28 مارس 2024 - 05:35

«اودلاجان» با هنر و صنایع دستی جان می گیرد

4 ژوئیه 2015 - 11:40 dsfr.ir/ll5ai

حدود 20 حجره بازار "اودلاجان" آماده است تا هنرمندان و فروشندگان صنایع دستی در آن مستقر شوند تا فاز اول نخستین بازارچه دائمی صنایع دستی تهران راه اندازی شود.

بهمن نامور مطلق درباره راه اندازی اولین بازارچه دائمی صنایع دستی تهران اظهار کرد: ما بازارهای سنتی مان را طی سال های گذشته از دست داده ایم. یعنی نزدیک به 200 سال است که بازارهایمان را از دست می دهیم، مشکل اساسی صنایع دستی هم نداشتن بازار است. در این حوزه، دو استراتژی برای رونق بازار صنایع دستی داریم یکی بازپس گیری بازارهای گذشته و دیگری بازارسازی های تازه است.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: استراتژی بازارگیری این طور است به جاهایی که بازار داشتیم مثل بازار سوغاتی مشهد و قم یا بازارهای تهران و تبریز برگردیم. در بخش هایی هم بازار وجود نداشته و ما تصمیم داریم بازارسازی کنیم مثل بحث حراجی یا راه اندازی فروشگاه سیار صنایع دستی. در بازارهای عمومی همیشه به صورت متمرکز یا پراکنده تیمچه هایی مختص صنایع دستی داشتیم به خصوص در بازارهای قدیمی اصفهان، شیراز و تبریز که بخش های خاصی برای صنایع دستی وجود داشته اما متأسفانه از دست رفته است و ما می خواهیم آن را باز پس بگیریم. متأسفانه صنایع دستی در بازار تهران هویت تجاری یا جایگاهی ندارد، اودلاجان یک موقعیت بسیار مناسب برای این حوزه است.

نامور مطلق با بیان اینکه در حال حاضر این بخش تاریخی در حال بازسازی است و کاسبان آنجا درباره اینکه حجره هایشان را به چه حوزه ای اختصاص دهند که از نظر تجاری و فرهنگی منافع بیشتری داشته باشد، تردید داشته اند، گفت: خوشبختانه به این نتیجه رسیدند که صنایع دستی می تواند کاندیدای خوبی برای وضعیت جدید اودلاجان باشد تا پس از آنکه بازار به شکل سنتی و مدرن آباد و بازسازی شد به صنایع دستی بها بدهند.

معاون صنایع دستی توضیح داد: بازار اودلاجان روبروی بازار آهنگران قرار گرفته، به همین دلیل هم کمتر مورد توجه بوده است و قیمت حجره های آن به شدت پایین آمده یا تخریب شده اند. کسبه اودلاجان اعلام آمادگی کردند که حداقل تا دو سال اول با کرایه کم حجره هایشان را در اختیار صنایع دستی بگذارند و ما هم به شدت موافقت کردیم تا یک راسته را با سر در صنایع دستی احیا کنیم. با بازدیدی که هفته گذشته از بازار اودلاجان به عمل آوردم متوجه شدم نزدیک به 20 حجره آماده و قابل واگذاری است که این غرفه ها در آینده حدودا به 140 حجره خواهد رسید.

او اضافه کرد: خوشبختانه برخی از کسبه پیشنهاد دادند ما حجره هایمان را کرایه می دهیم به شرط آنکه فرزندان مان هم همکاری کنند تا در آینده بتوانند به صورت مستقل کار صنایع دستی انجام دهند. با این کار در بازار یک جای ثابت پیدا می کنیم که می تواند مرکز توزیع صنایع دستی در تهران باشد و به طبع یک فرآیند رقابتی بین هنرمندان ایجاد می شود تا کیفیت ها بالاتر و قیمت ها پایین تر شود. قرار است در کنار این بازار چند پاساژ و پارکینگ به رستوران های سنتی و محل گردشگری تبدیل شوند؛ ما به هیات امنای کسبه اودلاجان قول دادیم تا با همکاری بخش گردشگری در آینده، آنجا را به قطب گردشگری تبدیل کنیم. بازار تهران یکی از جاذبه های گردشگری است اما چون بازار اودلاجان دورافتاده، کمی ناشناخته مانده است و ما سعی می کنیم در آینده چنین جایی جاذبه گردشگری هم داشته باشد تا گردشگران خارجی هم بتوانند از این منطقه بازدید و خرید کنند.

وی درباره تامین امنیت نخستین بازارچه صنایع دستی تهران اظهار کرد: بخشی از بازارچه به دلیل آنکه مقابل خیابان اصلی قرار گرفته و تودرتو نیست مشکل تامین امنیت ندارد. اگر پاساژ های اطراف نیز به منطقه گردشگری تبدیل شوند باز هم امنیت آن منطقه بالاتر می رود. در حال حاضر برای 140 حجره ای که در حال بازسازی است مشکل امنیتی نداریم مگر آنکه بخواهیم آن را توسعه دهیم.

نامور مطلق گفت: قرار است در جلسه ای که در آینده نزدیک با هیات امنای اودلاجان داریم درباره امکاناتی که می توانیم در اختیار هم بگذاریم صحبت کنیم تا تعامل بهتری با یکدیگر برقرار کنیم. فکر نمی کنم راه اندازی این بازار بیش از یک ماه زمان ببرد و به نظرم می توانیم در ماه آینده فاز نخست آن را آماده کنیم. اتحادیه صنایع دستی تهران درخواست کرده تا 15 غرفه در اختیارشان قرار دهیم تا فروشندگان صنایع دستی در آن مستقر شوند اما چون می خواهیم کار نهادینه ای انجام شود که بازگشت تجاری خوبی داشته باشد و به عنوان اولین بازار صنایع دستی تهران شکست نخورد با تأمل بیشتری این کار را انجام می دهیم. همچنین آماده دعوت از هنرمندان اصفهانی هستیم تا در بازار اودلاجان حجره دوم داشته باشند و از این طریق ارتباط بین هنرمندان را بیشتر کنیم.

« دنیای سفر » این نوشته را از « ایسنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1