28 مارس 2024 - 08:24

جولان تاکسی های پیکان در خیابان های پایتخت

4 ژوئیه 2016 - 10:30 dsfr.ir/ep8yu

جولان تاکسی های پیکان در خیابان های پایتخت
تهران پرس
تاکسی های فرسوده پیکان، کماکان در شهرها مسافرکشی می کنند

بر خلاف نگاه مسئولین شهری به ویژه شهردار تهران به موضوع حمل و نقل عمومی آن هم از نوع ریلی، بی توجهی به ناوگان تاکسیرانی و اتوبوس رانی و حتی مینی بوس رانی تهران مورد انتقاد بسیاری شهروندان و کارشناسان قرار گرفته است.

بدون شک تهران را می توان یکی از به روزترین پایتخت ها در بین کشورهای دنیا با توجه به مشکلات و محدودیت هایی که دارد، نام برد. یکی از مهم ترین نقاط قوت پایتخت ایران، سیستم حمل و نقل عمومی ریلی و زیرزمینی آن است که در طی 10 سال گذشته رشد چشمگیر و سریع را تجربه کرده است.

اما بر خلاف نگاه مسئولین شهری به ویژه شهردار تهران به موضوع حمل و نقل عمومی آن هم از نوع ریلی، بی توجهی به ناوگان تاکسیرانی و اتوبوس رانی و حتی مینی بوس رانی تهران است که با انتقادهای فراوانی هم از سوی کارشناسان شهری و هم از سوی شهروندان تهرانی مواجه شده است و به جرات می توان گفت که شهرداری تهران در دوران مدیریتی محمدباقر قالیباف به غیر از حمل و نقل ریلی، عملکرد خوبی در ناوگان تاکسیرانی و اتوبوس رانی نداشته است.

چنانچه نگاهی به کشورهای مدرن و پیشرفته دنیا و سیستم حمل و نقل عمومی آن بیاندازیم، بهترین خودروهای سواری و باکیفیت به عنوان تاکسی شهری و همچنین بهترین اتوبوس های برقی و باکیفیت و استاندارد را انتخاب می کنند. اما بر عکس در تهران بدترین نوع خودروهای سواری به عنوان تاکسی و بدترین نوع اتوبوس های چینی به عنوان ناوگان اتوبوس رانی تندروی پایتخت مورد استفاده قرار گرفته است.

هنوز که هنوز است با گذشت بیش از 10 سال از خداحافظی خودروی پیکان با خیابان های تهران، وقتی کنار خیابان منتظر تاکسی هستیم، اولین و یا دومین تاکسی که جلوی پای آدم ترمز می زند، بدون شک پیکان دودزا و تصادف کرده است. در همین باره میثم مظفر مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران درباره وضعیت اسف بار ناوگان تاکسیرانی می گوید: از بیش از 17 هزار تاکسی فرسوده در تهران، 6 هزار و 400 دستگاه پیکان هستند. به گفته مظفر، عدم حمایت دولت ها از ناوگان حمل و نقل عمومی، به خصوص تاکسیرانی و اتوبوس رانی، وضعیت این ناوگان را اسف بار کرده است.

از سوی دیگر مهندس تشکری هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران شهرداری تهران درباره وضعیت ناوگان تاکسیرانی پایتخت معتقد است: سیاست ما در شهرداری تهران این است تا از شرکت هایی که تاکسی با کیفیت بالا را وارد ناوگان حمل و نقل کنند حمایت کنیم و امیدواریم تا در سال 95 تاکسی هایی با کیفیت بالا وارد چرخه حمل و نقل شهر تهران کنیم.

از سال 86 تاکنون ستاد حمل ونقل سوخت متولی نوسازی خودروهای فرسوده اعم از شخصی و تاکسی در کشور است. یعنی تمامی مراحل نوسازی خودرو از اسقاط تا وام بانکی و ... بر عهده این ستاد است. اما حتی بانک ها نیز با ستاد حمل ونقل سوخت که هنوز معلوم نیست که آیا تعطیل است و یا خیر، همکاری نمی کنند.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی درباره عدم تعهد دولت و بانک ها برای نوسازی ناوگان فرسوده تاکسی در تهران اظهار داشت: دولت و اداره کل اعتبارات بانک مرکزی برای تضمین وام نوسازی تاکسی ضوابطی را برای بانک های عامل معین کرده اند،اما متاسفانه جدای از این ضوابط ابلاغی؛ بانک ها در حال حاضرتضامین بالاتری را مطالبه می کنند.

بدون شک عدم تعهد دولت در پرداخت بدهی های خود در حوزه حمل و نقل عمومی به خصوص تاکسی و اتوبوس بر هیچ کسی پنهان نیست. اما نمی توان از سهم شهرداری در نوسازی این ناوگان هیچ صحبتی نکرد. به جرات می توان گفت که مدیرعامل کنونی سازمان تاکسیرانی نتوانسته دغدغه های رانندگان و حتی مسافران آنها را برطرف کند.

علیرغم این که همواره شهردار تهران به موضوع حمل و نقل عمومی توجه خاص دارد، اما در نوسازی ناوگان فرسوده و رانندگان زحمتکش تاکسی، هیچ اقدام مثبت و کارآمدی انجام نشده است و هر زمانی که سوار بر خودروی تاکسی می شویم، درد و دل آنها از وضعیشان و عدم حمایت سازمان تاکسیرانی از آنها به گوش جان می شنویم و مشکلات آنها حتی به پشت اتاق آقای مدیرعامل نمی رسد!

« دنیای سفر » این نوشته را از « تهران پرس » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1