28 مارس 2024 - 22:15
نشست خبری رئیس سازمان میراث فرهنگی 2

70 طرح گردشگری از صندوق توسعه اعتبار گرفته اند

21 اوت 2016 - 18:00 dsfr.ir/pa2lw

70 طرح گردشگری از صندوق توسعه اعتبار گرفته اند
امین خسروشاهی
مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث میراث فرهنگی

به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی تاکنون 8 هزار میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی برای 70 طرح گردشگری تامین اعتبار شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی در نشست خبری که روز سی و یکم مرداد در سالن فجر سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، گفت: تنها سازمان میراث فرهنگی بوده است که در بسیاری از شهرستان ها دارای اداره و یا نمایندگی میراث فرهنگی است. هیچ سازمان ملی و یا وزارتخانه ای نیست که تعداد ادارات شهرستانی آن به 10 درصد تعداد شهرستان ها نرسد. ما وقتی به سازمان میراث فرهنگی آمدیم از 435 شهرستان کشور فقط در 46 شهرستان، اداره داشتیم. ما اگر می خواهیم در شهرستان ها میراث فرهنگی مان را حفظ کنیم، گردشگری را رونق داده و صنایع دستی را ترویج دهیم نیاز داریم که حداقل یک نیرو در شهرستان ها داشته باشیم، این کار انجام شد بدون اینکه حتی یک نیرو به سازمان میراث فرهنگی اضافه کنیم. با این کار نیروهای پرسنلی خود را در شهرستان ها توزیع کردیم.

وی افزود: در برنامه ششم اختلافی بین برداشت دولت و مجلس وجود دارد که باید حل شود. شکل تدوین برنامه ششم با 5 برنامه گذشته متفاوت بود. استنباط رئیس جمهور این است که برنامه مربوطه نیازی به تصویب مجلس ندارد و احکام قانونی اجرای آن برنامه، مورد نیاز است.

سلطانی فر ادامه داد: ما اهداف سازمان میراث فرهنگی را در 11 صفحه نوشتیم و مشخص کردیم که اکنون در چه مرحله ای قرار داریم و تا پایان برنامه ششم باید به کجا برسیم. برای اینکه همه برنامه ها را اجرا کنیم، نیاز به دو برنامه داریم. ما برای اجرای برنامه ها محدودیت قانونی نداریم. استباط دولت این است که با توجه به قانون اساسی و اسناد بالادستی اصل برنامه باید به اطلاع مجلس و احکام قانونی آن به تصویب مجلس برسد تا بتوان برنامه ها را دنبال کرد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید چرا این سازمان توافق نامه ای با ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، کمیته امداد و بنیاد مستضعفان امضا نمی کند تا شاهد تخریب بناهای تاریخی از سوی این سه نهاد باشیم، گفت: اولین توافق نامه ای که ما امضا کردیم با اداره اوقاف و امور خیریه بود. با کمیته امداد نیز جلسات زیادی داشتیم تا در بخش تامین اشتغال مددجویان همکاری کنند. درباره بنیاد مستضعفان نیز دو جلسه با مدیر قبلی و دو جلسه با مدیر جدید برگزار کردیم تا آن ها وارد حوزه هتل سازی شوند اما مدیریت جدید بر این عقیده است که در بخش های دیگر گردشگری، سرمایه گذاری کنند.

وی افزود: می خواهیم جلسه ای با وزیر راه و شهرسازی و شهرداری داشته باشیم تا اتفاقات خاصی مانند تخریب بناهایی که دارای ارزش معماری هستند، رخ ندهد. در این صورت آمار همه بناهای در اختیار بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز در اختیارمان قرار خواهد گرفت.

سلطانی فر درباره تامین بودجه پایگاه های میراث فرهنگی توضیح داد: همه می دانیم که وضعیت درآمدهای عمومی کشور خوب نیست و با کاهش چشمگیر قیمت نفت مواجه هستیم. اولویت اول نیز اگرچه تامین حقوق کارکنان است، اما حقوق پرسنل پایگاه ها از محل اعتبارات تملک دارایی تامین می شود که در این بخش نیز با مشکل مواجه هستیم.

معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر کارت ها نیز گفت: روشی که قبلا وجود داشته را قبول نداریم. اینکه پولی به کارتی واریز شود و افراد بدون اینکه سفری انجام دهند آن پول را دریافت کنند موضوعی نیست که ما دنبال کنیم.

وی در واکنش به انتقادات خبرنگاران از عملکرد بنیاد مستضعفان در حوزه میراث فرهنگی اظهار کرد: رویکرد ما حفظ و مرمت و بهره برداری از بناها است. برخی می گویند بناهای تخریب شده واجد ارزش معماری بوده و برخی می گویند ارزش خاصی نداشته است. با این حال باید بناهای واجد ارزش شناسایی شوند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره عمارت مسعودیه نیز گفت: واگذاری 59 ساله یک عمارت به بخش خصوصی خارج از عرف بوده است. این واگذاری در مراجع قضایی در حال رسیدگی است ما بیشترین مدت زمان بهره برداری و واگذاری به بخش خصوصی را در بناهای مهم 25 سال مشخص کردیم، اما بهره برداری 59 ساله از این بنا اصلا سابقه نداشته است.

سلطانی فر درباره خروج آثار تاریخی از فهرست میراث ملی نیز ادامه داد: ما اکنون در مرحله بحران قرار نداریم تنها یک مورد در یکسال گذشته بوده که از فهرست خارج شده البته پرونده هایی داشته ایم که در مرحله آخر به نفع سازمان میراث فرهنگی رأی صادر شده است. همچنین با رئیس دیوان عدالت اداری نیز جلسه ای داشته ایم و گفتیم می خواهیم که در روند بررسی این پرونده ها کارشناسان ما نیز حضور داشته باشند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره ایجاد اخلال در برگزاری تور گردشگری توریست های خارجی که توسط یکی از خبرنگاران مطرح شد، گفت: برخی اوقات مواردی از جمله این موضوع پیش می آید که تعداد آن کم است، اما ما اگر به این موارد برخورد کنیم حتما آن را پیگیری خواهیم کرد.

وی درباره حساب های اقماری گردشگری نیز گفت: ارتباطاتی با سازمان جهانی UNWTO داشته ایم و امیدواریم در نیمه اول 2017 نظام حساب های اقماری را فعال کنیم.

سلطانی فر گفت: ما 30 هیات کارشناسی به استان ها فرستاده ایم تا از پروژه های سرمایه گذاری بازدید کنند تاکنون 8 هزار میلیارد ریال از منابع صندوق توسعه ای ملی برای 70 طرح گردشگری تامین اعتبار شده و بقیه پروژه ها از سایر منابع بانکی استفاده کردند. تنها بخشی که اکنون در حوزه سرمایه گذاری فعال است، گردشگری است این ادعای ما نیست بلکه بانک مرکزی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی این موضوع را به ما گفته اند که تنها بخشی که در حوزه سرمایه گذاری فعالیت می کند گردشگری است.

1