28 مارس 2024 - 12:35
انتقاد وزیر بهداشت از جوسازی علیه جامعه پزشکی در جمع اتاقی ها

گردشگران خارجی چگونه به پزشكان اعتماد كنند

17 اوت 2016 - 14:30 dsfr.ir/9o7ra

نشست هیأت نمایندگان اتاق تهران با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش

هفدهمین نشست هیأت نمایندگان اتاق تهران با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش برگزار شد و سیدحسن قاضی زاده هاشمی پس از شنیدن پیشنهادها و انتقادات نمایندگان پارلمان بخش خصوصی، توضیحاتی ارائه داد.

در این نشست که با سخنرانی پیش از دستور مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، آغاز شده بود، وزیر بهداشت ترجیح داد ابتدا سخنان فعالان بخش خصوصی را بشنود و سپس در مقام پاسخ گویی برآید. اعضای هیأت نمایندگان اتاق تهران و فعالان بخش خصوصی از قیمت گذاری ها، روند اعطای مجوزها، دیرکرد دولت در پرداخت مطالبات و رقابت وزارت بهداشت در حوزه سلامت گلایه داشتند و در مقابل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با پذیرش برخی انتقادها از رقابت پذیرنبودن بنگاه های فعال در حوزه بهداشت و درمان انتقاد و اعلام کرد بخش خصوصی باید خودش را تقویت کند؛ همچنین از سوی نمایندگان اتاق پیشنهادهایی برای توسعه گردشگری سلامت داده شد و وزیر بهداشت با گلایه از حاشیه سازی هایی که در سال های اخیر علیه جامعه پزشکی کشور صورت گرفته است، گفت: با این حاشیه سازی ها علیه جامعه پزشکی چطور می توانیم انتظار داشته باشیم خارجی ها به ما اعتماد کنند و گردشگری سلامت رونق بگیرد.

رشد اقتصادی 4.4 درصدی خبر خوبی بود

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در ابتدای این نشست و در سخنان پیش از دستور اشاره ای به انتشار آمار تازه از رشد اقتصادی کشور داشت که نشان دهنده رشد 4.4 درصدی است و گفت: براین اساس، در بخش کشاورزی، صنعت و همچنین در بخش خدمات رشد را تجربه کرده ایم و همچنین موجودی انبارها نیز کاهش پیدا کرده که نشان دهنده رونق صادرات است اما در بخش های ساختمان و سرمایه گذاری همچنان با رشد منفی مواجه هستیم.

حرکت به سمت یکسان سازی در حال شتاب گرفتن است

به گفته مسعود خوانساری، با پیگیری های بخش خصوصی و نظر دولت، یکسان سازی نرخ ارز در حال به نتیجه رسیدن است و با ابلاغ بانک مرکزی برای آزادسازی خرید و فروش ارز از سوی بانک ها این کار آغاز شده است؛ البته افزایش روزانه قیمت ارز مبادله ای نیز نشانگر این است که حرکت به سمت یکسان سازی در حال شتاب گرفتن است. به گزارش مهر، خوانساری با اشاره به جلسه اخیر فعالان اقتصادی با رئیس سازمان امور مالیاتی اظهار کرد: شش مورد تصمیم گیری واقع شده که نتایج آن تا جلسه بعد هیأت نمایندگان اتاق تهران اعلام خواهد شد. او افزود: فشار مالیاتی سال ۹۴ در سال جاری قطعا رخ نخواهد داد و با رشدی که در اقتصاد حاکم شده، امید می رود بخش صنعت بتواند به روند رو به رشد خود ادامه داده و مشکل بی کاری که معضل اساسی کشور است نیز برطرف شود.

واگذاری صدور مجوزها به بخش خصوصی

در ادامه نشست، رئیس اتاق تهران، سخنان خود را به سمت حوزه سلامت و بهداشت برد و رقابت منفی دولت و نهادهای شبه دولتی با بخش خصوصی را یکی از دغدغه های جدی بخش خصوصی در حوزه بهداشت ودرمان عنوان کرد. او واگذاری امور کسب وکار در حوزه درمان و بهداشت به بخش خصوصی را خواسته جدی فعالان اقتصادی دانست و از وزیر بهداشت خواست حتی در زمینه صدور مجوزهای حوزه بهداشت نیز بخش خصوصی سکان دار باشد و دولت با خروج از تصدی گری، روی نظارت بر حسن اجرا تمرکز و فعالیت داشته باشد.

انتقاد از فاصله زمانی پرداخت مطالبات

به گزارش سایت اتاق تهران، وزیر بهداشت پس از سخنان آغازین رئیس اتاق تهران، ترجیح داد ابتدا سخنان فعالان بخش خصوصی را بشنود و بعد از آن سخن بگوید. محمود نجفی عرب، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران تأخیر در اعلام قیمت گذاری ها در بخش درمان و دارو و نیز وضع مالیات بر ارزش افزوده برای تولیدکنندگان این بخش را از معضلات فعالان بخش خصوصی عنوان کرد. ابوالفتح صانعی، نایب رئیس اتحادیه واردکنندگان تجهیزات پزشکی به دو هزار میلیارد تومان حجم مطالبات واردکنندگان و فعالان بخش تجهیزات پزشکی از دولت اشاره کرد و گفت: فاصله زمانی پرداخت ها از سوی دستگاه های دولتی، تا یک سال افزایش یافته است درحالی که فعالان این بخش باید بلافاصله مالیات بر ارزش افزوده خود را پرداخت کنند؛ پس پرداخت مالیات بر ارزش افزوده فعالان کسب وکار این حوزه باید تابع پرداخت مطالبات از سوی دولت شود.

شیر تازه به شیر خشک تبدیل می شود

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران نیز در این نشست گفت: اجرای قانون مالیات مضاعف در بخش صنایع غذایی به دلیل نکاتی که وزارت بهداشت و درمان داشته، خود می تواند با توجه به فضای اقتصادی کشور، به ضرر بخش تولید باشد چراکه هم اکنون به دلیل رکود فعلی، شاهد کاهش فروش محصولات غذایی هستیم و امروز در صنعت لبنیات به عنوان یکی از صنایع شاخص غذایی، روزانه هزارو 800 تن شیر مازاد تبدیل به شیرخشک می شود. کاوه زرگران افزود: دلیل تبدیل شدن شیر تازه به شیرخشک آن است که مردم توان خرید این کالا را ندارند؛ به نظر می رسد اجرای مالیات مضاعف باعث شود سفره مردم کوچک تر شده و سلامت آنها به خطر بیفتد.

سرمایه گذاری فقط برای پزشکان میسر شده است

به اعتقاد علی سنگینیان، عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران، نوعی اختلاط میان سرمایه گذاری در بخش سلامت و ارائه خدمات در این بخش رخ داده است. او توضیح داد: در تمام دنیا، سرمایه گذاران به سرمایه گذاری می پردازند و پزشکان به ارائه خدمات درمانی؛ اما در ایران، ورود به حوزه سرمایه گذاری در این بخش، جز برای پزشکان، راه ساده ای نیست.

پیشنهاد تشکیل کارگروه گردشگری سلامت

محسن مهرعلیزاده، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق تهران نیز با اشاره به موضوع گردشگری سلامت و ظرفیت بالای ارزآوری این بخش برای کشور، گفت: دراین خصوص نیاز است که ابتدا تعاملات مناسبی میان بخش خصوصی و وزارت بهداشت و دستگاه های زیرمجموعه آن صورت بگیرد. کمیسیون گردشگری اتاق تهران آمادگی دارد تا با تشکیل کارگروهی مشترک با وزارت بهداشت، دراین زمینه راهکارهای توسعه گردشگری سلامت را تدوین کند.

هاشمی: وزارت بهداشت با بخش خصوصی رقابت نمی کند

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از شنیدن انتقادها و پیشنهادهای فعالان اقتصادی، گفت: دولت بنای رقابت با بخش خصوصی را ندارد اما این سیاست به مفهوم آن نیست که رقابت های قبلی به طور کامل متوقف شود؛ چراکه در برخی حوزه ها رقابت دولت و شبه دولتی ها با بخش واقعی اقتصاد نهادینه شده است. سیدحسن قاضی زاده هاشمی افزود: دولت به دنبال رقابت منفی با بخش خصوصی نیست ولی واقعیت این است که این بخش در حوزه سلامت خیلی خوب عمل نکرده و حتی در مواردی که برای حضورش از سوی دولت فضایی ایجاد شده، تعلل کرده است.

در اقلامی که مشابه داخلی ندارند محکوم به خرید داخلی نیستیم

قاضی زاده هاشمی افزود: وزارت بهداشت می تواند جایی که داروها را با قیمت و کیفیت بهتری تهیه كند و همان برند وارداتی توسط واردکنندگان ایرانی را به نصف قیمت از بازارهای جهانی بخرد، طرف خارجی را انتخاب کند، چراکه ما درخصوص اقلامی که مشابه داخلی ندارد، محکوم به خرید از بازار داخلی نیستیم.

پرداخت مطالبات بخش خصوصی، به زودی

وزیر بهداشت در ادامه به حجم مطالبات بخش خصوصی از وزارت بهداشت و دستگاه های دولتی این بخش اشاره کرد و گفت: دولت به تازگی 3 هزار و 500 میلیارد تومان بودجه اختصاص داده است که دیروز هزارمیلیاردتومان آن در اختیار بیمه سلامت قرار گرفت تا به شرکت های طلبکار پرداخت شود. وزیر بهداشت در ادامه این قول را داد که در دو ماه آینده، مطالبات بخش خصوصی پرداخت شود.

نامه نگاری برای اصلاح مالیات بر صنعت غذا

وی از نامه نگاری خود با وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص مالیات بر ارزش افزوده محصولات غذایی خبر داد و گفت: ما هم موافق افزایش قیمت تمام شده محصولات حوزه سلامت و غذا نیستیم؛ براین اساس نامه ای به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارسال شده تا مالیات بر ارزش افزوده را در صنعت غذا اصلاح کند.

گلایه وزیر بهداشت از حاشیه سازی علیه پزشکان

 او با اشاره به پیشنهاد مهرعلیزاده مبنی بر توسعه گردشگری سلامت، با گلایه از حاشیه سازی هایی که در سال های اخیر علیه جامعه پزشکی کشور صورت گرفته است، گفت: در چنین شرایطی، چگونه گردشگران خارجی می توانند به پزشکان ایرانی اعتماد کنند؟ با این حاشیه سازی ها علیه جامعه پزشکی چطور می توانیم انتظار داشته باشیم خارجی ها به ما اعتماد کنند و گردشگری سلامت رونق بگیرد.

به بخش خصوصی میدان بدهید قوی می شود

پس از سخنان وزیر بهداشت مهدی جهانگیری نایب رئیس اتاق تهران گفت: چنانچه میدان و کارزار برای بخش خصوصی گشوده شود و قدری با محبت و تحمل با فعالان این بخش برخورد شود، بخش خصوصی قوی هم ایجاد می شود. وزیر بهداشت هم در پاسخ به این سخنان جهانگیری افزود: اطمینان می دهم در حوزه بهداشت و درمان اگر بخش خصوصی یک قدم پیش بیایید ما 10 قدم به سمت آنها بر می داریم.

« دنیای سفر » این نوشته را از « روزنامه شرق » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1