18 آوریل 2024 - 19:04
رئیس بزرگ ترین تشکل واحدهای اقامتی کشور:

سازمان میراث فرهنگی وظیفه قانونی خود را انجام نداده است

11 اوت 2016 - 09:00 dsfr.ir/4p52m

سازمان میراث فرهنگی وظیفه قانونی خود را انجام نداده است
تسنیم
مهدی آجیلیان، رئیس اتحادیه هتل آپارتمان ها و مهمان پذیران مشهد

سازمان میراث فرهنگی به وظایف قانونی خود در زمینه تشکل های گردشگری عمل نکرده است در غیر این صورت قطعا اتحادیه ها نیز از این سازمان حمایت می کردند.

"رئیس اتحادیه هتل آپارتمان های مشهد"

به گزارش پایگاه خبری هتل جار، مهدی آجیلیان در ابتدای صحبت های خود اشاره کرد: بالغ بر 60 درصد از واحدهای اقامتی کشور در شهر مشهد حاضر هستند که عمده آن ها نیز در اتحادیه هتل آپارتمان ها و مهمان پذیران مشهد عضویت دارند، پس می توان گفت که این اتحادیه در حال حاضر بزرگ ترین تشکل واحدهای اقامتی در کشور است.

آجیلیان در مورد نقش سازمان میراث فرهنگی در خصوص موضوع تشکل های گردشگری اظهار داشت: اگر مروری بر قوانین صنعت گردشگری داشته باشیم، در طول زمان وظیفه تدوین آئین نامه تشکل های گردشگری به عهده سازمان میراث فرهنگی بوده است زیرا این تشکل ها زیرمجموعه میراث فرهنگی هستند؛ ولیکن متاسفانه در طول چندین سال گذشته این اقدام از جانب این سازمان انجام نشده است.

وی گفت: سازمان میراث فرهنگی بایستی به دنبال پاسخ این سوال باشد که چرا طی سالیان گذشته اقدامی که قانون تکلیف کرده است را انجام نداده و در حال حاضر نیز بدون اجرای این قانون چنین ادعایی مبنی بر غیرمجاز بودن دخالت اتحادیه ها در امور گردشگری را مطرح می کند.

آجیلیان افزود: اگر میراث فرهنگی هر چه سریع تر شیوه نامه فعالیت تشکل های گردشگری را تدوین کند، کار سریع تر به نتیجه خواهد رسید و دیگر نیازی نخواهد بود تا فعالان گردشگری زیر پرچم اتحادیه ها قرار بگیرند.

رئیس اتحادیه هتل آپارتمان ها و مهمان پذیران مشهد ضمن اشاره به این نکته که طرح چنین مسائلی در جامعه ذهن فعالان گردشگری را مشغول و باعث بروز اختلافاتی می شود، ابراز داشت: اختلافات در نهایت به ضرر گردشگری ختم خواهد شد. اگر به محتوای صحبت ها دقت کنیم، سازمان میراث فرهنگی معتقد است که تاسیسات گردشگری زیرمجموعه این سازمان است که کاملا درست است، ولی سوال اینجاست اگر تاسیسات گردشگری زیر نظر سازمان میراث فرهنگی هستند آیا نیاز ندارند که یک تشکل خصوصی داشته باشند؟ آیا این تشکل خصوصی نباید یک نظام نامه و آئین نامه اجرایی داشته باشد؟

وی ادامه داد: کار به جایی رسیده است که سازمان میراث فرهنگی با تشکیل تشکل های قانونی مانند اتحادیه که در نتیجه خلا حضور تشکل های سازمان میراث فرهنگی وجود آمده اند، مخالفت می ورزد و دخالت آن ها در امور گردشگری را غیرمجاز می داند.

آجیلیان در مورد ادعای مطرح شده سازمان میراث فرهنگی مبنی بر خاص بودن فعالیت های گردشگری و مستثنی بودن از قانون نظام صنفی، اظهار داشت: هیات عالی نظارت که حداقل 6 وزیر در آن عضویت دارند یکی از مراجع پاسخگویی به اختلافات سازمان میراث فرهنگی و وزارت خانه هاست. در حقیقت نظر این هیات در مورد اختلافات قانونی نظر قطعی است. هیات عالی نظارت ادعای سازمان میراث فرهنگی مبنی بر خاص بودن فعالیت های گردشگری را رد کرده است و این صرفا استدلال میراث فرهنگی از قانون است که گردشگری را جزو صنوف خاص و از شمول قانون نظام صنفی خارج می داند.

آجیلیان فعالیت اتحادیه ها را کمک به صنعت گردشگری دانست و گفت: اتحادیه ها به جهت جایگاه و قانونی که پشت خود دارند با هدف کمک به صنعت گردشگری وارد عمل شده اند.

وی افزود: نظام صنفی دارای قوانینی است که حتی سازمان میراث فرهنگی در جهت پیشبرد اهداف خود از این قوانین استفاده می کند. مانند مواد 27 و 28 قانون نظام صنفی تحت عنوان برخورد با واحدهای اقامتی غیرمجاز.

آجیلیان ادامه داد: هیچ کدام از تشکل های گردشگری اعم از جوامع و انجمن های صنفی به اندازه اتحادیه ها قانون مند و منسجم نیستند زیرا اتحادیه پشتوانه قانونی دارد که مورد تائید مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان نیز قرار گرفته است.

آجیلیان مجددا تاکید کرد: اگر سازمان میراث فرهنگی اقدامات قانونی خود را انجام داده بود، قطعا اتحادیه ها نیز از این سازمان حمایت می کردند.

رئیس اتحادیه هتل آپارتمان ها و مهمان پذیران مشهد در پایان گفت: به هیچ عنوان از اقداماتی مانند شکایت از سازمان میراث فرهنگی و نظیر آن حمایت نمی کنیم زیرا باعث افزایش اختلافات و مشکلات می شود، منتهی از سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی گردشگری کشور نیز توقع داریم که با اقدامات خود به اختلافات دامن نزند و بر اساس قوانین مصوب مجلس و آئین نامه های قانونی اقدام کند تا در آینده کمتر شاهد بروز چنین مشکلاتی باشیم.

1