17 آوریل 2024 - 12:40
بر اساس آمار معاون گردشگری؛

پرچم گردشگری ایران به دست توریست های مذهبی

2 ژوئیه 2015 - 14:50 dsfr.ir/u56t9

معاون گردشگری اعلام کرد: تحلیل های آماری اخیر نشان می دهد گردشگران مذهبی و زیارتی حجم قابل توجهی از گردشگران ورودی به کشور را به خود اختصاص داده اند.

مرتضی رحمانی موحد در جلسه کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان تهران که با هدف فعال سازی ظرفیت های این حوزه تشکیل شد، با اشاره به سطح درآمد جهانی از تبادل گردشگران و نیز آمار گردشگران ورودی به کشور، اظهار کرد: تحلیل های آماری اخیر نشان می دهد گردشگران مذهبی و زیارتی حجم قابل توجهی از گردشگران ورودی به کشور را به خود اختصاص داده اند و زائران عراقی در صدر این گروه قرار دارند. بنابراین تامین زیرساخت های لازم به یاری بخش خصوصی و نیز مدیریت و ساماندهی بخش دولتی، شکوفایی و دستاوردهای قابل توجهی را در این زمینه به ارمغان خواهد آورد.

او در ادامه یادآور شد: صنعت گردشگری کشور با حمایت های همه جانبه دولت و اثرگذاری گسترده، مورد استقبال سرمایه گذاران و فعالین این حوزه قرار گرفته است. بخش خصوصی صنعت گردشگری کشور هم اکنون ظرفیت های اجرایی قابل توجهی دارد و کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به عنوان حلقه ارتباطی قوی میان بخش خصوصی و دولتی می تواند همانند تکیه گاهی مطمئن در این حوزه نقش آفرینی کند.

معاون گردشگری با بیان این که در حال حاضر ارتباط ضعیفی میان صنوف و فعالان بخش خصوصی گردشگری با اتاق بازرگانی برقرار است، گفت: استحکام این رابطه، فعال سازی حجم قابل توجهی از ظرفیت های بالقوه را به همراه دارد و می تواند پشتوانه ای قوی برای فعالان بخش خصوصی گردشگری باشد. می توان به عنوان اقدام اولیه برای شکل گیری و تقویت ارتباط دوسویه  مورد نیاز، برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی و نیز جلسات تبادل فکر میان فعالان بخش خصوصی را با هدف فرهنگ سازی و شکل گیری پایه و اساس رابطه ی مورد نظر در دستور کار قرار داد.

او با اعتقاد بر این که گسترده شدن سطح انتظارات در حوزه گردشگری، نیاز به پاسخگویی شایسته را ایجاد می کند، تاکید کرد: چنانچه بر مبنای پشتوانه و ارتباط، شرایط با ثباتی برای بخش خصوصی حوزه گردشگری ایجاد شود می توان مانع از هدر رفتن سرمایه ها و هدایت آن به سوی بخش های نیازمند شد.

رحمانی موحد همچنین با اشاره به راه اندازی شورای راهبری گردشگری سلامت اظهار کرد: اعضای کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی می توانند با حضور در نشست منطقه ای شورای راهبری گردشگری سلامت در تهران با همراهی مسؤولان فرابخشی این حوزه در تصمیم های جاری تاثیرگذار باشند.

معاون گردشگری سپس یکی دیگر از ظرفیت های کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی را دارا بودن ساختاری اقتصادی با ویژگی هایی چون ایجاد انگیزه، تحرک و امیدواری عمومی ذکر کرد و گفت: پیشنهاد می شود کمپین «دوست گردشگر، دوست فردا» با مفهوم اقتصادی نهفته در آن که سال گذشته با هدف گرامیداشت روز جهانی گردشگری راه اندازی شد از این پس توسط این کمیسیون و با همیاری ظرفیت های اعضاء توسعه یابد.

او همچنین برای ارائه رهنمود در راستای تقویت روابط مورد انتظار، اظهار کرد: در حال حاضر 28 دستگاه اجرایی در امر سفر و گردشگری دخیل هستند که از این بین 10 نهاد ارتباط تنگاتنگی با این حوزه دارند، بنابراین به کارگیری ظرفیت های مشورتی و اجرایی آن ها به عنوان عضو کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی می تواند رفع چالش های فرابخشی متعدد را به همراه داشته باشد.

رحمانی موحد نقش دولت را نیز در تقویت ارتباط مذکور ضروری دانست و افزود: اصلاح آیین نامه ها و دستورالعمل های اجرایی هم اکنون با هدف کوتاه شدن مسیرهای اداری و رفع موانع در تقویت سرمایه گذاری های این حوزه و نیز به سرانجام رساندن آن ها در اولویت های کاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار دارد.

وی گفت: پیشنهاد راه اندازی صندوق بازاریابی و توسعه گردشگری نیز یکی دیگر از اقدامات انجام شده برای حمایت از بخش خصوصی است تا با ارائه خدمات متنوع به فعالان گردشگری برای رفع چالش ها و ارائه حمایت های لازم اقدام شود.

در این جلسه مهرعلیزاده، رییس کمیسیون گردشگری اتاق تهران، اوحدی رییس سازمان حج و زیارت، جهانگیری رییس هیات مدیره شرکت سمگا و جمعی دیگر از اعضای کمیسیون گردشگری حضور داشتند.

« دنیای سفر » این نوشته را از « ایسنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1