش ثابت و سایر دارد و ما بیشتر در بخش سیار آن کار می کنیم و به اهداف مدنظر شورای جهانی موزه های ایران (ایکوم) نزدیک تر شده ایم. چون شعار ایکوم این است که اگر کسی نمی تواند به موزه برود ما موزه را پیش او ببریم.

نیک ذات تصریح کرد: می خواهیم موزه ای به نام ایران راه اندازی کنیم به این معنی که یک چمدان از آثار اهدایی ایرانی را در هر کشوری که می رویم به یادگار می گذاریم در این چمدان هر چیزی می تواند باشد از آثار فرهنگی تا هدایای مردم ایران. ما این چمدان را در یک جای مشخص و یا در موزه ای از موزه های کشور مقصد قرار می دهیم تا به اندازه یک چمدان در آن مرکز فرهنگی و هنری سهم داشته باشیم و به واسطه آن ایران را معرفی کنیم.

نیک ذات بیان کرد: از دو سال پیش سفرها را آغاز کرده و سعی کردیم به شهرها و روستاها و مناطق محروم برویم همه جا در ایران و خارج از کشور سعی شد موزه ای بدون مرز داشته باشیم به تازگی نیز به مناطق محروم 8 کشور آفریقایی سفر کردیم ما در طول سفر برای بچه ها برنامه اجرا می کنیم و در همین سفرها اولین موزه قاشق و چنگال را در جهان راه اندازی کردیم یعنی به واسطه اینکه می توان از قاشق و چنگال به عنوان دو جنس مکمل استفاده کرد، آن ها را به اشکال گوناگون درآورده و در طول سفر با همان قاشق و چنگال ها برنامه اجرا و برایشان شخصیت پردازی می کردیم و در قالب همان عروسک هایی که با قاشق و چنگال ساخته شده است مسائلی که هر جامعه ای با آن درگیر است را مطرح می کنیم به خصوص مسئله حقوق بشر و صلح را.

نیک ذات ادامه داد: این عروسک ها در چمدان صلح و فرهنگ قرار دارند تا هر زمان به هر منطقه ای سفر می کنیم نسبت به مسئله ای که می خواهیم آن را بازگو کنیم، عروسک ها را از چمدان خارج می کنیم.

وی افزود: ما شعار هر فرد یک موزه دار را سرلوحه کارمان قرار داده ایم تا مردم اشیای قابل دیدن را از خانه ها بیرون آورده و آن را در معرض دید همگان قرار دهند. در جریان سفرها با افراد مختلفی از وزا و مسئولان کشورهای خارجی دیدار و گفتگو داشتیم و آنها نیز هدایایی از جمله نماد کشورشان را به موزه ما دادند و آنها هم به موزه پیوستند ما نیز به آنها عروسک هایی از ایران تقدیم کردیم تا در موزه هایشان به نمایش بگذارند. هر کسی که به این موزه هدایایی می دهد به نام خودشان آن را ثبت می کنیم و آن هدیه به همراه اشیای دیگر در دنیا می چرخد.

وی از راه اندازی قطار صلح خبر داد و گفت: با شرکت راه آهن مذاکره شد تا در قطارها به آموزش صلح به خانواده ها بپردازیم. اولین اقدام نیز سال گذشته در روز صلح و مسیر مشهد به تبریز انجام شد می خواهیم که تمام مسیرها را پوشش دهیم و از اوقات فراغت خانواده ها در طول مسیر ریلی برای آموزش صلح استفاده کنیم.

عضو ایکوم ایران گفت: تاکنون به 27 کشور جهان رفته ایم که البته 12 سفر از آنها برای دریافت جوایز انجام بوده است مانند مکزیکو و سوئد که برای دریافت جایزه ام رفتم و سفر به رومانی که برنده جایزه خلاقیت شد در این سفرها حدودا 5 یا 6 نفر هستیم و گاهی با دخترم راهی می شویم هزینه این سفرها را نیز شخصا پرداخت می کنیم و کمکی تا به حال از جایی نگرفته ایم.

وی که آتش نشان افتخاری است و در سال 80 اولین مرکز یادگیری موارد ایمنی و محافظت از خویش را راه اندازی کرد معتقد است: مردم موزه دار هستند نه ما باید ذهن آنها را درگیر این کنیم که داشته های خودشان را حفظ کنند و مردم جهان را به واسطه فرهنگ هایی که دارند با یکدیگر آشنا کنیم این موضوع به ایجاد صلح در جهان کمک زیادی می کند.

1